Halep Kan Ağlıyor

İstanbul acımız büyük…

Konya acımız büyük…

Bursa acımız büyük…

Aydın’ın acısı büyük…

Ankara’nın acısı büyük…

Diyarbakır’ın acısı büyük.

Antep’in, Adana’nın, Hatay’ın bütün Türkiye’nin milletimin acısı büyük. Türkiye kan ağlıyor. Bu millet acılar içinde yanıyor. Çünkü Halep düştü, Halep yanıyor, Halep kan ağlıyor, İslam âlemi kan ağlıyor.

Uyan ey milletim, uyan ey Müslümanlar! Ey İslam âlemi uyan, insanlık âlemi uyan! Halep’te, Şam'da, Suriye'de bu kadar akan kan, gözyaşı ve zulümden sonra dağlardaki taşlar bile bu acıya dayanamaz.

Bu talihsiz mazlum kardeşlerimizin insanlık dışı işkence, tecavüz, saldırı ve katliamı karşısında; o masum çaresiz acılarla kıvranan Müslüman halkın inleyen yüreklerinin ahı, bedduası yeter. Zulüm eden insanlık suçu işleyen, insanlıktan nasibini almamış küresel güçlerin terörist maşaları olan bu zalimlerin Allah belalarını verecek. ‘Fırtına eken bora biçer’ demişler. Barış, rahmet topraklarına zulüm ekenler, akıttıkları kanda boğulacaktır. Tarih bunun yüzlerce binlerce örnekleriyle doludur. ‘Zulümle abad olunmaz’, zulüm kimseye yaramaz.

Bu acı vahşetin vahameti bütün çıplaklığıyla bütün dünyanın gözü önünde yaşanırken biz Müslümanlar acaba ne yapıyoruz? Bugün ne yaptık ve yarın ne yapacağız? Bütün Müslümanlar yeteri kadar birlik beraberlik içinde miyiz? Bu tür sorularla yaraları kaşıyıp deşmek istemiyorum. Gün birlik zamanı, gün dayanışma zamanı, gün yaraları sarma zamanı.

Ne diyor yüce dinimiz İslam:

‘Zalimlere karşı mücadelede, zulme karşı mücadelede Müslümanlar malıyla, mülküyle, ekonomik imkânlarıyla canıyla, eliyle ve dilinizle mücadele edeceksiniz. Hiçbir şey elinizden gelmiyorsa kalbiyle Allah'a dua edecek ve o zalimlere kâfirlere buğuz edeceksiniz…’  

Bendeniz bu fakir, ne şair ne de yazar. Ben ne şairlerin ne yazarların tırnağı bile olamam ama bu toprakların insanıyım bu topraklardaki çığlığı duymamam, işitmemem, görmemem mümkün mü?

Geçen pazartesi günü Bursa’dan sevdiğim bir dostum beni aradı. Telefonda: ‘

“Ali Bey haberin var mı? Duydun mu?’’ dedi.

Bende: ‘’Hayır ola nedir? Ne oldu?’’ dedim.

Telefonun ucundaki dostun cevabı:

“Ali Bey Halep düştü, Halep bitti” oldu.

Bu fakir de yüreğinden dökülen feryatları duygularını kâğıda döktü. ‘Halep’ adlı şiiri yazmaya çalıştım. İlk şiir denemelerimden de denebilir. Bir iddianın peşinde değilim. Sadece yüreklerden gelen taa Halep’ten gelen bu feryadı, bu acı haykırışı belki uyuyanlara, belki de uykuda olanlara, belki uykudan yeni kalkmış mayhoş mayhoş bakanlara, belki gaflet ve dalalet uykusuna her an dalacak olanlara bir nebze uyanış, diriliş ve silkinişlerine katkım olsun istedim. Yoksa yarın çok geç olacak.

Bu Halep şiirimi şu mübarek Cuma gününde Halep şehitlerinin muazzez ruhlarına ithaf ediyorum. Kalbimiz, ruhumuz, dualarımız, Fatihalarımız hepsi sizinle Halep! Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun!

HALEP

GÜNLERDEN PAZARTESİ, HALEP DÜŞTÜ DEDİLER.

ANTEP’İN KARDEŞİ HALEP DÜŞTÜ DEDİLER.

KAHPE ZALİMLER KARDEŞİMİZİ DİRİ DİRİ YEDİLER

***

İSLAM ÂLEMİ HALEP’E AĞLASIN OY OY.

İNSANLIK ÂLEMİ KARALAR BAĞLASIN OY OY.

***

GÜNLERDEN PAZARTESİ HALEP YANDI DEDİLER.

MEDENİYETİN MERKEZİ HALEP YIKILDI DEDİLER.

KADIN-ERKEK, YAŞLI-ÇOCUK PARAMPARÇA ETTİLER.

***

İSLAM ÂLEMİ HALEP’E AĞLASIN OY OY.

İNSANLIK ÂLEMİ KARALAR BAĞLASIN OY OY.

***

GÜNLERDEN PAZARTESİ HALEP DÜŞTÜ DEDİLER.

DİYARBAKIR’IN KARDEŞİ HALEP’İ CEHENNEME ÇEVİRDİLER.

HALEP’TE MÜSLÜMAN KANI İÇENLER, İNSANLIĞI YEDİLER.

***

İSLAM ÂLEMİ HALEP’E AĞLASIN OY OY.

MÜSLÜMANIM DİYEN KARALAR BAĞLASIN OY OY.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.