MHP, Ali Uzunırmak’ı Büyükşehir Adayı Yaptı Ama…

Hayırlısı olsun…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çıktı ve 12 il, 187 ilçe ve 44 belde belediyesi adayını açıkladı.

Türkiye’de siyaset gittikçe olgunlaşıyor ve adaylar daha erken açıklanmaya başlıyor. Bunu olumlu buluyorum.

***

MHP ilimizde 6 ilçede adayını açıkladı.

Orada bir sürpriz yok:

Nazilli’de Haluk Alıcık, Buharkent’de Yusuf Vural, Karacasu’da Mehmet Başalan, Germencik’de Ümmet Akın, Karpuzlu’da  Tuğrul Ozan ve Yenipazar’da  Ebubekir Karakaş aday olarak ilan edildi.

Ancak ben Efeler, İncirliova, Sultanhisar ve Söke’de de adayların açıklanmasını bekliyordum. Neden açıklanmadı, doğrusu merak ediyorum.

Elbette kokusu çıkar.

***

Gelelim, MHP’nin Büyükşehir adayına…

Benim için orada da sürpriz yok.

Ali Uzunırmak’ın aday olacağını uzun zaman önceden biliyordum- inanıyordum.

Nasıl derseniz, son dönemde MHP’nin politika üretmekteki agresifliği ve bu konuda başı Ali Uzunırmak’ın çekmesini, bu durumun işareti olarak görüyordum.

Fevzi Köse’nin iddiaları, Türkiye’de görülmemiş bir şekilde Aydın Belediye Meclisi’nde açıklama yapmaya kalkması, Uzunırmak’ın Nazilli konuşması ve son olarak belediye bürokrasisindeki değişimlere dair “bence garip” iddiaları bugünün habercisiydi.

***

Uzunırmak’a da hayırlı olsun diyelim ve gelelim yazının başlığındaki “MHP Ali Uzunırmak’ı büyükşehir adayı yaptı ama..” cümlesini tamamlamaya…

Neden böyle diyorum anlatayım; Buraya kadar sürpriz olmadığını düşünen ben bundan sonra da Aydın Büyükşehir seçimlerinde bir sürpriz beklemiyorum.

Bu, Aydın’da Büyükşehir seçimini Özlem Çerçioğlu kazanır demek.

Düşünün CHP hala Türkiye’nin hiçbir yerinde bir adayını belirleyemedi.

Sadece Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nu açıkladı. Hem de bir yıl önceden. Yani Çerçioğlu ile ilgili o kadar pozitif bir durum var ki CHP gibi karmaşık bir parti de bile bir yıl önceden bu açıklama yapıldı.

Ee! Başbakan Erdoğan bizzat açıkladı, yaptırdıkları anketleri; Özlem Çerçioğlu’nun oyları yüzde 67’yi bulmuş durumda.

İl genelinde Çerçioğlu’na büyük teveccüh var.

Aslında ankete de gerek yok; çıkın sokağa kendiniz rastgele 10 kişi ile konuşun bakın tepkilerine, Aydın’da gerçeği görürsünüz.

***

Yani, Ali Uzunırmak kaybedeceği, hatta açık ara kaybedeceği bir seçimde aday oldu.

Kötüsü anketler Büyükşehir seçiminde MHP’nin AKP’nin de arkasında kalacağını gösteriyor. Yani MHP için ağır bir Büyükşehir yenilgisi kapıda.

Ve o yenilgi Ali Uzunırmak’ın siyasi geleceğini çok kötü etkileyebilir.

Tabi bunu sadece ben bilmiyorum, Ali Uzunırmak da biliyor ve o yüzden Özlem Çerçioğlu’na yüklenip tabanını bir arada tutmaya çalışıyor.

Ne yazık ki o ve ekibi ne yaparsa yapsın MHP tabanında Çerçioğlu’na bir sevgi var. MHP’nin mahallelerdeki kanaat önderleri mevcut belediye yönetimi hakkında olumsuz düşünmüyor.

***

Ali Uzunırmak için bu 6 ay hiç kolay olmayacak…

Sadece Çerçioğlu karşısında kaybetmek değil mesele. Eğer ilçe belediye başkan adayları arasında çok iyi çıkış yakalayan isimler olursa ilk genel seçimde onlar da Uzunırmak’ın milletvekilliği koltuğuna gözü dikebilir.

Bu açıdan da kritik bir seçim olacak, yerel seçimler.

***

Ben Türk siyasetinin içinden geçtiği süreçte MHP’yi önemseyenlerdenim. MHP merkez sağın ve Türk milliyetçiliğin önemli bir kurumu, Türk siyasetinin dengesi, sistemin koruyucusu. Yerel seçimlerde Büyükşehirdeki ağır bir yenilgi MHP’yi Aydın’da sallayacaktır. Bu yüzden Ali Uzunırmak ve ekibine tavsiyem Özlem Çerçioğlu’na saldırmayı bırakıp AKP tabanına mesajlar göndermesidir.

Çünkü MHP, AKP’nin genelde ve yerelde yaptığı yanlışları iyi anlatmalıdır ve AKP’ye oy veren ama MHP’ye de oy verebilme ihtimali olan seçmeni kazansınlar. Böylece seçimde AKP’yi geride bırakıp ikinci olsunlar.

Ancak böyle bir sonuç alırsa MHP Büyükşehir seçimlerinde başarılı sayılabilir.

Benden uyarması.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum