Hak-hukuk-adalet

Aydın ve Denizli otoyolu inşaatı bütün hızıyla devam ediyor. Denizli’den itibaren Aydın istikametinde bölümler halinde yapılmaktadır. Ancak otoyol için yapılan istimlaklar hususunda bazı sıkıntı ve mağduriyetler vardır. Vatandaşlar bu durumdan şikâyetçidir.

1990’lı yıllarda Aydın-İzmir otoyolu ile ilgili, o dönemde yapılan kamulaştırmalardan vatandaş çok memnun idi. Hak ihlali olmamıştı. Birçok vatandaşımız bu kamulaştırmalar sayesinde zengin olmuştur.

Bugün, Denizli-Aydın otoyolundaki kamulaştırma bedellerinden memnun olan sayısı yok denecek kadar az. Yenipazar sınırları içindeki kamulaştırılan arazi sahipleri çok dertli. 15 ay evvel yapılan kamulaştırma bedelleri çok düşük olmakla birlikte, henüz ödeme de yapılmış değil.

Yenipazar-Hamzabali arasındaki otoyol kamulaştırmasından mağdur olan vatandaşlar, hektar bedeli olan 58 bin TL’yi çok düşük bulmakta. Kamulaştırma bedellerinin henüz ödenmemesinden dolayı mağduriyet yaşanmaktadır. Kamulaştırma tebliğlerindeki şu ifade kabul edilir gibi değil. ‘El koyma’ bu hukuka aykırı bir ifadedir. Bedel ödenmemiş, bedeller düşük tutulmuş, vatandaş mağdur olmuş, bütün bunlar hak ihlali kapsamına girer.

Yol yapılsın, yol medeniyettir, ancak hukuk yoldan daha kutsal bir medeniyet kavramıdır. Vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi hakkın, hukukun, adaletin gereğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.