MHP, Aydın’da Çorak Arazide Dolaşıyor!

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın’da görev yapan basın mensupları ve köşe yazarlarıyla bir araya gelerek, Türkiye ve Aydın gündemindeki konuları değerlendirmiş.

Davetli olmadığım için katılmadığım toplantında Sayın Uzunırmak, “Anadilde Savunma” ve “Büyükşehir Yasası” ile Türkiye’nin adım adım egemenlik paylaşımına gittiğini, atılan adımların ilerideki bölünmenin yoluna taş döşemek olduğunu söylemiş.

Sayın Uzunırmak’ın “bölünme” endişesini not ederek, Büyükşehir Yasası’na karşı çıkmasındaki nedenlere bakalım.

Ne demiş Uzunırmak;“Yasayla beraber Aydın'ın bütünşehir olma neticesinde yani il mücavir alanını kapsayan bir büyükşehir yapılanmasında vatandaşa ekonomik yükümlülükler gelmektedir.

Doğru.

Belde ve belediyelerinin kapatılarak hizmetin daha iyi ve verimli olarak gideceğini iddia ediyorlar. Belediyenin mal varlıklarını ilçeye, köylerinkini ise de büyükşehir belediyesine aktararak vatandaşa vergiler yüklenecek. Köylerde bile atık su parası ve imar düzenlemeleri olacak. Hatta mezar yeri bile paralı hale gelecek.

Bu da doğru.

Ama bunların Sayın Uzunırmak’ın ifadesiyle “bütünşehir” yasasına karşı çıkış için yeterli argüman olduğunu düşünmüyorum. Siyaset ustasına ders verme niyetinde değilim ancak siyasetin algı uyandırma sanatı olduğunu ve Aydın halkının büyük çoğunluğunun konuyla hiç ilgilenmediğini, büyük bir kısmının ise büyükşehir konusunda sizin gibi düşünmediğini hatırlatmak isterim.

Parti mensuplarınız, belde başkanlarınıza bile “bütünşehir” konusunu anlatamamışsınız. Bir süre önce ziyaret ettiğim bir beldemizde, kahvede otururken MHP belde başkanı olduğunu öğrendiğim biriyle tanıştık. Üç beş sohbetten sonra konu büyükşehre geldi. Ne düşünüyorsun dediğimde yanıtı; kendine göre gerekçeler öne sürerek, “Büyükşehir yasasını destekliyorum” oldu.

Ayrıca, 90 kilometre uzaklıktaki Karacasu ilçesinin Yaykın köyüne hizmetin Aydın’dan daha iyi ve verimli gitmeyeceğini savunmak büyükşehir adayını zora sokmaz mı? Demezler mi adama bilmem kaç kilometre uzaklıktaki köye hizmet götürme becerisinde değilsen, ne diye aday oldun?

Muhalefetin yasaya karşı çıkış gerekçelerden biri de, köylerdeki vatandaşa ek vergi yükü getirecek olması.

Elbette, kentteki hizmetleri alacak kırsala ek bir fatura da çıkacaktır.

Unutulmamalı ki, kentleşmenin vatandaşa çıkaracağı bir fatura var.

Dünya değişip gelişiyor. Türkiye’nin buna seyirci kalması düşünülemez. Modern kentleşme düzenine Türkiye de ayak uydurmak durumunda.

Eski düzen yerel yönetim yasalarında yapılacak en ufak bir değişiklik, ülkemizdeki muhalefet partilerini ayağa kaldırıyor.

Büyükşehir Yasa Tasarısı TBMM’de kabul edilmiştir. Bundan sonra MHP yöneticilerinin yapması gereken şey büyükşehire hazırlanmaktır. “Biz büyükşehire değil, bütünşehire karşıyız” demek, Beşiktaş’ın ‘Çarşı’sı gibi her şeye karşı bir muhalefet anlayışından başka bir şey değildir.

Uzunırmak’ın kahvaltılı toplantısına katılmadım ama bir arkadaşımdan tek cümlelik özet aldım; “MHP, Aydın’da çorak arazide geziniyor.”

Haksız mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum