Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Gözünü Toprak Doyursun

İsra suresinin aşağıdaki ayetlerinde, bakınız Allah ne diyor.

61. Meleklere; Âdem’e secde edin! Demiştik. İblisin dışında hepsi secde ettiler. İblis: “Ben, dedi, çamurdan yarattığın bir kimseye secde mi ederim!”

62.Dedi ki: “ Şu benden üstün kıldığına bir bak! Yemin ederim ki, eğer beni kıyamete kadar yaşatırsan, pek azı dışında, onun neslini kendime bağlayacağım!”

63.Allah buyurdu: Git! Onlardan kim sana uyarsa, iyi bilin ki hepinizin cezası cehennemdir. Tam bir ceza!

64.Onlardan gücün yettiği kimseleri davetinle şaşırt; süvarilerinle, yayalarınla onları yaygaraya boğ; mallarına, evlatlarına ortak ol, kendilerine vaatlerde bulun. Şeytan, insanlara aldatmadan başka bir şey vaat etmez.

65.Şurası muhakkak ki, benim (ihlâslı) kullarım üzerinde senin hiçbir ağırlığın olmayacaktır. (Onları) koruyucu olarak Rabbin yeter.

Enfal suresinin 28. Ayetinde Allah “Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan sebebidir ve büyük mükâfat Allah katındadır” diyor.

Bakara suresinin 188. ayetinde yine Allah “ Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bilip dururken, insanların mallarından bir kısmını haram yollardan yemeniz için o mallardan  hakimlere (idarecilere veya mahkeme hakimlerine) vermeyin.” Diyor.

Mallarla ilgili yaklaşık, 92 ayet var, Kuranı kerimde.

İnsanların birçokları Dünya malı için oldukça fazla günaha girerlerken görülen o dur ki, İblis işini çok iyi yapıyor. En çok ta mallar söz konusu olunca başarıya ulaşıyor.

Baba ile evlat, karı ile koca, evlat ile annesi ve kardeşler arasına, hep mal girmekte ve düşmanlıklar oluşmaktadır.

Her kes malın mülkün ve evlatların imtihan için verildiğini, Kuranı kerimde okumuş olsa da, o imtihanı başaramamakta ve sınıfta kalmaktadır.

Çevrenize bir bakınız. Hiç ummadığınız kimseler mal ve mülk konusunda dargın, küskün ve hatta mahkemeliktirler.

Hani bir söz vardır ya “ Gözünü toprak doyursun.” Diye. İşte öyle bir dünya ki bu dünya, Hiçbir kimse, okudukları kutsal kitaplardaki yazılan, Allahın sözlerinin kendisi için değil de, kendisinin dışında herkes için geçerli olduğunu zannediyor.

Bir atasözü vardır “Cehennemin yolu iyi niyet taşlarıyla örülüdür” Birçok kimse de, kendisinin bu yanlışları iyi niyetle yaptıklarını düşünmeleri sonucu, Cehenneme düşeceklerinden habersiz, mal mülk ve adaletsiz uygulamaların içine düşmektedirler.

Dileğim odur ki Rabbim haksız yere mal biriktireni, başkalarının hakkını gasp edenleri, yasalara uygun dahi olsa, yanlış yapanları, hakkı olandan alıp, hakkı olmayana verenleri, yiyeni, Lanetlemeden önce hidayete erdirir. Değilse, zaten 92 ye varan ayetten birçoğunda, cehennemi ile cezalandıracağını belirtmiştir. İnananlara, inanıyorum diyenlere, duyurulur. İnanmayanlar ise, kapsama alanı dışında kalıyorum, zannetmesinler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.