Erdoğan- Çerçioğlu Görüşmesinden Çıkarılması Gereken Asıl Sonuç Şudur…

Hasetlerinden çatladılar…

Ancak gizli hayranlıkları da ortaya çıktı.

Gazeteci soruyor, "Özlem Çerçioğlu partinize gelmek istese ne dersiniz?" diye…

Çerçioğlu'nu her gün eleştirenler hiç itiraz etmiyor "neden olmasın" diyor.

Bak bak bak…

Meğer gizli sevdaları varmış! Partilerine gelsin diye can atıyorlarmış.

Biri de bundan başka türlü yağ çıkartmaya çalışıyor, "Bak çözüm yeri Başbakanmış o da anladı, gelip yardım istiyor" diyor.

Eeee! Sıkıntıları sen çözeydin de Başbakan'a kadar götürülmesi gerekmeseydi…

Kimisi de görüşmeyi yanlış bulmuşmuş.

Tabi senin tuzun kuru, siyaset başka belediyecilik başka şey…

Bu garip durumu hayretle izliyorum.

***

Önce olayı anlatalım…

Biliyorsunuz, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla Aydın’da miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

Adnan Menderes Stadyumu’nun VİP Salonu’nda gerçekleşen 15 dakikalık görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanları ve eşi Emine Erdoğan’ın da hazır bulundu.

Taraflar açıklama yapmadı ama haber duyuldu.

Vay sen misin Başbakan'la görüşen…

Parti değiştirdiği, Cumhurbaşkanlığı seçimi için destek verdiği gibi garip garip dedikodular yayıldı.

***

Bir de durumu hazmedemeyenler var…

Kendileri Başbakanla iki dakika bile görüşemeyen, -görüştüklerinde de genellikle fırça yiyen- AK Parti Aydın milletvekilleri bu duruma pek alındı.

Dedikodunun bini bir para…

AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na ‘Özlem Hanım ne görüştünüz’ diye sordum. Aydın’ın sorunlarını görüştük’ diye cevap verdi. Ben de ‘Biz de görüşüyoruz’ diye cevap verdim. Görüşme yaklaşık 5-6 dakika sürdü. İlk defa karşılayıp uğurladı. Talebi nedir bilemiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı oldu ama henüz ‘tık’ yok” demiş.

Asıl biz bugüne kadar kendisinin bir 'tık'ını göremedik…

Mehmet Erdem'in hazımsızlığı ise attığı tweetlere yansıdı:

"Sn Çerçioğlu Ekmel Bey'e Aydın'ın hiçbir sorununu iletmedi. Çünkü Ekmel Bey'den ekmek çıkmayacağını biliyor:)"

"Sn Çerçioğlu'nu bu kez tebrik etmek lazım. Gerçekten bal alacağı çiçeği biliyor. Ekmel Bey'den ekmek çıkmayacağı için Sn Başbakan'a Aydın'ın sorunlarını aktarmış..."

KALINOMUZ DA ELEŞTİRDİ

Hazımsızlık AK Partiyle sınırlı değil tabi…

Efeler ilçe kongresinde ağır bir hezimete uğrayan ve yönetimindeki isimlerin bir biri istifasıyla zor günler geçiren ve bu nedenle yüksek tansiyon rahatsızlığı ortaya çıkan CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz da görüşmeyi eleştirdi. Kalınomuz, yaptığı açıklama da “Ben olsam kesinlikle görüşmezdim" demiş…

***

Çıkarılan dedikodular ve hazmedemeyenleri bir yana bırakırsak işin aslı Çerçioğlu'nun Aydın'ı ne kadar çok sevdiğini ve Aydın için her şeyi yapabileceğini gösteriyor.

Sevgili gazeteci dostlarım bu görüşmenin içeriğini yazdılar:

"Yürürlükteki yasalara göre halen Başbakan olan Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa 15 dakika görüşen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes’in memleketi Aydın’a mal paylaşımı konusunda büyük haksızlık yapıldığını, Denizli’ye mal paylaşımında Özel İdare’ye ait malların tamamının devredilirken Aydın’da çifte standart uygulandığını, kendisinin her partiden vatandaşların yüzde 45 oyuyla seçilen bir Belediye Başkanı olarak tüm şehrin haklarını savunmakla yükümlü olduğunu vurgulayarak, yetimlerin hakkı olan malların Aydın’a iadesi talebinde bulundu."

Gerçekten yerinde bir hamle…

Haklı bir istek…

Eğer mal paylaşımındaki sıkıntılar, aradaki siyasi ve bürokratların işgüzarlığından kaynaklanıyorsa doğru adres Başbakan'dır…

Zaten Erdoğan da samimiyetle ilgileneceğini söylemiş.

***

Sizin anlayacağınız Aydın'ın malı Aydınlının hizmetinde kalsın diye Özlem Çerçioğlu birçok siyasetçinin yapamayacağı bir yürekliliği gösterip durumu Başbakan'a iletmiş ve çözüm istemiş. Hukuki mücadelesinin yanında gayretlerini devlet katında da sürdürmüş.

Bakmayın siz görüşmeyi küçümseyen, yanlış bulan ya da kıskananlara; Özlem Çerçioğlu bu kent için her şeyi yapabileceğini bir kez daha gösterdi.

Şimdi bize düşen Erdoğan'ın verdiği sözü tutarak mal paylaşımındaki yanlışlıkları hemen düzelttirmesinin takipçisi olmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum