Kalınomuz Hemen İstifa Etmelidir

Efeler ilçe yönetiminin genel merkez kararı ile görevden alınması üzerine, parti içersinde devam eden hesaplaşma, Efeler’de kayyumla sonuçlandı ve  arkasından olağanüstü kongre gerçekleşti.

Efeler ilçe örgütünün görevden alınma nedeni, çalışmaması falan değildi… Efeler CHP, sadece son yerel seçimlerde değil, genel seçimde de en yüksek oyu alan parti oldu. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 26 oy alan partinin 5 yıl sonra aynı seçim bölgesinde yüzde 57 oy almasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun rolü elbette büyük. Ancak Bayram İnci başkanlığındaki Efeler ilçe yönetiminin hem Topuklu Efe’nin hem de Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın yanında yer alması başarıyı tetikledi.

TEZCAN VE KALINOMUZ'UN YAKINMALARI

İşte ne olduysa yerel seçim sürecinde oldu. Topuklu Efe ile Mesut Abi’nin yanında dik durması Bayram İnci’nin başına dert oldu. Yerel seçimlerden sonra Aydın siyasetinde mevzi kaybeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile gece rüyasında gündüz düşünde milletvekilliği gören CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un CHP Genel merkezine yaptığı baskı ve yakınmalar genel merkez binasında yankı bulmuş ve Bayram İnci ve yönetiminin görevden alınmasına neden olmuştur.

Tezcan-Kalınomuz ikilisinin bu dayatmaları benimde şimdiye kadar anlayamadığım bir gerekçe ile ilçe örgütünü görevden alan bu operasyon, hem parti içersinde çok ciddi yaralar açtı hem de partinin bir süre iç sorunları ile boğuşmasına neden oldu. Bu ikilinin Efeler örgütünü ele geçirme arzusuna yenik düşen genel merkez yöneticilerinin bu oyuna nasıl geldiğini kendi adıma şimdiye kadar anlamış değilim.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU KARŞITLIĞI

Şimdi Efeler ilçe kongresi yapıldı. Pazar günü kongreyi baştan sona izledik. Kalınomuz’un destek verdiği İlçe Başkan Adayı Nilüfer Ünüvar’ın konuşmasını çok beğendiğimi söyleyebilirim. Aslında büyükşehir belediye başkanının bayan olduğu bir kenttin en büyük ilçesinde CHP’ye bayan bir başkan yakışırdı. Ancak Ünüvar, “ne kadar Özlem Çerçioğlu karşıtı varsa etrafına topladı” izlenimini verdi. “Tabanın adayıyım” demesine rağmen yönetim listesini başkalarının yaptığını kendi aralarında yaptıkları tartışmalardan anladık.

Bütün bunlara rağmen ve kim ne derse desin, Nilüfer Ünüvar CHP için kaybedilmemesi gereken bir değerdir. Seçimi kazanan Bayram İnci, “CHP kazanacak” sözünden hareketle Ünivar’a sahip çıkmalıdır.

PARTİYİ ESKİSİ GİBİ YÖNETEMEZLER

Efeler ilçe kongresinde ortaya çıkan sonuç öyle sanıyorum ki, Tezcan-Kalınomuz ikilisine ve bütün ekiplerine soğuk duş yaptırmıştır.Ve açıkça söylemek gerekir ise, partiyi bugünden sonra eskisi gibi yönetemezler.

Sonuç olarak, Kalınomuz'un omzundaki kalınlığı CHP Efeler ilçe örgütü tarafından alınmıştır, il başkanlığından hemen istifa etmelidir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum