En Güvensiz Kurumlar “Siyaset Ve Medya”

Ülkemizde yapılan anketlerde en güvenilmeyen kurumların başında siyasi partiler ve TBMM gelmektedir. Ülkemizde Demokrasinin en temel unsuru meclis toplumun güvenini kaybetmesinin en belirgin nedenlerinden biri lider ağırlıklı siyaset. Genel başkanların altındaki piramit gibi sıralanan seçilmişler, tek bir ağızdan ve nakarat halinde söylemlerle sığ bir siyasi üslup ile hareket etmelerdir. Genel başkan ne der korkusuyla hareket alanı daralmış bir seçilmiş.

Ülke gündeminden uzak bir medya, kime sorsanız medyanın doğru haber yansıtmadığını duyacaksınız. Basın bilinmeyeni, görünmeyeni, en doğru şekilde halka duyurmak görevi olmakla beraber ülke gündemi yerine mısır gündemini penguenleri, ülkenin en önemli haberi olarak yansıtması medyaya güveni yok etmiştir. Medya tarihinde ilk defa 7 gazetenin aynı kalemden çıkma manşet ile çıktığını gördük. Medya patronlarının aynı zamanda siyasi iktidarla iş ilişkisi olması özgür basının önündeki en büyük engeldir.

Uzakdoğu meclislerinde görmeye alıştığımız kavgalar hakaretler artık bizim meclisimizde de günlük olay haline geldi. TBMM’de birbirine bardak fırlatan, zifaflı küfürler, hakaretler yağdıran, yumruk atanlar bizim meclisimize yakışmamaktadır. Bir vekil başka bir vekilin cinsel taciz davasını ekrandan ve kürsüden hatırlatıyor, diğeri “Uyuştu ile mücadele ettiğini iddia ederek Terör örgütünü meclis kürsüsünden överek en iyi Kürt benim’ diyor. Bir başkası ise Tiran, bir başkası gençliğine Vandal,  eşkıya, ayyaş, çapulcu söylemleri ile karşımıza çıkıyor. Siyaset kurumu maalesef son yıllarda halkın gözünde çok kan kaybetti.

Ankara’daki rüzgâr bu Aynı hava Aydında da esmeye başladı. Hakaretler, laf sokmalar, belgesiz suçlamalar ve tehditlere medya üzerinden devam. Belli gazetelerde karşılıklı suçlamalar uçuşan iddialar ve muhatapları yerine başkaları tarafından verilen cevaplar. Böyle olunca siyasetçisine güvenmeyen insanlar tabiî ki en güvenilmeyen kurum siyaset kurumu oluyor.

Partilerin il başkanları, merkez ilçe başkanları ve ağzı laf yapan herkes, basın toplantısı ile medya üzerinden atışmalar kesintisiz devam ediyor.

Ülkenin menfaatleri doğrultusunda bu karşılıklı iftiralar ve hakaretler yerine, siyasi kimliği bir kenara bırakarak siyasi kaliteyi düşürmemek için önceliğinin ülkenin milli menfaatleri olarak kabul edip herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.