Geçmiş olsun Türkiye’m!

Kahramanmaraş Pazarcık İlçe merkezli deprem meydana geldi. Kahramanmaraş depremi, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Hatay, Mersin, Adana, Osmaniye gibi çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi. Bu yazının yayına girdiği saatteki verilere göre; 10 ilimizi etkileyen depremde 2 bin 316 vatandaşımızı kaybettik. 13 bin 293 de yaralı vatandaşımız var.

Böylesi acılı bir günde bile ‘biz’ olamayan anlayış kaderimiz olmamalıdır. ‘Cumhur ittifakı olarak hep beraber sahadayız’ deyip ayrıştıran, siyasi fayda uman siyasetçi bizden değildir. Böylesi bir düşünce, ittifak, anlayış ayrıştırmaktan başka bir şey olamadığı gibi etik değildir; ayıptır, günahtır, yazıktır.

Yer seçiminden, inşaatta kullanılan malzemeye kadar seçici davranmak, tedbir almak yerine ‘inşallah, maşallah, oldubitti’ mantığıyla kaderciliğe sığınmak gelişmişliğin değil gericiliğin, yobazlığın geri kafalılığın sonucudur.

1999 Marmara depreminden ders çıkarmayan, anlayış, umarım bu acılardan ders çıkarır.

Acılardan yarar ummak yerine ders çıkaran düşüncenin egemen olacağı, ben değil, biz olacağımız günlerin umuduyla ölenlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa, yardıma ihtiyacı olanlara yardımların bir an önce ihtiyacı olanlara ulaşması dileğiyle.

Geçmiş olsun Türkiye’m!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.