İstanbul’da olan Aydın’da niye yok?

Bu satırların yazarını takip edenler bilir. Aralarında Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu çok sayıda belediyede danışmanlık yapan Erkan Karaarslan’la ilgili yüzlerce haber ve köşe yazısında imzam bulunuyor.

Erkan Karaarslan’la bir alıp veremediğim bir şey yok! “Dağlarından yağ ovalarından bal akan” yer olarak bilinen güzel memleketim Aydın’ın kaynaklarının bu şahsın emrine veren, Aydın Büyükşehir Belediyesinin tüm üst düzey yönetimi Karaarslan’ın sevgilisine, akrabalarına ve adamlarına teslim edilmesineydi; itirazım. Çok uyardım. Ve Başkan Çerçioğlu’na “bu ekip başınıza bela olacak” dediğimi, dün gibi hatırlıyorum. Dinlemedi, Karaarslan yüzünden çok kişinin canını yaktı.

Özlem Çerçioğlu’nun onayı ile Aydın Büyükşehir Belediyesinin en yetkili ve en stratejik makamları Erkan Karaarslan’ın adamlarıyla doldurulmuştu. Karaarslan sevgilisini genel sekreter yardımcısı, bacanağını ve başka bir akrabasını genel müdür yapmıştı. Daire başkanı düzeyinde adamlarının başta ihale birimi olmak üzere köşe başlarını tutması sağlanmıştı. Böylelikle “organize” sistem kurulmuş, işler tıkır tıkır işliyordu. Belediyede ahbap çavuş ilişkisiyle yönetiliyor, belediyede ihaleler ya Erkan Karaarslan’a ya da çözüm ortağı olduğu şirketlere veriliyordu.

İşte bu yüzden Çerçioğlu’na “bu ekip başınıza bela olacak” uyarısında bulunmuştum. Dinlemedi. Erkan Karaarslan’a verilen her ihaleden haberi vardı. Zaten organize sistem de bu nedenle kurulmuştu. O zaman hem Çerçioğlu’nda hem de Erkan Karaarslan’da keyifler yerindeydi.

“Zaman beni haklı çıkaracak” demiştim.

O zaman geldi, çattı…

Ağır da olsa adalet işliyor.

Çerçioğlu, “başınıza bela olacak” dediğim Erkan Karaarslan ile birlikte “edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik” suçlamalarıyla Aydın Cumhuriyet Başsavcılığında açılan 13 davalarda yargılanıyor; 80 civarında soruşturma dosyası da savcılık raflarında bekliyor.

Dün gazetemizde yer bulan “Çerçioğlu’nun danışmanı yeniden gözaltına alındı” başlıklı haberden de öğrendiğimiz kadarıyla CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından aldığı ihalelerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle "ihaleye fesat karıştırma", "resmi belgede sahtecilik" , "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık" suçları kapsamında gözaltıa alındı Erkan Karaarslan.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlaması var, Aydın’dan farklı olarak.

Bir an düşünün…

Herhangi bir belediye başkanından, belediyenin üst düzey makamlarına önceden belirlediğim kişilerin atamasını istesem… Belediye başkanı da isteğimi yerine getirse… Atamasını yaptırdığım adamlarım belediyenin ihalelerini bana verse… Ben de milyonları cebe indirsem…

Aydın'da olan tam da bu!

Bu olana ne denir?

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma."

Peki, Avcılar’da olup bitenle Aydın’da olanlar aynı değil mi? 

Aynı...

Hatta fazlası var.

O zaman soru şu:

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında olan, Aydın cumhuriyet Başsavcılığında neden yok?

Dünyanın bütün yolsuzluk ve üçkâğıtçılık denizleri için geçerli olan kuralı hatırlatalım:

Parayı takip et...

Sonunda mutlaka olayı çözersin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.