Kuş Beyinliler

Önce aklımda yazarım yazılarımı…

Sonra her yazar gibi bilgisayarımı açıp geçerim klavyenin başına…

Ama mutlaka ‘Aklımdan geçenleri yazayım mı’ diye düşünürüm.   

Bazen çok zor anların içinde buluyorum kendimi. Aklımdan geçen her şeyi yazayım istiyorum. Ama olmuyor işte…

İşim gereği farklı isimlerle sık sık bir araya gelirim. Oturur sohbet ederiz siyasetçilerle, kenti yönetenlerle. Sohbetten çıkar köşe yazılarımın konuları…Sohbetin haber olan bölümlerini doğruluğuna inandıktan sonra sizlerle paylaşırım. Her gördüğümü, her duyduğumu çalakalem yazmam.

Vicdanımın sesini dinlerim hep. Sıklıkla empati uygularım. Yazıya konu olanların bir ailesi olduğunu asla unutmam. Yufkadır yüreğim; gerektiğinde acımasını da, ağlamasını da bilirim. Üzülürüm yanlış yaparsam, bilmeden kırarsam…

Hayatta insanların çeşitli beklenti ve hırsları olduğunu, beklentilerine erişmeye çalışırken iftira attıklarını iyi bilirim… İşte bu nedenle her gördüğümü, her duyduğumu çalakalem yazmam. Çünkü Rabbimizin bir ayetinde ‘size bir fasık haber getirirse, onu araştırın’ diye emrettiğini bilirim.

Ancak kirli kafalar iftira kampanyası başlatırlar. Doğruluğuna kendilerinin bile inanmadığı senaryoları da, buldukları her ortamda dile getirmekten çekinmezler. Mesnetsiz iddialarını şantaj olarak kullanıp, karşıdaki kişiyi rencide ettikten sonra maddi pazarlığa girerler. Bizim bu tip çakallarla ve çakallıkla işimiz olmaz.

Biz okurlarımızı hiç aldatmadık…

Kimseye iftira atmadık…

Kimsenin özel hayatına, ailesine dil uzatmadık…

Kimsenin ekmeği-aşı ile oynamadık…

Zaman zaman eleştiriler aldık. Bize ‘Evet yazdıkların doğru ama niye yazıyorsun’ dendi. Eleştiri de bulunan samimi dostlarımıza; ‘Yazı arşivine bakın yalan, iftira ve hakaret içeren yazılarımızı önümüze koyun’ dedik. Bu güne kadar kimse koyamadı. Yazdıklarımızdan ötürü küfür yedik, hakaretlere hatta fiili saldırıya maruz kaldık. Herşeye rağmen doğru bildiklerimizi yazmaya devam ettik. Sonuçta hep haklı çıktık...

Sana bu yazıyı kimin yazdırdığını biliyorum…’ suçlamasıyla karşılaştık. ‘Kuş beyinliler’, desem hayvana hakarettir ama unutulmasın ki her yazının birçok kaynağı, her yaşananın birçok ihbarcısı vardır.

Sanıyorum, bu yazdıklarım hedefine ulaşmıştır…
O münafıklar kendilerini iyi bilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum