
Adem Turgut
MHP, Ali Uzunırmak’ı Büyükşehir Adayı Yaptı Ama…
Hayırlısı olsun…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çıktı ve 12 il, 187 ilçe ve 44 belde belediyesi adayını açıkladı.
Türkiye’de siyaset gittikçe olgunlaşıyor ve adaylar daha erken açıklanmaya başlıyor. Bunu olumlu buluyorum.
***
MHP ilimizde 6 ilçede adayını açıkladı.
Orada bir sürpriz yok:
Nazilli’de Haluk Alıcık, Buharkent’de Yusuf Vural, Karacasu’da Mehmet Başalan, Germencik’de Ümmet Akın, Karpuzlu’da Tuğrul Ozan ve Yenipazar’da Ebubekir Karakaş aday olarak ilan edildi.
Ancak ben Efeler, İncirliova, Sultanhisar ve Söke’de de adayların açıklanmasını bekliyordum. Neden açıklanmadı, doğrusu merak ediyorum.
Elbette kokusu çıkar.
***
Gelelim, MHP’nin Büyükşehir adayına…
Benim için orada da sürpriz yok.
Ali Uzunırmak’ın aday olacağını uzun zaman önceden biliyordum- inanıyordum.
Nasıl derseniz, son dönemde MHP’nin politika üretmekteki agresifliği ve bu konuda başı Ali Uzunırmak’ın çekmesini, bu durumun işareti olarak görüyordum.
Fevzi Köse’nin iddiaları, Türkiye’de görülmemiş bir şekilde Aydın Belediye Meclisi’nde açıklama yapmaya kalkması, Uzunırmak’ın Nazilli konuşması ve son olarak belediye bürokrasisindeki değişimlere dair “bence garip” iddiaları bugünün habercisiydi.
***
Uzunırmak’a da hayırlı olsun diyelim ve gelelim yazının başlığındaki “MHP Ali Uzunırmak’ı büyükşehir adayı yaptı ama..” cümlesini tamamlamaya…
Neden böyle diyorum anlatayım; Buraya kadar sürpriz olmadığını düşünen ben bundan sonra da Aydın Büyükşehir seçimlerinde bir sürpriz beklemiyorum.
Bu, Aydın’da Büyükşehir seçimini Özlem Çerçioğlu kazanır demek.
Düşünün CHP hala Türkiye’nin hiçbir yerinde bir adayını belirleyemedi.
Sadece Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nu açıkladı. Hem de bir yıl önceden. Yani Çerçioğlu ile ilgili o kadar pozitif bir durum var ki CHP gibi karmaşık bir parti de bile bir yıl önceden bu açıklama yapıldı.
Ee! Başbakan Erdoğan bizzat açıkladı, yaptırdıkları anketleri; Özlem Çerçioğlu’nun oyları yüzde 67’yi bulmuş durumda.
İl genelinde Çerçioğlu’na büyük teveccüh var.
Aslında ankete de gerek yok; çıkın sokağa kendiniz rastgele 10 kişi ile konuşun bakın tepkilerine, Aydın’da gerçeği görürsünüz.
***
Yani, Ali Uzunırmak kaybedeceği, hatta açık ara kaybedeceği bir seçimde aday oldu.
Kötüsü anketler Büyükşehir seçiminde MHP’nin AKP’nin de arkasında kalacağını gösteriyor. Yani MHP için ağır bir Büyükşehir yenilgisi kapıda.
Ve o yenilgi Ali Uzunırmak’ın siyasi geleceğini çok kötü etkileyebilir.
Tabi bunu sadece ben bilmiyorum, Ali Uzunırmak da biliyor ve o yüzden Özlem Çerçioğlu’na yüklenip tabanını bir arada tutmaya çalışıyor.
Ne yazık ki o ve ekibi ne yaparsa yapsın MHP tabanında Çerçioğlu’na bir sevgi var. MHP’nin mahallelerdeki kanaat önderleri mevcut belediye yönetimi hakkında olumsuz düşünmüyor.
***
Ali Uzunırmak için bu 6 ay hiç kolay olmayacak…
Sadece Çerçioğlu karşısında kaybetmek değil mesele. Eğer ilçe belediye başkan adayları arasında çok iyi çıkış yakalayan isimler olursa ilk genel seçimde onlar da Uzunırmak’ın milletvekilliği koltuğuna gözü dikebilir.
Bu açıdan da kritik bir seçim olacak, yerel seçimler.
***
Ben Türk siyasetinin içinden geçtiği süreçte MHP’yi önemseyenlerdenim. MHP merkez sağın ve Türk milliyetçiliğin önemli bir kurumu, Türk siyasetinin dengesi, sistemin koruyucusu. Yerel seçimlerde Büyükşehirdeki ağır bir yenilgi MHP’yi Aydın’da sallayacaktır. Bu yüzden Ali Uzunırmak ve ekibine tavsiyem Özlem Çerçioğlu’na saldırmayı bırakıp AKP tabanına mesajlar göndermesidir.
Çünkü MHP, AKP’nin genelde ve yerelde yaptığı yanlışları iyi anlatmalıdır ve AKP’ye oy veren ama MHP’ye de oy verebilme ihtimali olan seçmeni kazansınlar. Böylece seçimde AKP’yi geride bırakıp ikinci olsunlar.
Ancak böyle bir sonuç alırsa MHP Büyükşehir seçimlerinde başarılı sayılabilir.
Benden uyarması.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ülkücü hareketi derin kökleri, sağlam vücudu ve imkansız zannedilen hedefleri ile bir bütün halinde düşünmenizi tavsiye ederim. Meseleler ne kadar büyük olursa olsun, Umutsuzluk ne denli yaygın olursa olsun, ÜLKÜCÜLER tarihi tekrar edebilecek sabır, azim ve cesarete ziyadesiyle sahiptir. ÜLKÜCÜ için hiçbir siyasi hedef ve proje, Türkiye’nin birliğinden, dirliğinden ve bin yıllık kardeşliğinden daha önemli ve öncelikli değildir.
Yanıtla (0) (0)MHP'lilerin yorumlarını şaşkınlıkla okudum. Adem beyi tanımıyorlar demek ki... Sn. Turgut, bir siyasal kampanya uzmanı ve PR analistidir, 25 yıllık gazetecidir. Birçok ilde tanınır. Küfür ve hakaret içermeden de yazılarını yazar. İstatistik verileri bilmeden böyle bir yazıyı asla yazmaz. Birlikte gazetecilik yapma şerefine eriştiğim önemli bir medya mensubu. Adem abi, 30 Martta bu yazını tekrar yayınla da herkes görsün. Göreceksiniz tek kelimesi yanlış çıkmayacak.
Yanıtla (0) (0)ADEM BEY SİZ HAYATINIZDA HİÇ MUHTAR ADAYI BİLE VEYA BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNE ADAY OLUP SEÇİM KAZANDINMI BÖYLE ANALİZLER YAPMAYA ÇALIŞIP KOMİKLEŞİYORSUNUZ.YA ELEŞTİRDİĞİNİZ ALİ UZUNIRMAK PARTİSİ BARAJI AŞTIĞINDA VEYA AŞAMADIĞINDA AYDIN'DAN 1995 YILINDAN BERİ SEÇİLİYOR,CİLALADIĞINIZ BELEDİYE BAŞKANININ ÇERÇİOĞLU'NA GELİN OLMAKTAN BAŞKA NE ÖZELLİĞİ VAR,SÖYLEDİĞİNİZ ANKETLERE RAĞMEN UZUNIRMAK ADAY OLUYORSA HERKES ONU TAKDİR ETMELİ ŞAPKA ÇIKARMALI HELE SAMİMİ DAVA ARKADAŞLARI BİRAZ DÜRÜST OLUNkard
Yanıtla (0) (0)Şimdi yazar diyor ki. Özlem hanımı bırakın AK Partiden oy almaya bakın. Herkes çok iyi biliyor ki MHP kendi tabanını bir araya toplarsa olan CHP ye olacak. Neden mi? Çünkü Batı bölgelerinde çok enteresan tespitler var, MHP sağ görüşlü bir parti olmasına rağmen parti tabanı MHP ye kızıp oy vereceği bir parti aradığında enteresan şekilde oylar CHP ye kayıyor. Yani bu şu demek eğer Ali UZUNIRMAK tabanını sıklaştırırsa CHP ye kaçan oylar MHP ye geri dönecek. Zararı CHP çekecek. Bunu herkes biliyor.
Yanıtla (0) (0)Siz de sitenizin sahibine hizmet ediyorsunuz, Yazdığınız köşe dedi ve kodu yazısıdır. açıklanmayan ilçelerde kokusu çıkar deimşsiniz, koku nedir? yada siz kedimisiniz? iyi koku alıyorsunuz. yazınızı yanlı ve taraflı olduğunu söylememe gerek yok, 6 ay sonrasınız hayalini kurmaya ve bir yapıya oturtmaya çalışıyorsunuz sitenizin saihib ile, size gülünür. sadece buda iyi bir cevap olur sanırım.
Yanıtla (0) (0)