Kötülüklerin anası

Tüm kötülüklerin anası yokluk ve yoksulluktur..!

21 yıllık AKP iktidarı ülkeyi yokluk, yoksulluk ve yolsuzlukların konuşulduğu ülke haline getirmiştir.

Gazetelerde, televizyonlarda her gün yeni bir yolsuzluk haberi duymayı toplum olarak kanıksar olduk artık ne yana dönsen rahatsız edici kokuların geldiği bir alan oluşturulmuş vaziyette.

Yolsuzluğun kamuflajı ticari sır olmuştur. Tüm bu olumsuzlukları gizlemek, dikkatleri başka yere çekmek için her gün sunni gündemler yaratılmakta, adeta sokak kavgasına dönüşen dedikodu siyaseti yapılmaktadır.

Oysa 84 milyonluk koskocaman ülkenin kavgalara çekişmelere değil sükûnete ihtiyacı vardır. Televizyon kanallarını açsanız haber diye sundukları ölümlü kazalar, kapkaç olayları, cinayet haberleri, tecavüz olayları gündüz programlarında ise kim kimi gammazlamış, kim kimin mahremiyetine dil uzatmış, vs gibi havadan, sudan haberler.

“Tüm kötülüklerin anası yokluk ve yoksulluktur” demiştik. Mutlu bir azınlığın dışında insanlarımız maalesef yokluğun ve yoksulluğun zirvesini yaşamakta işsizlik bir yanda, düşük asgari ücret, emekliye ev kirasını bile karşılamayan sadaka parası. İnsanların elinden kredi kartlarını bir haftalığına alsanız yaşam felç olur, hayat durur, insanlar sokağa dökülür.

Hak, hukuk ve adaletin söylemlerde kaldığı kimilerinin üç beş yerden ballı maaş aldığı, adamına göre muamele yapıldığı, astın üstü dinlemediği, kimilerinin kefaletsiz, kefilsiz ve usulsüz milyonluk krediyi alıp geri ödemediği, itibardan tasarruf olmaz mantığıyla har vurup harman savurduğu bir yerde vatandaşın ekmeği, simidi, sigarayı bile kredi kartıyla alıyor hale gelmesi düşündürücüdür olmayan parayı aylar öncesinden harcıyor olması günü kurtarıp geleceğimizi karartması demektir.

Bu manzara altında yerel seçimlere gidiyoruz. İnşallah bu sefer boş laflara değil projelere bakar kaderimizi ona göre doğru veya yanlış çizeriz.

Yokluk ve yoksulluk kader değil birilerinin uydurduğu kuyruklu yalandır. gelir dağılımının adil ve adaletli dağıtıldığı yerde yoklukta, yolsuzlukta, sudan yere kavga gerilim ve cinayetler olmaz. Sokaklarında asık yüzler yerine gülümseyen, hayattan zevk alan, yardımlaşan özlediğimiz, hasret kaldığımız manzaralarla karşılaşırız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum