10’uncu köy

Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğu, dalkavukların hayat bulduğu, ana konuların konuşulmadığı, incir çekirdeğini doldurmayacaklarının gündemden düşmediği bir süreci yaşıyoruz.

Her şeye rağmen doğrucu Davutlar çoğalmalı. Çoğalmalı ki gerçekler konuşulsun. Yalanlar, yalancılar değil doğrular hayat bulsun.

10. Köyde çoğalalım, çoğalalım ki limon gibi sıkılmayalım, şaraplık üzüm gibi ezilmeyelim, kulların yaptığı kötülüğü tanrıya yüklemeyelim, yokluktan, yoksulluktan ve yolsuzluklardan kurtulmanın, milli gelirden payımıza düşeni değil hak ettiğimizi alalım.

Yokluk ve yoksulluk kader değildir, gelin bunu hep birlikte haykıralım. Kovarlarsa kovsunlar bizde 10’uncu köyde çoğalırız. Çekilen bunca eziyete, sömürüye sebep dik durmak yerine yılan gibi kıvıran, kıvrılanlar yüzündendir. Şu gerçek bilinmelidir ki bugün eğilen yarın kırılır, kırılanların ise 10’uncu köyde yeri yoktur.

Ülkenin içinde bulunduğu bu çıkmazdan, açmadan çıkmanın tek yolu günü kurtarmak adına güce tapanlar değil, doğru bildiğini dokuz köyden kovulmak pahasına dik duranlarla mümkündür.

10. köyün yüz ölçümünü genişletelim, gelin orada birlik olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum