İYİ Parti’nin şansı var mı?

Meral Akşener’in liderliğindeki İYİ Parti’nin kuruluşuna şahitlik yapanlar arasındaydım. Tabii her şeyden önce İYİ Parti Türkiye’ye hayırlı olsun. Umalım güzel, iyi işler yapsınlar.

Ankara’da CHP’li Yenimahalle Belediyesi’ne ait Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki toplantının yapılacağı salon tıka basa dolu, koridorlar tıklım tıklım. Merkezin dışında 8 noktada sinevizyon kurulmuş. Partinin kuruluşuna şahitlik yapmak üzere toplanan 10 binler yağmura rağmen dağılmıyor.

resim-1-016.jpgParti’nin adı “İYİ Parti” olarak seçilmiş. Logosu “güneş” olmuş. Sloganı “Türkiye iyi olacak” şeklinde belirlenmiş. Partinin ismi açıklanınca izleyiciler arasında homurdananlar oldu ama kısa sürede benimsendi. Logo ve slogan olumlu bulundu.

Partinin ismi ve logosunu beğenip beğenmediğimi soracak olursanız, beğendim. Kısa, akılda kalıyor ve pozitif algı veriyor.

Genel Başkan Meral Akşener güzel bir konuşma yaptı. Partinin isminin açıklandığı esnada Akşener ve salondaki kişiler alkışla eşlik etti. Kalabalık grup, “Başbakan Meral” şeklinde slogan attı. Ayrıca Akşener, bu slogana “Ben Cumhurbaşkanı olacağım” şeklinde cevap verdi. “Bu bir iktidar yürüyüşüdür” sözüyle partisinin hedefini işaret etti. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İsmet İnönü, Rauf Orbay'ı, Adnan Menderes'i, Süleyman Demirel'i, Necmettin Erbakan'ı, Alparslan Türkeş'i, Turgut Özal'ı, Bülent Ecevit'i, Muhsin Yazıcıoğlu’nu andı. Salonda İzmir Marşı, Mehter Marşı ve Kafkas ezgileri çaldı.

İYİ Parti’nin politikada bir şansı var mı peki?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı eski milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun eşi ANAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü İbrahim Uslu, daha parti kurulmadan önce Meral Akşener’in partisinin doğru program ve dili tutturması halinde yüzde 20'lik bir potansiyeli olduğunu belirtti.

Sayın Akşener’e göre; “Türkiye ve millet yorgundur. Devlet yıpranmıştır. Kamu düzeni çözülmektedir. Siyasal iklimin değişmesi dışında hiçbir çıkar yol kalmamıştır.”

Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var. AK Parti kendi ilk dönem iktidar dönemiyle, OHAL’i kaldıran, statükoya karşı olan, Ankara’yı küçültmeyi vaat eden, çözüm sürecini başlatan partiydi. Şimdi AK Parti sadece geçmişte yaptıklarını anlatıyor, geleceğe dair bir şey söylemiyor.15 yıllık geldiğimiz noktada iflas eden tüccar gibi eski defterleri karıştırmaya başlayıp, “AK Parti iktidarından önce” demeye başladı.

Akşener, Türkiye’de güçlü bir muhalefet eksikliğinden söz ediyor. AK Parti hükümetine karşı güçlü bir muhalefetin işaretini veren İYİ Parti iktidar olur mu? Bunu ilerde göreceğiz ama halkın beklentilerine karşılık verilmesi halinde, neden olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.