Neden Ekmeleddin İhsanoğlu?

CHP’lilere neler oluyor, Yüce Atatürk’ün kurduğu CHP’nin ilkeleri ile büyümüş bir yurttaş olarak bu soruyu sorma hakkım olsun istedim. Bunca zamandır büyük bir inatla sakladığınız adayınız bumuydu? Kuş mu, civciv mi çıkacak derken, birde baktık yumurta çatlamış ve ne olduğu belirsiz, bir çıktı ortaya.

Bu CHP ne yapıyor anlamak mümkün değil. Bu kadar mı ve zor durumdasınız? Atatürk’ün devrim ve ilkelerinden sapan neredeyse terakkiperver fıkrasına bile rahmet okutuyorsunuz.

Biz fevkaladeden alınan, kanuni olan tedbirleri, hiçbir vakit ve hiçbir suretle, kanunun üstüne çıkmak için vasıta olarak kullanmadık”. (Mustafa Kemal, Nutuk s. 541 1927).

Bunu söyleyen büyük insan hiç diktatör olur mu? Bunu Dünyada hangi lider söylemiş.

Ama Erdoğan’a bakarsanız çamur atarak Atatürk’e bile dil uzatmaktan çekinmemiştir. Kahire doğumlu olan ve hiçbir Türk vatandaşının tanımadığı bu sayın adayı nasıl bulunup çıkarıldığını anlamak mümkün değil.          

Türkiye Cumhuriyetini temsil edecek bir çatı adayının, önce bütün Türk Milleti tarafından tanınması, benimsenmesi ve tarafsız; ama milli birlikçi, Kemalist bir saygınlık kazanmış olması gerekmez mi?

Ortadoğu’nun bugünkü hali içler acısı

Müslümanlar örgütleniyor. Mezhepler, tarikatlar, cemaatler, örgütler, partiler ayrıştıkça ayrışıyor. İslamcıları kullananlar kullanmaya devam ediyor. 

İslam dünyası kan gölü. Her türlü vahşetin, hırsızlığın, yalancılığın meşru kabul edildiği yeni İslamcılık akımı nedeniyle ve temiz inançlı Müslümanlar hayal kırıklığını yaşıyorlar. İslam bu değil diye feryat edenler artıyor.

Radikal dinciler mezhep ayrımcılığı yaparak Müslümanları katlediyorlar. Neredeyse Ortadoğu’nun bütün zenginlikleri mahvoluyor.

Ülkemizde bu çatışmadan büyük bir şekilde zarar görüyor. Dış politika denen bir şey kalmadı.

Artık dünyada giderek yalnızlaşıyoruz. Hiçbir ülke bizi ciddiye almıyor.

Atatürk ilke ve hedeflerine bağlı, Türk Milletine hizmet etmeyi kendisine ülkü olarak benimsemiş, Türk Milletinin bir adayı yok mu?

Türk Milleti; TBMM’den 20 Millet Vekilinin imzası ile önerilecek, kendisini temsil eden ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet edecek adayı halkın oyu ile Cumhurbaşkanı olarak seçecektir.

Böylece Türk Milleti; mevcut siyasilerin kendilerini temsil etmediğini ve edemeyeceğini göstermiş olacaktır. Muhalefet kadroları da Türk Milletinin istekleri doğrultusunda yeniden kadrolaşmak zorunda kalacak. Bunu zaman gösterecektir.

Atatürk’ün dediği gibi “Umudum gençliktedir. Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve sürdürecek sizlersiniz."

Cumhuriyeti bu adaylar mı kollayıp yüceltecek?

Şimdi gelelim madalyonun öbür yüzüne.

Her konuşmasında Millet hükümet, Cumhuriyet için güç birliği şartı diye çırpınan Sayın Doğu Perincek,

Yalancı, talancı, dinci mezhepçi bir malum adaya mı?

Yoksa yalanı talanı olmayan dindar ( Kılıçdaroğlu’nun tanıtımına göre) demokrat olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na mı verilecek?

Kendi görüş ve düşüncemizde bir adayı seçtiremeyecek isek seçilebilecek bir aday üzerinde uzlaşmak demokrasinin de gereği değil midir?

Kerhen de olsa Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na bir şans verilmelidir.

Bizler yinede düşünüp taşınıp ona göre hareket etmeliyiz.

Çünkü ülkemiz çok kötü yönetiliyor.

Denize düşen yılana sarılır misali çatıyı çatanların mutlaka bir bildikleri var. Bunu da bu millete anlatmaları gerekir.

İradesi ve beyni başkasının elinde olanların yönetiminde devlet yıkılır. Toplumda çözülme başlar.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Recep Tayip cumhurbaşkanı adayı olursa kerhen de olsa oyum İhsanoğlu’nundur.

Her şey ülkemiz için hayırlı olsun demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum