Dr. Ferda Çağlar Erkut

Değerli okurlar 2011 genel seçimlerinde basın mensubu olarak CHP aday tanıtım toplantısını izledim.

Ferda Çağlar Erkut adında çok genç bir hanımefendi anons edildi.

Anons edilen bu hanım kızımızda diğer adaylar gibi kendini tanıttı.

Kendisinin Nazillili olduğunu ilk ve orta tahsilini nazillide tamamladığını daha sonra Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi işletme bölümünden mezun olduğunu sonrada doktora yaptığını uzun uzun anlattı.

Son cümlesi de Nazilli’de uzun yıllar CHP ilçe başkanlığı yapan rahmetli Mustafa Çağlar’ın kızı olduğunu söyledi.

Rahmetli Mustafa Çağlar Nazilli de ilçe başkanı olduğu dönemde ben de Aydın’da İl Kültür Müdürü idim. Nazilli ilçemize Kültür Bakanlığımız beş katlı modern bir kütüphane binası yaptırdı. Kütüphane binasında hizmet vermek için Aydın Valiliğimize beş altı kadro gönderdi.

Sayın Çağlar CHP ilçe başkanı olması nedeniyle işe girmek için bazı vatandaşlar kendisine müracaat ediyorlar. Çağlar’da bu istemleri yerine getirmek için zamanın Nazilli Kaymakamına ricada bulunuyor.

Kaymakam bey haklı olarak sınav komisyonu kanalı ile yapılacak sınavda kazananların alınacağını münasip bir lisanla Sayın Çağlar’a anlatıyor.

Daha sonra Sayın Çağlar durumu bana da anlattı. Kendisine Kaymakam beyin doğru söylediğini ama doğru dürüst çalışacak ve gerçekten işe ihtiyacı olanların müracaat etmesi halinde değerlendirme yapılacağını uzunca anlattım.

Sayın Çağlar pek tatmin olmadan gitti. Ama bizde yasaların verdiği imkân dâhilinde Sayın Çağların isteklerini yerine getirmeye çalıştık.

Rahmetli Çağlar’la dostluğumuz uzun yıllar devam etti. CHP ilçe başkanlığını hatırladığım kadarı ile on yıl sürdürdü.

12 Eylül faşist darbesinden sonra partiler kapatıldı. Çağlar’da görevinden ayrıldı. Anlayacağınız anarşinin yoğunlaştığı mahallelerin ayrıldığı vatandaşların birbirlerini öldürdüğü o dönemlerde Mustafa Çağlar’da CHP’nin çok maddi manevi yükünü göğüslemiştir. 12 Eylül faşist darbesinde bizde sürgünlerde gezdik. Sonrada görevden uzaklaştırıldık.

Daha sonra Sayın Çağlar’ın vefat ettiğini duydum. Bu kadar yakın ve samimi olmamıza rağmen cenazesinde bulunamadım. Gerçekten çok üzüldüm. Nazilli ve CHP örgütü önemli bir değeri kaybetmiş oldu. Tanrı Rahmet eylesin. Işıklar içinde yatsın.

2011 aday tanıtımından sonra yukarda yazdığım konular bir sinema şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. Hemen kendimi toplayıp kendisi için çok güzel bir sunum yapan Ferda Hanım kızımızın yanına gittim. “Ferda Hanım siz Rahmetli Mustafa Çağlar’ın kızımızsınız” diye sordum. “Evet, amca ben Mustafa Çağlar’ın kızıyım şu anda da milletvekili aday adayım. Rahmetli babamın bıraktığı ilerici devrimci bayrağı daha ileri götürmek için aday oldum. Takdir CHP üyelerin” dedi. Ferda hanıma başarılar dileyip çok memnun oldum. "Demek Sayın Çağlar’ın bıraktığı bayrağı kızı daha da ileriye götürmeye çalışacak" diye söylendim kendimce..

Ferda hanım 2011 seçimleri öncesi ön seçim yoklamasına girerek benim çok zor gördüğüm üçüncü sıraya girmeyi başardı. Artık onun meclise gitmesinin önü açılmıştı. Tam bu sevinç içerisinde iken CHP Genel Merkezi Sayın Lütfi Baydar’ı kontenjan koyunca Ferda Hanım dördüncü sıraya geriledi.

Bu olumsuzluğa rağmen Ferda Hanım hiç durmadan çalıştı. Çok az bir oyla da milletvekilliğini kaybetti.

Ferda Hanım şimdi yeniden aday adayı oldu. Geçen Cuma günü basın mensupları ile yaptığı söyleşide kendi durumundan uzunca bahsetti.

“Partinin verdiği her görevi severek yaptığını, hiçbir zaman kırgınlığının olmadığını o nedenle de yeniden aday olduğunu.

Kadının, çiftçinin, esnafın sesi, halkımın vekili olmak istiyorum. 29 Martta 18 aday adayları ile ön seçime gireceğini örgütüne güvendiğini kendimi örgütüme emanet ediyorum” dedi.

“Birinci kontenjan için ne düşünüyorsunuz?” diye sorulan bir soruya

“Bu Genel Merkezimizin takdiri saygı duyarım.” Ama inandığı davaya sonuna kadar bağlı kaldığını parti nerede görev verirse orada çalıştığını bundan sonra da sonuna kadar çalışmaya devam edeceğini takdirin partinin ve üyelerin olduğunu söyledi.

Ben de değerli arkadaşımın kızının bu çıktığı yolda nitelikli birbirinden değerli diğer aday adayları ile birlikte başarılı olmalarını diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum