Milletvekili aday adayları arz-ı endam ediyor

Yeni seçim dönemine yaklaşıyoruz.

18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öne alınarak Mayıs ayı içinde yapılması planlanıyor.

“Seçim sonucu ne olacak? Hangi parti iktidara gelecek? Kimler milletvekili olacak?..” gibi sorular halkın zihninde dolaşıp duruyor. Partiler ve milletvekili aday adayları elindeki kozları sonuna kadar oynamaya başladı. Bazı siyasiler “Beka” derken, bazıları “Son seçim” diyerek; “Bu seçim ülke için çok önemli” demeye getiriyor. Bu satırların yazarını takip edenler; lise yıllarımdan beri siyasete ilgi duyduğumu ve çok uzun süredir siyasi yazılar kaleme aldığımı bilir. Siyaseti yakından takip eden biri olarak, kendimi bildim bileli bu sözü çok dinledim.

İktidar elindeki kozları kullanmaya başladı. Asgari ücret, emekliye- memura maaş zammı, konut projesi, sözleşmeliye kadro, 3600 ek gösterge, EYT gibi konularda iktidar somut adım attı. Döviz kuru artışını dizginledi. Vatandaşa dokunan projeler devreye alındı. Bütün bunların verdiği rahatlıkla; Cumhur İttifakı adayı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il-il gezerek miting düzenliyor.

Günümüzün en önemli sorunu hayat pahalılığı… 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur” sözünü iyi bilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke-ülke gezerek para arıyor. Millet İttifakı bileşeni 6 parti liderinin cumhurbaşkanının yetkilerini eşit paylaşma talepleri, ittifaka zarar veriyor. Eşit yetki gereği yuvarlak masada toplanan liderler, bundan sonra altıgen masa kullansa daha iyi olacak.(!)

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın muhalefetin cumhurbaşkanı adayını 6'lı masanın belirleyeceğini ve belirlenen adayın da ocak ayı başında açıklanacağını söylemesine rağmen “6’lı Masa” denilen Millet İttifakı; Cumhurbaşkanı adayını henüz açıklamadı. Bu durum “Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını 29 Şubat’ta açıklayacak” diye tiye alınmasına yol açarken; “AK Parti’nin rakibi yine AK Parti” dedirtiyor.

Şimdi Aydın’a dönelim…

“Seçim sonucu ne olacak? Hangi parti iktidara gelecek? ? Kimler milletvekili olacak?” sorularının cevabını bir başka yazıya bırakarak; Aydın AK Parti’de kimlerin milletvekili aday adayı olacağı konusuna bakalım.

AK Partililer Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kesin bir gözle bakarken; milletvekili seçimlerinde endişeliler. “Cumhurbaşkanlığı tamam ama ya milletvekilliği…” diye başlayan cümle kuruyorlar. Bu endişe AK Parti’de köklü bir değişim beklentisi hakim ve bu durum yeni milletvekili aday adaylarının iştahını kabartıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine giden Aydınlı bir siyasetçinin; “Sayın Cumhurbaşkanım! Halkta karşılığı olan adaylarla seçime gidelim” sözü üzerine AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a dönerek, “Duydun mu Numan Bey!” demiş. Kim gider-kim kalır bilemeyiz ama bu diyalogdan AK Parti’nin milletvekili listesini yenileyeceği anlamını çıkarabiliriz.

Bu bilgiyi kayda geçirdikten sonra kimlerin aday adayı olacağına gelelim. AK Parti kaynaklarından edindiğim bilgiye göre şu isimler aday adayı olacak.

Aday adayı olmak üzere il başkanlığında istifa eden Ömer Özmen.

Milletvekilleri; Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı.

Eski milletvekilleri; Ahmet Ertürk, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz.

AK Parti MKYK Üyesi / Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Seda Sarıbaş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığına atanan, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç’un oğlu Dr. Ali Taha Koç.

Atilla Koç’un kızı; eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk.

Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Duygu Göğde.

Kadın Kolları eski il başkanı Demet Plevneli.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Neşe Menderes.

Kültür ve Turizm Aydın İl Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer.

ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı.

İşadamları Yalçın Pekgüzel, Rıdvan Eşin, Ramazan Subaşı.

Aday adayı olması beklenen bu isimler, aday olabilmek için şimdiden hesap yapıyor; Ankara’ya mekik dokuyup, kulis yapıyorlar.

Tam bu noktada bir konuya dikkat çekmek isterim…

Geçtiğimiz cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan Muğla’daydı. Aydınlı siyasetçiler Muğla’ya akın ederek arz-ı endam etti. Burada dikkat çeken bir isim vardı. Erdoğan ile görüşmeyi başaran tek isim Kültür ve Turizm Aydın İl Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer oldu. Herkesin gözleri önünde gerçekleşen görüşmede neler konuşuldu? Bilmiyoruz. Ama görüşme süresince Cumhurbaşkanı’nın Umut Tuncer’in elini bırakmadığını biliyoruz. Herkesin şahit olduğu bu sahne, “Bu el Umut Tuncer’i Meclis’e taşıyacak mı?” sorusunu beraberinde getirdi.

Lafı uzatmadan şu temenniyle nokta koyalım:

Yeni seçim dönemi, vatana millete ve Aydın’a hayırlı olsun. Yanlış hesapların bozulup, milletin hayrına işler yapılmasına vesile olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum