Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Mücadele 2!

Aziz ve Büyük Türk Milletim,

Gecen haftaki Mücadele 1 başlıklı yazımı, Türkistan’ının kurulması ve tanınması ile bitirmiştim. Kaldığımız yerden devam etmek istiyorum.

Evet efendiler, Ankara’dan beklenen maddi yârdim ve siyasi destek gelmedi. Çünkü o zamanın şartlarına göre Türkiye Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras, Sovyetler birliğine komsu olan devletlerin her şeyden önce onunla iyi geçinmesini gerekir İkazında bulundu. Doğu Türkistan yönetimi de bu ikazı yadırgadı.

Buraya dikkatinizi çekmek isterim. Sabit Damolla başbakan, Hoca Niyaz Hacı Cumhur başkanıydı. Aralarındaki anlaşmazlıklar Doğu Türkistan devletinin yıkılmasına neden olan ilk ciddi oyun o oldu.

Hoca Niyaz Hacı Rusya ile anlaşma yaptı. Yapılan anlaşmaya göre Damolla’yı ve hükûmetin ileri gelenlerini Çin’e teslim edecek, bunun karşılığında Rusya silah verecek.

Zavallı cahil Türk…

Bunu fırsat bilen Rusya, Doğu Türkistan’a 7 bin kişilik bir kuvvetle saldırdı. Sabit Damolla yakalanarak idam edildi arkasından diğerleri de hepse atıldılar.

Aziz ve Büyük Türk Milletim, bizim basımıza gelen felaketler her zaman içimizdeki kişilerin cahilliği, bencilliği, hataları ve yerleştiğimiz araziye göre hem strateji hem de coğrafi durumuna göre, yeraltı ve yer üstü servetlerine göre sıkıntıları varken, Dünyanın hiçbir Müslüman devletlerinden destek bulmayınca Doğu Türkistan, Rus ve Çin’in tezgâhına düştü. Şantajlar ve suikastlar sonuncunda yıkılmıştı.

Bunu yazmaktan maksadım, tarihten ders çıkarmaktır.

Rusya Doğu Türkistan işgal ederek hâkimiyeti altına aldı. Fakat 2. Dünya savaşında Hitlerin orduları hızla Moskova’ya saldırınca, Rusya Doğu Türkistan’la ilgilenemedi. Bu sebeple bölge tekrar Cin’in egemenliğine geçti. Doğu Türkistan halkı kendi yanlışlığı sonucu Rusya ve Çin arasına sıkışıp kaldı.

Bu tarihi örnekten aktarmak istediğim şey şudur. Bezen bir veya iki siyasi liderin yaptığı hata, bütün bir halka mal olur ve zulme maruz kalırlar. Bu zulümden çıkmak için de binlerce can feda edilir.

Kahramanlarımız da vardır. Bu kahramanlardan biri Osaman Batur’dur (Altay Kartalı). Evet efendiler bu, yurt ve vatan sevdalısı bir mücahidin mücadelesidir. Onun hakkında yazmamak olmaz. Ruhu şad olsun. Babası İslam Beydir. Asıl ismi Osaman İslamoğlu olup 1940 -1950 yılları arası Çin’e kafa tutan direnişçi olarak tarihe geçmiş Türk olarak tanınır. 1943 yılında yapılan meclis toplantısının “Hür Altay” teşkilatı divan toplantısında “Han Titulu” rütbesi olan “Batur” unvanı verilmiştir

Çin komünist birlikleri 8 Kızıl alayı görevlendirdi. 21 Şubat’ta Dunkuahga’da esir düştü, 16 martta Urumçi’ye ye götürüldü. 29 Nisan 1951’de de kursuna dizilerek şehit edildi.

Osman Batur “Birgün biz, kafirleri yine çölün öbür tarafına atacağız. Kafirlerin sayıları Taklamakan Çölündeki kum taneleri kader olsa bile” diyerek içindeki nefreti ortaya koymuştur.

Buna göre modern dünyada İslam karşıtlığını biliyoruz. Doğu Türkistan demokratik Cumhuriyeti ismini vermek daha doğru olur ve ilk önce Türkistan için gölge izleme teşkilatı kurulmalı ve siyasi faaliyetlere başlanmalıdır.

Bu konu ile ilgili olarak a gelecekte geniş yazılarım olacak.

Evet, aziz ve büyük Türk Milletim, önceki yazılarımda şimdiki İran devleti hakkında yazılar yazmıştım. İran’da yaşayan Türklerin ne zulümler çektiğini herkes bilir. 40 milyon Türk’ün okulu yok, kitabi yok, dilini devlette konuşamıyor ama diğer Ermeni ve başka milliyetlerin eğitim hakları var ama bize bu hak tanınmamıştır. Karabağ’da yaşayan 25-30 bin Ermeni için insan haklarından bahisle okul özgürlüğü isteyen Avrupalılar, İran’da yaşayan 40 milyon Türk’ün haklarını görmezden gelirler.

20. yüzyılın başlarında Türklük ve Müslümanlık güçlüydü. Kaçarlar devletinin Türk oğlu Settar Han (20 Ekim 1868-15 Kasım 1914), Türk Milli Hareketini başlatan komutanıdır.

Muhammed Ali Şah diktatörlüğüne karşı halkı ayaklandırmış bir lider ve kahraman olarak tarihe geçmiştir. 1908 yılında Muhammed Ali Şah, Kaçar Tahran’ını darbeyle ele geçirdi. Şura meclisini topa tuttu. Emire kız mahallesi dışındaki Tebriz’i de teslim aldı. Emire Kız mahallesi Settar Han’ın hâkim olduğu yerdi. Şah’ın bütün kuvvetlerini dağıtarak Tebriz’i şaha karşı ayağa kaldırdı. Halk ona, Serdar-ı Milli lakabını vermiştir.

6 Mart 1910 yılına gelindiğinde de Settar Han’ın silah arkadaşı Bağır Han da 300 fedaisiyle Tahran’ı ele geçirmek için yola koyulur.

Aziz milletim, tarihte her bir kahraman Türk oğlunun ruhunu yaşatmak, onları unutmamak ve öz bağımsızlığımız için her zaman mücadele eden bir Türk Milletiyiz. Şunu söylemek isterim ki bağımsızlık ruhunu unutmamalıyız.

Ermeni Tasnaksutyun Yefrem Davidyan, Şah’ın birliklerinin başındaki adamdır. Enteresan değil mi? Kaçar Türk Şahı’nın kumandanı Ermeni’dir. Onun komutasındaki birlikler, Tahran’daki Atabey parkında Settar Han’ı kuşatırlar. Settar Han orada ayağından yaralanır ve Tebriz’e geri dönmek ister ama kuşatmadan çıkamaz ve esir düşer. Uzun süre yatağa bağlı olarak yaşayan Sattar Han, 16 Kasım 1914’de vefat eder.

Efendiler biz, büyük Türk Milletiyiz ve böyle binlerce kahramanımız var ve olacaktır da,

Bugün görüyoruz ki o zamanın şartlarıyla mücadele edenlerimiz bazen zamanın ve şartların uygun olmadığı zamanlarda bile mücadele etmişler ve sonuç olarak, büyük güçlerin desteğinin düşmanlarımızın yanında yer alması neticesinde sonuçları çok acı olmuştur.

Aziz Milletim, bu yazımda tarihten yazmak istedim. Maksadım gençlerimizin, aydınlarımızın ve milletimizin her bir bireyine bildirmek isterim ki her bir harekâtın zaman ve sertleri vardır. O zaman ve şartlar üst üste gelmedikçe hiçbir harekât başarılı olamaz.

Bugün büyük güçlerin gizli emellerinin olduğunu biliyoruz. Onların jeosiyasi, jeoekonomi nabız tuttukları da sır değildir. Türkiye, Azerbaycan ve diğer Türk devletleri halklarının refahı ve gelecekte güçlü olmaları gerekmektedir.

Yukarıda yazmış olduğum zulümlere dur demek için bir olmak zorundayız. Türk Devletleri Birliğinin kurulması, parlamentonun oluşturulması, hem ekonomik iş birliği ve ortak bir ordu yaratılması, kendi para birimimizi(valyutamizi) dünyaya elan etmeyi düşünmeliyiz (Para biriminin adının TURAN olarak belirlenmesi).

Enerji kaynaklarını kullanarak oluşturulacak birliğin ordusu da güçlü olacaktır. Türk Devletleri Parlamentosunun izniyle hareket edecek olan bu ordu, hangi ülkeye siyasi şantaj ve tehdit yapılırsa, devletlerden birine saldırı olursa savunma için Parlamento Başkanı veya onun yetkilendireceği birileri tarafından karar alınıp hızlıca hareket edebilmelidir.

Bunlar, benim kendi fikrim, düşüncem ve projemdir.

Biz Türkler, toprak alırız ama toprak vermeyiz. “Hür doğduk, hür yaşadık, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.”

Çin’de Kürşad’ın yağmur yağan gecesine akıllarına salarız.

Yaptığım analize göre çok yakın zamanlarda Kerkük, Musul, Erbil ve Süleymaniye de Türkiye Cumhuriyeti’nin arazisi olacak ve orda (Irak’ta)Türkmeneli adını taşıyan bir devlet kurulacaktır. Suriye’de Türkmen dağı olarak bilinen bölge Türkiye’mize bağlanacaktır. Peşinden, Türk devletlerinin desteği ile KKTC dünyaya tam olarak kabul ettirilmelidir.

Bu davaya bas koyan her kes bilsin ki, nice kutlu davaya bas koyulacak.

Benim sevdam 5 harflilerden ibarettir. ALLAH, KURAN, VATAN VE TURAN,

Unutmayınız ki Türk ismi dağlara taşlara yazıldığında ne Amerika ne Avrupa ne de başka devletler vardı.

Bugün buradan, Suriye’deki Türkmen dağında, Irak’ta, Karabağ’da düşmanla yüz yüze duran ve göğsünü siper eden bütün Mehmetçiklerimize, gönüllü mücahitlerimize, komutanlarımıza ve generallerimize selam olsun.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Vatan, siz ve sizi doğuran analarımızdır.

Kalbi bütün Türk dünyasını birliği TURAN için atan yüreklere selam olsun.

Saygılarımla

REIS DIFAI.

AZERBAYCAN DİLİNDE:

MÜCADILE 2!

Evet efendiler fakat Ankara dan beklenen maddi yardim ve siyasi yardim gelmedi cunki o zamanin sertlerine gore Turkiye Dis Isleri bakani Tevfik Rustu Aras, Sovetler birliyine komsu olan devletlerin her seyden once onunla iyi kecinmesini gerekir. Ikazinda bulundu. Dogu Turkistan yonetimi bu inkazi yadirgadi.

Bura dikket edin Sabit Damolla basbakan, Hoca Niyaz Haci Cumhur baskaniydi, bir birile karsi karsiya itibarini duskun bilmeleri Dogu Turkistan devletinin yiklmasina getirib cikaran ilk ciddi oyun oldu.

Hoca Niyaz Haci Rusiya iyle anlasma yapti, anlasmaya gore Haci Niyaz Hica Sabit Damollani ve hukumetin ireli gelenlerini Cin-e teslim edecek, bunun karsiliginda Rusiya silah verecek.

Zavalli cahil Turk. Bunu furset bilen Rusiya Dogu Turkistana 7 minlik kisilik bir kuvetle saldirdi.Sabit Damolla yakalanarak idam edildi, digerleride hepse atildi.

Eziz ve Boyuk Turk milletim bizim basimiza gelen felaketler her zaman icimizdeki kisilerin cahilliyi, xesisliyi paxiligina gore ve yerlesdiyimiz eraziye gore hem strateji hemde cografi durumuna tebbi servetlerine gore sikintilarla . Dunyanin hec bir musalman devletlerinden destek bulmayinca Dogu Turkistan RUS ve CIn tezgahina dusdu.Santajlar ve suikastler sonuncunda yikilmisdi.

Bunu kicik de ola tarihi yazmakda meksedim tarihden ders cikarmamizi goze almakdi.

Rusya Dogu Turkistani isgal ederek hakimiyyetin altina aldi. Fakat 2 dunya savasinda Hitlerin ordulari hizla Moskkovaya saldirinca Rusya Dogu Turkistanla ilgilenemedi. Bu sebele bolge tekrar Cin in egemenliyine gecti.Dogu Turkista halki kendi sefi( yanlisligi) ucbatindan Rusya ve Cin arasinda sixisib qaldi ve zulme meruz kaldi.

Bu tarihi yazmakda demek istediyim( soylemek) bu ki, bezen bir vey a iki siyasi liderlerin yanlisligi ucbatinda butov halk zulme meruz kalir ve bu zullmden cikmak ucun minlerle can feda edir yolunu aktarir.

BU kahramanlardan biri Osaman Batur ( Altay kartali) hakda yazmasam olmaz , onun ruhu sad olsun.Babasi Islam Beyddir , Esl ismi OSMAN ISLAM OGLUDU.1940- 1950 yillarda Cin e kafa tutan direnisci Turk.1943 yapilan meclisde ,, HUR ALTAY ‘’ teskilati divanininda ,,Han’’ titulu rutbesi ,, BATUR ‘’ unvani verildi.Cin komunist birlikler I 8 Kizil Alayi gorevlendirdi 21 subat ta Dunkuahga a, esr dusdu 16 martda Urumci ye goturuldu. 29 nisan 1951 de kursuna dizilerek sehid edildi. OSAMAN BATURUN SOZU- Bir gun biz, kafirleri yine colun obir tarafina atacagik. Kafirlerin saylari Taklmakan Colundeki kum taneleri kader bile olsa,

Buna gore modern dunyada islama fobiya prosesi getdiyi ucun devleti DOGU TURKISTAN DEMOKRATIK CUMHURIYYETI ismini vermek daha dogru olardi. Bunun ucun ilk novbede Turkistan ucun kolge tesis teskilati yaradilmali ve siyasi faliyete baslanmalidir.BU hakkda gelecekde genis yazilarim olacak.

Evet efendiler bu bir Mucahidin yurd veten sevdalisinin mucadilesi.

2 –Bolum.

Evet EZIZ ve BOYUK TURK MILLETIM indiki Iran adlandirilan devlet hakkda evelki yazilarimda yazmisdim,orda iranda menim Turk milletimin ne zulmler cekdiyini her kes bilir.40 millyon Turkun okulu yok ,

Kitabi yok dilini devletde konusa bilmir amma digger milletlerin ermeni ve basqa milletlerin var, onlara olar amma bize yok, mesele burdaki hacli milletlere ermeni lere Qarabagda okul muhtariyet isteyen avropalilar 30, 25 min ermeniden oteri insan haklarindan danisanlar biz Turklerin irandaki 40 millyon Turkun haklarini gormur, gorur sadece onlarin maraginda deyil.Cunki biz Turkuk musalmanik. IRAnda 20 esrin evvelerinde Qacarlar devletinin Turk oglu SETTAR HAN(20 oktyabir 1868-15 noyabir 1914) herakati TURK MILLI HERAKATINI komandir( komtani), basladan, MEHEMEDALI SAH diktaturasina karsi halki herekata caxirmis ve esas lider ve kahramani olmus bir TURk.1908 –ci ilde MEhemmedAli sah QACAR Tehrani ele kecirdi derbeyle SURA meclisini topa tutdu, Tebrizide teslim almak istedi, amma Tebrizde bir sokak( mehelle) EMIREKIZ mehellesi( sokaki) teslim olmadi, cunki SETTER HAN o mehelede tam liderlik edirdi ve sahin butun quvelerini darma dagin edir ve butun Tebrizi diktatora karsi ayaga kaldirir, ona halk ,, SERDARI-MILLI’’ leqebi verir. 1910 –cu ilde mart ayinin 6-da SETTAR HAN silahdasi BAGIR HAN - la 300 fedaisiyle tehrani ele kecirmeye yola dusur.

EZIZ milletim bunu yazmakda tarihde her bir kahraman TURK ogullarini ruhunu yasatmak onlari unutmamak ve biz nece oz azadligimiz ucun her zaman mucadile eden bir Turk milletiyik, bldirmek yada salmak isteyimdi, AZADLIK RUHUNU unutmamak.

Evet Sah ermeni dasnaksyutun Yefrem Davidyan (sahin kosununun bascisi) cok interesan deyilmi Qacar turk sahi komandasinin basi ermeni basciliginda , ATABEY parkinda Tehranda SETTAR HAN- I muhasireye alirlar ve SETTAR HAN ayagindan yaralanir,aldigi yaradan Tebrize geri donmeyi qerar alir, lakin muhasireden cika bilmir ve esr dusur, uzun muddet yatak xestesi olan SETTAR HAN 1914 kasim 16- da vefat edir.

Efendiler biz BOYUK TURK milletiyik unutmayin 1000- le bele kahramanlarimiz var , olub , olacakda.

Bu gun gorurik ki, o zamanin sertleriyle mucadile edenlerimiz bezen zamanin ve sertlerin uygun olmadigi vaxtda mucadile etmisler ve sonuc Boyuk guclerin desteyinin dusmenlerimizin yaninda yer almasi neticesinde aci olmus.

EZIZ milletim burdan bu yazimda tarihden yazmakda meksedim genclerimizin ve aydinlarimizin milletimizin her bir insanina bildirmek isterdim ki, her bir herakatin zaman ve sertleri var, o zaman ve sertler ust uste gelmedikce hec bir hereket ugurlu alinmir.

Bu gun Boyuk guclerin maraklariyla ve qeosiyasi hemde qeoekonomi gedisatin nebzini tutub devletlerimizin TURKIYEMIZIN,AZERBAYCANIMIZIN ve TURK DEVLETLERININ halkinin rifahi ve gelecekde guclu olub yuxarida yazdigim zulme dur demek ucun ve bir olub TURK DEVLETLERI BIRLIYININ hem herbi bloku, hem iktisadiyyai hem de PARLAMENTOSUNU kurmak KENDI paramizi ( valyutamizi) dunyaya elan etmek ( VAHID VALYUTA TURAN) ucun zaman yakinda , esas enerji kaynaklarini kullanarak bir vahid ORDU kurmak, bunuda TURK DEVLETLER PARLAMENTOSUNUN Iznine vermek ki, VAHID ORDU bir emirle hereket etsin, olar ki bu devletlerde hansisa siyasi cumhurbaskani santaja ve tehdide ugrayarsa, devletlerimizden birine dis tehdid olursa mudafiye ucun kimnense izn almadan PARLAMENTO( KURULTAY) BASKANI ve o PARLAMENTONU Temsil eden vekkiller terefinden qerar alinsin oylansin ve herekete kecsin.

BU menim kendi fikrimdi ve dusuncemdi. KENNDI DUSUNCEM KENDI PROJEM –dir ,baska cur gormurem.

BIZ TURKLER TOPRAK YIYERIK AMMA TOPRAK VERMERIK, HUR DOGULDUK HUR YASADIK HANSI CILGIN BIZE ZINCIR VURARMIS CASARIK.

Cin- de o KURSADIN YAGIS YAGAN GECESINI YADLARINA SALARIK.

SONDa – APARDIGIM ARASDIRMAYA GORE COK YAKIN ZAMANLARDA KERKUK ve MUSUL , ERBIL ve SULEYMANIYE TURKIYE CUMHURIYYETININ ERAZISI RESMEN OLACAK vey a orda Irakda yeni bir devlet TURKMEN ELI kurulacak ve Suriyada TURKMEN DAGI adlandirilan bolge Turkiyemize bagli olacak Turk Devletlerin Desteyi iyle insallah. ILK once KKTC dunyaya tam Kabul etdirdikden sonar hemen hereket baslamali.

BU davaya bas koyan her kes bilsin ki, nece KUTLU davaya bas koyur.

Menim Sevdam 5 herifden ibaretdi - ALLAH, KURAN, VETEN ve TURAN. Unutma 2223 yil once TURK ismi daslara yazilanda ne Amerika, ne Avropa ne de baska devletler yox iydi.

Burdan bu gun Suiriyada Turkmen daginda, Irakda , Qarabagda dusmenle uz uze duran , sinesini siper eden butun mehmetciklerimize, konullu mucahidlerimize , komutanlarimiza ve generallarimiza SELAM OLSUN. SEHIDLERIMIZEDE Allahdan rehmet olsun. VETEN sizsiz ve size dogan ANALAR.

Qalbi Butun Türk dünyasının birliyi TURAN üçün döyünan üreklara selam olsun

Saygilarimla REIS DIFAI.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum