Seçimden de öte

14 Mayıs Genel Seçimlerine 1 ay kaldı. Siyasi partilerde liste heyecanı sürüp gidiyor. Siyasilerin öncelikleri seçilecek yere konmak. Oysa kimin milletvekili olacağı vatandaşın umurunda bile değil. Vatandaşın önceliği geçim, sonra seçim. Seçimi geçime feda etmek de hesapta var…

14 Mayıs Genel Seçimleri milletimizin sınav seçimi olacak.

Bir tarafta vatanın ve milletin bölünmezliği, Cumhuriyet’in temel değerlerinin korunması, ekonomik ve sosyal kalkınmayı esas alan Cumhur İttifakı, diğer tarafta ülkenin bölünmezliğini çağrıştıran; Güneydoğu’da özerk bir siyasi yapılanma vaadi veren, teröristlere ve terörist başına özgürlük adı altında af vaadinde bulunan Millet İttifakı.

Yurtdışında görev yapan askeri varlığımızı Irak’tan, Suriye’den, Katar’dan, Libya’dan çekip Amerikan emperyalizmine alan açacak uygulamaları vaat etmek.

Ülkemizin son yıllarda yapmış olduğu milli savunma sanayindeki başarılarını küçümsemek bu faaliyetleri inkıtaya uğratmak için tavır almak.

Seçimleri, milletimizin hayrına hiçbir düşünce ve tavırları olmayan ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi emperyalist sabıkası olan devletlerin açık desteğini talep etmek, bunu ülke çıkarına yorumlamak.

Ülkemizin milli enerji politikalarını küçümsemek, bu yatırımları itibarsızlaştırmak.

Ülke ekonomisini darboğaza sokacak Batılı finans kurullarının ilgisine sunmak, ekonomiyi İMF’ci zihniyete teslim etmek.

Bütün bunlar Millet İttifakı’nın iktidar olduğunda hayata geçireceği vaatleridir. Oysa bu vaatlerin seçim vaatleri olmaması gerekir.

Bir ülkenin bağımsızlığı, bölünmezliği seçim malzemesi yapılamaz. Büyük Türk Milleti buna izin vermez.

Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığımız hiçbir parti ve ittifakın tartışamayacağı kırmızıçizgimizdir. Aziz milletimiz sabırla, sükûnetle, olgunlukla, aklıselimle karar vererek emaneti ehline vereceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerekir.

Milletimizin vereceği bu karara herkesin saygı duyması gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum