Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Her Alanda Barış İstiyorum

 

Özel sektör, Devlet sektörü barışı için yazıma devam ediyorum.

Barışın ilk olmazsa olmazlarından birisi Devlet sektöründe çakışanların vergilerinin kaldırılması olmalıdır.

Maaş bordosunda 5 bin TL brüt maaşı olan memur ve amirimizin eline geçen para 2 bin 500 TL gibi bunun hemen düzeltilmesi gerekli Bu kardeşimize maaşınızdan vergi almıyoruz. Sizin maaşınız 2 bin 500 TL dir ve nettir. Diyeceksiniz. Ne değişecek kardeşim demeyin,  bütün devlet sektöründe çalışanların vergi ödemediğini düşündüğünüzde, özel sektördeki vergi veren vatandaşımıza karşı bakışı değişmeye başlayacaktır.

Kendilerinin maaşlarının o düşmanı oldukları, özel sektörde çalışan, amcaları, dayıları, babaları, kardeşlerinin ödedikleri vergilerden ödendiğini düşünmeye başlayacaklar ve düşmanlık yerine dostluk ve hayranlığa bırakacaktır zamanla.

Daha öncede belirttiğim gibi her şey ama her şey insanımızın daha refah, daha huzurlu, daha iyi şartlarda yaşam koşulları içinde yaşaması ise; bunun yolu daha çok işyeri daha çok üretim daha çok kazanç olmalıdır.

Daha çok üretimin sağlanması daha çok işyerinin açılması ile olacaktır. Devlet sektöründe masa başında bir memurumuza iş verebilmek için Devletimiz 200 Bin TL para ayırmak zorundadır. Bu veri devletimizin 10 sene önceki verilerinden alınmıştı. Bu memur kardeşimize masa başında bir iş temin etmek için gerekli olan 200 Bin TL yi bir küçük esnafımız tam 30 yıl boyunca, her yıl 6 bin 666 TL vergi ödemesi ile birikmektedir.

Burayı anlamanız için açıyorum. Devlet dairesinde çalışan her memurumuz bir esnafımızın 30 yıllık vergisini bir kalemde alarak orada iş imkânı bulmaktadır.

Diğer yandan kendisine iş yeri açan bir özel sektör esnafımıza, sanatkârımıza, bakkalımıza, manavımıza devletimiz iş için ne harcamaktadır? Koca bir hiç.

Peki, bu kardeşimiz Devletin sırtından 200 Bin TL lik yükü aldığım gibi yanımda bir iki kişi daha çalıştırıyorum benden vergiyi 10 yıl almasan olmaz mı dese haksızlık mı etmiş olur?

Beni başıma neden Azrail oluyorsun derse ne dersiniz?

Aynı esnafımız Bana da iş ver ey Büyük Devletim dese ne dersiniz?

Ben dükkânımı kapatacağım ya da iş yeri açmayacağım bana da bakmak ve iş vermek zorundasın devletim dese ne dersiniz?

Ey yukarıdakiler, Yasa yapıcılar, aşağıdaki bürokratlar, Memurlar, Amirler, yetkili yetkisiz herkes, Devlet den maaşlarını alanlar size sesleniyorum.

Özel sektördekilerin hiç biri düşmanınız değil, hiç biri gördüğünüz kadar aciz ve aptal değil. Onları senelerdir gücendirdiğinizi ve bir gün eğer bir gün ÜRETME HASTALIĞINDAN kurtulurlarda, artık biz üretemiyoruz derlerse; Devletim bize de bakacak diye kenara çekilirlerse, inanın derimiz beş para etmez.

Ekmeklerimiz çıkmaz, sebzelerimiz meyvelerimiz yetişmez, evimiz arabamız olmaz, evlerimizdeki hiçbir eşyamız olmaz, aklınıza gelen ve özel sektör tarafından yapılan her şey ama her şey olmaz. İthal edecek paranızda olmaz.

Her alanda barış istiyorum hayatımız çok kısa ve birbirimize düşmanlık için harcanmayacak kadar kıymetli.

“Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının… (Nisa 1) Bu ayeti de hiç aklınızdan çıkarmayınız. Çünkü bütün dünya insanlığı kardeştir. Kaldı ki, sizlerle bizim kardeşliğimizin derecesini tahayyül etmemiz mümkün mü bilemiyorum.

 Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.