Onur Yasin Tunç

Onur Yasin Tunç

Dolandırıcıların Yeni Yöntemleri

Gün geçmiyor ki dolandırıcılıkla ilgili yeni yöntemler duyulmasın, karşımıza çıkmasın? Adamlar hiç durmuyor yeni yöntemler keşfetmek için adeta oturup düşünüyor. Hakikaten deyim yerindeyse şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemler kullanıyorlar. Ve bu adamlara aldanmanın saflıkla, iyi niyetlilikle, kötü düşünmemekle, okumamış olmakla ilgisi yok. En uyanığımız, en okuyup kendini geliştirmiş vatandaşımız bile ne yazık ki kandırılabiliyor.

Bir aralar o meşhur dolandırıcılık taktiği vardı. Hemen hemen hepimiz hatırlarız. “Telefonunuz terör örgütü mensuplarınca kullanılıyor, biz emniyetten arıyoruz ya da savcılıktan arıyoruz v.s şeklinde şu hesaba şu kadar gönder.” Bu yöntemle nice profesörler, tanınmış iş adamları, doktorlar hatta hukukçular gibi  bir çok meslek mensubu insanı aldatıp, kendilerine ya da başkalarına bir çıkar sağladılar. Aslında bu yöntemle insanlarımızın kandırılması adalette duydukları güvenle de alakalıdır. İnsanlarımız her ne kadar kendinden emin olsa da “ya benim başıma bir şey gelirse, ne olur ne olmaz” deyip aldanıyorlar. Medya da bu haber çok ses getirince Allahtan emniyet teşkilatımız harekete geçti ve vatandaşlara bu tür durumlara inanmayın şeklinde insanlarımıza bilgilendirici mesajlar gönderdiler. Tabi olayın adli denetim boyutu başka suçlular yakalandı, yargılandı v.s. Ama o zamana kadar mağdur olan da oldu. İnşallah bir daha olmaz diyelim.

Son günlerde Aydında da yetkili bir firma ismini kullanarak vatandaşlarımızın kimlik bilgileri toplanıyormuş şeklinde bir duyum aldım. Ne derece doğrudur bilmem ama uyanık olmak da yarar var. Bu konuda dikkat edelim!

Ama en çok da dolandırıcıları en son yöntemi hakikaten pes dedirtecek cinsten. Herhangi bir vatandaşın kimlik bilgileri ele geçiriliyor. Adamlar bu ele geçirmek istediği kimliği de özenle seçiyor. Yaş tahtaya basmak istemiyorlar! Neyse kimlik bilgilerine sahip olduğu kişiler hakkında ilamsız icra takibi başlatıyorlar. Artık kime? ne tutturursa? Vatandaşa ödeme emri gönderiliyor. Kişi eğer zamanında borcunun olmadığı v.s şeklinde itirazda bulunmadıysa. Artık yasal olarak olmayan bir borcu tahsil etmeye kalkıyorlar. Bu tür durumlarda alacaklı görünen kişiyi tanımıyorsak, bu tür bir borcumuzun olmadığını düşünüyorsak süresi içerisinde itirazda bulunmalıyız. Zaten itiraz edince fazla da peşine düşülmüyormuş. Hatta gerekirse böylesi bir durumda profesyonel bir yardım almakta fayda var. Hukukçunuza ya da avukatınıza bir danışın derim çünkü adamların beyni hiç durmadan kötülüğe çalışıyor. İnsanlara zarar vermeye çalışıyor, insanların hatalarından yararlanıp başkalarının zararına kendilerinin yararına olacak şekilde çıkar sağlıyorlar. Böylesi bir konuda insanlarımızı bilinçlendirmek gerekli olduğunu düşündüm ve de siz okuyucularla paylaşmak istedim.

Zamanla eminim şu dolandırıcı milleti yeni yöntemler keşfetmeye devam edecektir. Hatta gelişen teknolojiyi de çok iyi kullanabiliyorlar. Bu konuda emniyet teşkilatımıza ve de adalet dağıtıcılarına önemli görevler düşüyor. Adaletin tecelli etmesi gerekir çünkü adaletin olmadığı yerde Allah'ın rahmeti de olmaz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum