Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Mücadele 1!

Aziz ve büyük Türk Milletim:

Bugün buradan, damarlarında asil kanı olan Türklere, Türküm diyenlere seslenmek istiyorum. Türk dünyasının gelecekte bir olması uğruna herkesin bilim, siyaset, tarihçi, yazar, diplomat ve din alimlerinin hamiliğinde herkesin Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Musul’da nerede Türk milletine zulam ediliyorsa orda onları bu zulümlerden kurtarmak, bu zulmü yapan devletleri zulme son vermesini sağlamak yönünde çalışması lazımdır.

Bunun için gece gündüz çalışıp bunun yollarını bulmak, hepimizin Kızıl elması olmalıdır.

Bu konuyu dört kategoride inceleyebiliriz.

1-Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri

2-Musul ve Kerkük Türkleri

3- İran’daki Türkler

4-Avrasya’daki Türk toplumları

İlk önce Doğu Türkistan’ı Çin zulmünden kurtarmak için mücadele yöntemini belirlemek lazımdır. Bildiğiniz gibi Çin, askeri ve ekonomi bakımdan artık çok güçlü olduğu için bu meseleyi askeri usullerle çözmek mümkün değildir. Bana göre bu mücadelenin tek bir yöntemi vardır.

Ekonomisini zorlamaktır.

İlk yapılacak iş, Çin’in petrol ve gaz ihtiyacının hangi devlet/devletlerden karşılıyorsa buna engel olmak gerekiyor.

İkincisi de diplomasidir.

Çin, petrol ve gaz ihtiyacını hangi devletlerden karşılıyorsa onun önüne geçmek, ona engel olmak için o devletlere diplomasi yoluyla baskı kurmak, hatta gerekli olduğu durumlarda siyasi bakımdan da etkili olmak gerekebilir. Çünkü Çin, petrol ve gaza olan ihtiyacı nedeniyle ithalatı 2013 Eylül ayından bu yana ABD’ni geçmiş durumdadır. 2013 yıl itibariyle günlük 6,63 milyon varil olan net ham petrol ithalatı, 2030 yılından önce 13 milyon varile çıkacaktır.

2013’den beri Çin’in petrol ithal ettiği ülkeler şunlardır.

Suudi Arabistan %19, Angola%14, Umman %9, Brezilya %2, Irak %8, İran %8, Kazakistan %4, Venezuela %6, BAE %4, Rusya %9, Kongo %2 ve diğer %12’dir. Evet, gördüğünüz bu tablo her yıl artmakta olup yukarıda yazdığım ülkelere hem siyasi hem de ekonomik baskı yapılabilirse Çin’in Uygur Türklerine karşı yapmış yaptığı zulümlerin önüne geçmek mümkün olabilir.

Bunu başarmadan Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmü durdurulamaz.

Aldırılan bu tedbirler, Çin devletinin enerjiye olan ihtiyacını tehlikeye atar ve devletin hem ekonomi hem de siyasi hegemonyasını dünyada yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bunu başarabilmek için dünyada ekonomi ve para gücünü elinde tutan, idare eden güçlerin çıkarlarını da göz önüne alarak onlarla iş birliği yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Türkistan’daki Türk devletlerinin bu mücadelede birleşip ayni fikre gelmesini sağlamak lazımdır. Belki de benim bu dediklerim bazılarına hayal gibi gelebilir. Unutmayın ki büyük fetihler ilk önce hayallerde kurulur ve sonra bu hayallere doğru planlı adımlar atılır. Bu yolda ne kadar zamana ihtiyaç var bilinmez ama ta ki, hedefe ulaşana kadar mücadelemizi sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki her geçen gün orada, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz, insanlığa sığmayan iğrenç zulümlere maruz kalıyorlar. Bunu önlemek ABD, Türkiye, Türk devletleri ve İsrail ‘in siyasi ve ekonomik çıkarlarının örtüşmesiyle mümkün olabilir.

Ne söylemek istediğimi anlayan anlamıştır…

Hedefe ulaşmak için İngiltere ve dünya bankalarını da buraya koyabiliriz.

Bu siyasi oyuna karsı duran güçler Rusya, Çin, İran’dır. Her üçünün de Doğu Türkistan’a yönelik duruşları, mevcut statükonun korunması yönündedir.

Uygur Türk mücahidi Sabit Damola, 1933 yılında Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti kurdu ve bugün bütün dünyanın tanıdığı ay yıldızlı gök bayrağı dalgalandırmıştı.

Gelecek yazılarımda okuyucularıma, yukarıda yazdığım bölümlerdeki bölgelere ait Türk kahramanları ve liderleri hakkında geniş bilgiler sunacağım. 12 Kasım 1933 de Sabit Damola’nın başkanlığında bakanlıklar kuruldu, anayasa yapılıp yürürlüğe kondu, para basılıp pasaport düzenlemesi de yapılmıştır. Bu uygulamalar, Kaşgar meydanında toplanan on binlerce Doğu Türkistanlının huzurunda tüm dünyaya duyuruldu ve ay yıldızlı bayrak göndere çekilmiştir.

Doğu Türkistan Türk İslam Devletini ilk tanıyan Afganistan olmuştur. Türkiye’nin desteğini almak için Türkiye Cumhuriyeti’ne telgraflar çekilmiş ve bu olay Türk basınında sevinçle karşılanmıştır.

Telgrafta, yeni kurulmuş Doğu Türkistan’ın mavi bayrağından, Türkiye’nin sevgili ay yıldızlı al bayrağına selam olsun denmiştir.

Bunu yazarken gözlerim yasardı. Öksüz Türk Azerbaycan Türkleri de her zaman, Türkiye’mizden destek istemişti. Çünkü gücünü birleştirerek büyüme düşüncesinde olan Türk dünyasının dayanağı olan tek devlet, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu bir Türkiye Cumhuriyeti’ydi. Kaldığımız yerden gelecek hafta devam edeceğiz.

Selam ve saygılarımla,

DİFAİ

Azerbaycan dilinde!

MUCADILE 1!

Eziz ve BOYUK TURK milletim.

Bu gun her bir damarlarinda akan asl turk kani olanlara burdan seslenirem ve TURK dunyamizin gelecekde bir olmasi ugrunda her kesin butun bilim, siyasi,tarihi,yazar,diplomat ve islam dininin asl alimlerininde hamiliqla Dogu Turkistanda,Kerkutda,Musulda nerede Turk milletine zulm edilirse orda onlari bu zulumlerden kurtarmak bu zulmu yapan devletleri zulme son vermesini durdurmak

Ucun gece gunduz yollarini aktarib tapmak her birimizin KIZIL ELMASI olmali. Bu is 4 esas hisseye bolunmeli.

1-Dogu TURKISTAN UYGUR TURKLERININ.

2-KERKUK,MUSUL TURKLERININ

3- Irandaki TURKLERIN

4-AVRO ASIYADAki TURK toplumunun.

ILK once DOGU TURKISTANi – CIN zulumunden kurtarmak ucun mucadile edenler . Bildiyiniz kimi CIn herbi ve iktisadi(ekonomi) terefden artik cok guclu ve bu meseleni Guc yolluyla hell etmek mumkunsuz ona gore benim kendi fikrimce bu ancak ekonomi terfden yoldan mucadile etmeyimizi gorurem. Bunun ucun ilk once CIN –n Petrol ve kaz ehtiyacinin nereden hansi devletden gelmesinin karsisini almak ve hemin devletlerle hem siyasi diplomatiya iyle hem de hansi devletlerden Cin-e enerji (petrol ve digger tebbi servetler ) gedirse o devletlerin cikarini hesaba almakla yeri gelirse o devletleri herbi tezyiqle yola getirmek lazim.Bunu ede bilirsek CIN-e

DOGU TURKISTANDKI Turklere edelen zulmu durdurmak olur.Cunki bu sertler CIn devletinin enerjiye olan ehtiyacini tehlukeye atir ve devlet hem ekonomi hemde siyasi hegamonlugunu dunyada itirme tehlukesiyle karsi karsiya kalir.BU Iside etmek ucun dunyanin ekonomi ve para gucunu elde tutan idare eden guclerle danisiga getmek lazim tebii ki, onlarinda maraklarini nezere alarak, ve Turkistandaki Turk devletlerinin bu mucadilede birlesib eyni fikre gelmesini saxlamak lazimdi. Belkede benim bu dediyim kimlerese hayal gele bilir amma unutmayin ki, boyuk feyhler ilk once hayallarda kurulur ve sonar bu hayallara dogru adim atilir planli sekilde.Bu yolda ne qeder zaman lazimdirsa ta ki, hedefe ugrasana keder mucadilemizi odlu alovlu etmelik, her kecen gunumuz unutmamaliyik ki, orda Dogu TURKISTANDa kardaslarimiz zulme ugrayir ( insanliga sikmayan en iyrenc zulme). BU isde ABD- TURKIYE ve TURK devletleri birde ISRAIL devletinin siyasi ve ekonomi maraklarinin ust uste gelmesi iyle bir heyata kecirmek olar. Anliyanlar basa dusur ben ne soulemek istediyimi.Bura INGILTERENIDE katsak dunya Bankalarinin yoneltenleri bu is hedefe ulasa bilir.

BU siyasi oyuna karsi duran gucler RUSIYA ,CIN,IRAN. Her ucununde maragi Dogu TURKISTAN meselesinde ayni.

Tarih 1933 de Uygur TURK mucahidi SABIT DAMOLLA terefinde kurulan Dogu TURKISTAN ISLAM CUMHURUYYETI.Bu gun butun dunyanin tanidigi ay yildizli gok bayragi kaldirdi. Gelecek yazilarimda yuxarida yazdigim hisselerin bolgelerin Turk kahramanlari liderleri hakkdA genis melumat verecem okucularima.12 kasim 1933 de Sabit Damollanin rehberliyile bakanliklar kuruldu,anayasa tertif olundu, parasi ve pasaportu ta tessekul tapdi ve KASGAR meydanida duzenlenen kalabalik bir toplantida dunyaya elan edildi ay yildiz bayraki goylere kalkdi.

Dogu Turkistan TURK Islam Devletini ilk Taniya Afkanistan oldu.HEMEN TURKIYE CUMHURIYYETINE teleqraf cekildi birlik ve beraberlik Turkiyenin desteyini almak, Turk basininda sevincle karsilandi.

Telekram- yeni kurulmus Dogu TURKISTANNIn mavi batragindan sevgili Turkiyenin al bayragina selam olsun.

Bunu yazarken gozlerim yasardim oksuz turk her zaman bizde Azerbaycan Turkleride Turkiyemizden destek istemisik. Cunki butun TURK dunyasinin dayagi gucunu birlesdirecek tek devlet QAZI Mustafa Kemalin ve silah arkadaslarinin kurdugu bir TURKIYEMIZ Var. Baska kimimiz var hec kimimiz.GOZ yaslarimi sakliya bilmediyim ucun yazimi sakladim.

Saygılarımla,

Reis DİFAİ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum