Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Okullarımızda Ahlak Sukut mu Etti?

 

Bir beden eğitimi öğretmeni var, daha önce ahlaksızlık yaptığı iddia edilen okuldan başka yerlere tayin ediliyor. Efendi bir zaman sonra, ilçemizde kızların yoğun olduğu okula atanıyor. Ahlaksızlık bu ya, kanına işlemiş olduğu tahmin edilen öğretmen, bu sefer bu görev yaptığı yerde de bir öğrenci kızımıza iliştiği iddiasıyla görevinden açığa alınıyor.

Öğrenci kızımızın ailesinin, önceleri bu duruma oldukça sinirli ve paniklemiş olarak okula avukatları ile baskın yaptığı söylenirken; nedense daha sonraları aile yatıştırılıyor.

Öyle tahmin ediyorum ki “kızımıza leke gelmesin, okulumuz öğretmeni suçlanmasın, bu olayı örtbas edelim, konu kapansın” düşüncesi ile olsa gerek konu kapatılmaya çalışılıyor.

Hele okul idaresini sevindirdiği tahmin edilen bir konu var ki “ öğrenci kızımız 17 yaşından gün almış. Alan memnun, satan memnun mantığı” okul idaresini rahatlatıyor.

Sormazlar mı size ey okul idarecileri sizinde kızın yok mu? Bu kızımız, sizin kızınız olsa ne yapardınız?

Sormazlar mı size ey İl milli eğitim müdürlüğü “ Böylesine zannı bile kötü olan konularda şaibeli öğretmenleri nasıl kız öğrencilerin bol olduğu okula atama yaparsınız” diye.

Sormazlar mı size ey Milli eğitim bakanlığı;  “kantincisi ile problem yaşayan ve ben milletin hakkını bir kantinciye yedirtmem dediği için; haksız yere çatır, çatır müdürü harcadığı halde, diğer taraftan okullara su tasarruf cihazı diye dandik bir aparatın satılmasına aracı olup yüz binlerce lirayı yandaşı olduğu iddia edilen satıcılara peşkeş çektiği iddia edilen, İl Milli eğitim müdürenize diyet borcunuz mu var?” diye.

Yine sormazlar mı size, diğer bir okulumuzda “Hipnoz ettiği kız öğrencilerine sarkıntılık ettiği iddiasıyla dedikoduları ayyuka çıkan öğretmeninize; bağlı olduğu size yakın bir sendikada olduğu için mi dokunmuyorsunuz” diye.

Efendiler şimdide ben millet adına soruyorum size,

Bu ne iki yüzlülüktür?

Bu ne aymazlıktır?

Bu ne çifte standartlılıktır ki, size yakın olduğunu göstermek için, bağlı olduğu sendikayı değiştiren, öğretmenlerin her türlü ahlaksızlık iddialarını örtbas ediyorsunuz.

Diğer taraftan Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan ahlak abidesi müdürleri, öğütme makinesi gibi harcıyorsunuz.

O müdürünü harcadığınız okuldaki, idarecilerin odalarını darmadağın eden, çete kurup diğer öğrencileri tehdit ettiği iddia edilen, tuvaletlerde ve okul dâhilinde sigara içmeyi ve küfürlü konuşmalarını engelleyemeyen, onları disiplin kuruluna bile sevk edemeyen yandaş idarecilerinizi korumaya neden devam ediyorsunuz efendiler?

Sizlerin bu, ikiyüzlü uygulamalarınız, çifte standardınız, Bizden olsun çamurdan olsun mantığınız. Bizim hırsızımız başkalarının hırsızından iyidir düşünceleriniz, daha önce birçok iktidarı tarihten silen mantıktır efendiler.

Sonunuzu mu hazırlıyorsunuz? Yoksa bu beceriksiz olduğu kadar, ahlaksızlıkları iddia edilen öğretmenleri ve onları koruyan idarecilerinizle ortak bir yanınız mı var?

Bunu kamuoyu merak ediyor haberiniz olsun.

Sizlerden açıklama ve icraat bekliyoruz. Millet sizden söylediklerinize uygun yaşam ve yönetim bekliyor.

Daha öncede bazı yazılarımda söylemiştim, Yukarıdakilerin hayatları hala tehlikede, aşağıdakilerin her şeyi, her şeylerine denk. Usulsüz kazançlar ve ahlaksızlık söylentileri ayyuka çıkmış durumda.

Bizden söylemesi, saygılarım ahlaklı ve kazançları helal olanlara.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum