Finike Portakalına Bıçak Saplamak!

Barzani KDP Birlik Gurubu “Evet” deyince, Barzanici mi olduk yani diyenler, o halde Kandil Hayır diyor, Hayır diyenler teröristtir demek yakışık alır mı? Üstelik MHP ve BBP tabanı, SP, VP, ülkenin aydınları, sosyal demokratları olmak üzere sağ ve sol cenahtan hayır diyenleri bu şekilde yaftalama girişimi sevgisizlikten öte bir şey değil.    

Kerkük’te yaşananlar esnasında, milliyetçilik denildiğinde attı mı mangalda kül bırakmayanları da izliyor bu halk. Nerede kaldı Kerkük hassaslığı?

Medya yandaş kişiler kanalıyla kontrol altında iken, bir yandan iş sahası eksikliği, istihdam sorunu yanında eğitimli onca işsiz gencimiz var. Dizginlenemeyen dolar, ekonomi uykuda.

Referandum çalışmaları eşit şartlarda yaşanmadığı gibi, kullanılan dil de üzücü.

İstanbul Ümraniye’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunarak, “Türkiye’de bugüne kadar önümüze engeller çıkaran ana muhalefet lideri. Sürekli yalanlarla yılan gibi milleti zehirliyor…” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Mersin’de, Edip Buran Spor Salonunda düzenlenen mitingde, referandumda neden “Evet” denmesi gerektiği yerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuştu. “… Uzayda yaşamış olabilir mi bu? Uzay yaratığına benziyor zaten” dedi. 

Eyy Almanya! Eyy Hollanda! deyip de Finike portakalına bıçak saplayarak poz verenler oldu. Monşerler diyerek hariciyecilerimiz küçümsenirken, diplomasi diline uygun olmayan ifadeler de can sıkıcı. Uluslararası ilişkilerde bir yetkili “Ben onu adam zannettim, adam değilmiş”  şeklinde konuşmak hiç de yakışık almadı.

Referandum oylaması bu ülkede Cumhuriyetçilere bir başka görev yüklüyor. Ülkenin aydınlık yarınlara atılımının yanında, yeni bir sayfa açılması gerekliliğini gözler önüne seriyor. Avrupa’dan başlayarak, komşularımızdan, insanımızdan, eğitimimizden, dilimizden geniş bir yelpazede barış ve diyalog adımı gerekiyor.

Hollanda denildiğinde Finike Portakalımıza bıçak saplama tutarsızlığından da başlayarak…

hollanda-yi-portakal-sikarak-protesto-ettiler-257083-5.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.