Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Modern Türk Milliyetçiliği!

Aziz ve büyük Türk Milleti!

Çok araştırma yaptım ve ve gördüm ki, başımıza gelen belalarrın kökeninde acı olan gerçekler vardır.

Hem Azerbaycan’da hem de Türkiye’de biz Türklere karşı bir oyun oynanıyor.

Mehmet Emin Resulzade’nin rehberliğinde 1918’de kurulan modern parlamentar demokratik Azerbaycan Devletine karşı düşmanlık o günden bu yana devam ediyor.

Onun bayrağına ve DİFAİ Fedailerine saygısızlık hiç bitmedi.

1919-23’de Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk və Kazım Karabekir Paşa və yüz binlerce şehidlerimizin kanı pahasina kurulan devletimizi yok sayan, Türk olmayan ve Türk düşmanları saygısızlık ve küfür ediyorlar.

Bu gün başımıza gelen belalar, bize saygısıslık edenlerin ya dedelerini 1071’de Malazgirt’te, ya 1453’de Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u aldığında ya da 1918’de Nuri Paşa, Kafkas İslam Ordusuyla Bakü’yü Ermeni, Rus ve İngiliz işgalinden azad ederken ya da 1919-23 Kurtuluş Savaşında bu şerefsizlerin dedelerini öldürmüşük.

Bunlar, onların oğulları ya da torunlarıdır.

Tarihte biz Türkler kədər devletler kuran, devletler yıkan ikinci bir millet yoktur..

Mesele budur ki, biz Türkler hiçbir zaman bizim bayrağımız altında bizim kurduğumuz devletlerde yaşayan az sayıdaki azınlıkların dinine ve kültürüne saygısızlık yapmamışızdır.

Peki, bize karşı olan bu nefret nedendir?

19. asrın sonu və 20. asrin öncesinden başlatıp bugüne kadar Türk Milletine düşmanlık ve saygısızlık edenler;

Sözüm sizleredir.

Bizler, sizleri adam bildik ve kendimizlə beraber tutduk. Hiç farklı bir yere koymadık. Türk olmayanları devlet yönetiminde üst katlarda görev verdik. Kurduğumuz devlette refah içinde yaşadınız ve sonra da harici düşmanların fitnesiyle, biz Türklerin sırtından hançerlediniz ve hala devam etmektesiniz.

Unutmayınız ki, biz Türkler devletler kurmasaydık siz şerefsizler, 11,12,13,14,15. asırlırdəki haçlı seferlerinde katledilirdiniz. Geride kalanlarınız da Afrikalı zenciler gibi amerika kıtasına köle olarak götürülürdünüz.

Osmanlı kuruluncaya kadar siz, Bizanslı Rumların elinin altında hizmetkardınız. Bizanslıların domuz ve koyunu otlatır, çobanlığı ve hamallığını yapıyordunuz. Hatta kendi dinizden bile sizi döndürüyorlardı. Bizans İmparatorluğu’nda sizlerin bir keçisi bile devlette görev alamamıştı.

Hatırlayın ey şeref yoksunları, y Osmanlı sizi azad etti ve devletin en üst katlarında görevler verdi.

Sonra 1919-23 Kurtuluş savaşından sonra, yeni dogmuş Türkiye Cumhuriyeti’nde ayrı gayrı olmadan bir yerde yaşadık. 1905 ile 1915 arası düşmanla işbirliği yaparak biz Türklere katliamlar yaptınız. Buna bakmayarak sizinle yaşamaya devam ettik.

Bizim gibi oldunuz, bizim devletimizde görevler aldınız, okudunuz ve refah içinde yaşadınız.

20. asrın sonlarında Asala, PKK, YPG, Ermenistan ve Kürdistan diyerek yeniden üstümüze geldiniz.

Bu gün Türk’ün düşmənı olan Rus, Fars şövenistlerinden ve fransizlardan yakanıza takılmış madalya karşılığında onlara köpeklik ediyorsunuz.

Bölücü, ırkçı faşizmin temsilcileri olarak emperyalizme hizmet ediyorsunuz.

Biz Türkler de size karş,ı devletimizi ve milletimiz korumaya devam edeceğiz.

Devletimizin kurucusu M.E.Resulzadede’ye saygısızlık ediliyor. İsmi silinmek isteniyor. Birisi çıkıyor diyor ki Kürdistan, birisi çıkıyor diyor ki Ponrus, birisi çıkıyor diyor ki Büyük Ermenistan’ı kuracağız. Birisi çıkıyor ve diyorki Azerbaycan ve Türk Bayrağı...

Efendiler:

Biz, Türk Milliyetçisi deyincə bize ırkçı, bölücü dyorlar. Evet biz Türk Milliyetçileri olarak Kurdu köpekten ayırmayı becerebiliyoruz.

Milliyeçiler, tarih boyu defalarca fedakarlıklar ve kahramanlıklar yapmışlardır.

Efendiler, bir milletin milli ahlakı, milli mefküresi, milli ruhu yoksa, o millet yıkılmaya mahkumdur.

Devlette, milli ruhu sağlam, devleti ve milleti için her zaman canını feda etmeye hazır olan ve gece ve gündüz devletin ve milletin refahı için çalışacak kişileri göreve gerirmek lazımdır.

Aksi halde sahanın, devlete ve millete ihanet edencek insanlar tarafından doldurulması kaçınılmaz olur.

Türk milletinin əhlakını korumalıyız.

Biz Türkler, 20. Asırdan önceki yıllarda iki modern devlet yarattık. Mehmet emin Resulzade ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk aydınları, Türk askerleri ve Türk milletiyle kurulan bu devletleri ilelebet yaşatmalıyız.

Aziz millətim bunu iyi bil. Manəvi cihetden eksik olan millət, köleliğe mahkumdur.

Milli şuur bir işıktır.

Milleti karanlıktan ışık çıkartacaktır.

Törene, adətlerine, milli değerlerine, şehidine, devleti kuran liderlerine saygı göster, sahip çık ve nerede olursan ol mücadele et.

Milli şuur uyandığında; başıbozuktan general, vatan haininden profesör, cahilden dindar, yabancıdan vekil olmaz.

DİFAİ

AZERBAYCAN TÜRKÇESİ İLE.

Əziz ve böyük millətim

Çox maraqli araşdirma apardim ve gördüm ki, acida olsa dogru olan şey budu başimiza gələn belalarin kökəni.

Hem Azerbaycanda hemde Türkiyede biz türklere karşi hem içimizden hemde dişaridan oynanan oyun ve biz türklere karşi düşmənçilik türk bayragina saygiziliq, hem M. Ə. Rəsulzadə ve onun kəmandasi Difai fədailərinə Azerbaycan devlətini 1918 quran moderin parlamentar demokrtarik devlət quran türklərə saygisizliq və hemde 1919-23 Türkuye cumhuriyyətini quran Qazi Mustafa Atatürke və Kazim Karabekir və yüz minlərcə şəhidlərimizin kani bahasina qurulan devlətimizə son zananlar. saygusizliü küfr edıirlər türk olmuyanlar.

Bu gün başimiza gələn bəlalar bizə saygisizliq edənlərin ya dedelerini malazgirde 1071 də ya 1453 konstantinopolun Sultan Mehmet Fateh tərəfindən feth edildiyində yada 1918- də Nuri paşa kafkaz islam ordusuyla bakünü erməni rus ingilis işgalindan azad edərkən yada 1919-23 kürtuluş savaşinda bu şərəfsizlərin dedelərini öldürmüşük, bunlar onlarin torunlaridi yada ogullari.

Tarixdə biz türklər qədər devlətlər quran devlətlər yixan ikinci bir millət yoxdu.

Məsələ bu ki, biz türklər heç. vaxt bizim bahragimiz altinda bizim qurdugumuz devlətlərdə yaşayan az sayli ve ya digər millətlərin dininı dilinə kültüruna saygisizlik etməmişik.

Bəs bizə karşi bu nifrət nədi?

19 əsrin sonu və 20 əsrin əvvələrindən başlayib ta bugünə kimi türk millətinə düşmınlik saygisizliq edənlərə sözün onlara.

GÜnay bizdə ki biz sizi adam bildik kendimizlə beraber tutduq heç bir ferk qoymadik türk olmuyanlari devlətdə ust katda görev verdik, rifah içində qurdugumuz devlətlərdə yaşadiz ve sonda. xarici düşmınlərin fitnısiylə. bizə türklə kürəyimizdən xəncər soxduz ve helede davam edirsiz.

yadinjza salim ki, biz türklər declətlər qurmasaydik. siz şərəfsizlər 11,12,13,14,15, Əsirlırdən xaçli sıfərlırində qətil edilib. yerdə qalaninizda gəmilərdə kölə kimi amerika qitəsində afrika zənciləri kimi daşinib köləliklə yaşayardiz.

türklər islami kabul etdi. ərabləri xilafəti qurtardi, ( Selcukluda) Osmanlida quruldu siz o zamna kimi bizansda rumlarin əlinin altinda nökər iydiniz, bizanslarin donuzu qoyununh otarir cobanliq ve hambalik edirdiz, həttə öz dinizdən belə sizi döndərirdilər, bizans imperiyasinda sizlərin bir kiçisidə belə devlətdə görıvdə yok iydi.

OSMANLİ sizi azad etdi. devlətdə görev verdi ust katda. yadiniza salin ay şərəfini itirmişlər,

Sonra 1919-23 Kurtuluşdan yenu dogmuş türk cunhuriyyetinde ayri seçkilik olmadan bir yerde yaşadik baxmayarak ki, bizə türklərə 1905- dən və 1915 dən düşmınlik etdiz qətilyam yapdiniz, düzdü cavabini aldiz amma buna büxmuyaraq sizı rəhm etdik .

bizi kimi görsənib bizim devlətdə görəvlər aldiz, okyduz rjfah içində yaşadiz.

20 əsrin sonlari düşmınçilik pkk asala ypg ve kürdistan ermənistan deyərək üstumuzə gəlirsiz .

Bu gün türkün düşməni olanlardsn ruslardan ,fars şovunjstlərindən, fransizlardan yaxaniza taxilmiş medalla köpəklik edən pkk asala ypg hizbullah daha neler ve kimlər destek alanlar aglinuzi kafaniza yigin,

Bölücü irk ci faşist sizmi yoksa devləti ugrunda milləti ugrunda bayragi ugrunda canini feda edən biz türklər mi?

əlbıtdə siz. komunist allahsiz pkk ypg ,radikal islanci hizbullah .

Devlət məmuru Rəsulzadəyə saygisizliiü edir isminu silmək istıyir azerbaycanda saygisizliü edir, şərəfsizin biri çixir deyir buz kürdistan o biri deyir pontos rum erməni devləti edıcıyik bir başka şərəfsiz türk bayragina problemi var söyləyir( türk bayragiyla problemi olana o bayragin dirəyidə var)

Edendilər. buz türk milliyətçisi deyındə bizə irkci bölücü deyirlər, ever biz türk milliyıtçiləri kurdu köpəkdən, xayi başi omuzundan ayiran bir ayrimçiyik.

Milliyətçilik tarix boyu misilsiz fədakarliqlar qəhramanliqlar etmiş.

Efendilər bir millətin milli əxlaqi milli mıfkürəsi milli ruhu yoxdusa o millət məhfvə məkumdu.

DEVLƏTDƏ sinir noktəsində milli ruhu saglam devləti milləti üçün her zaman canini fəda etməyə hazir olan ve gecə gündüz millətin devlətin rifahi üçn çalişan kişiləri göreve gətirmək lazimdi, əks halda başkalari her zaman devtə millətə xəyanət edəcək. bu danilmaz kaçilmaz kanundu.

Türk millətinin əxlaqini qorumaliyik əgər bir cana güllə dəyərsə ciyşrinə bədəninə o can yaşaya bilər amma kafasina beyninə güllə dəyırsə o canin yaşamasi mümkün deyil.

Biz Türklər 20 əsrin əvvəlırində o dövrün moderin 2 devlətini yaratdil türk aydinlari ve dahiləriylə biri M. Ə. Rəsulzadə digəri QAZİ MUSTAFA KEMAL Liderliyinde.

Əziz millətim bunu iyi bil mənəvi cəhətdən zəlil olan millət köləliyə məhkumdu.

Milli şuur bir işiqdir milləti qaranliqdan işiga çixardir.

Törənə adətinə milli dəyərlərinə şəhidinə devləti quran Liderlərinə saygi göstər sahib çix harda olsan belə mücadilə et.

Milli şuur oyandikda başibozuktan general, vətənxayinindən professor, həkimdən dil- çi, cahilden dindar, yabançidan vəkil oımaz.

DİFAİ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum