Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Özel Süheyla Kızılaslan Sanat Merkezi Performans Konseri

Aydın İlinin Milli Eğitime bağlı ilk ve tek sanat merkezi olan Nazilli  Süheyla Kızılaslan Sanat Merkezi bu yıl da, Performans konserinin 3.sünü gerçekleştirdi.     

Konsere Nazilli belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk. Dr. Ferda Erkut Çağlar, Nazilli Halk Bankası Müdürü Oğuzhan Ocak, Atça İş Bankası Müdiresi Nilgün Gül, Cumhuriyet kadınları derneği başkanı Hikmet Çiçek, Öğrenci velileri ve yakınları ile birlikte salonda izdiham yaşanmayacak sayıda davetlinin katıldığı görüldü.

Öğrencilerinin performans konserinde yine görülmeye değer çok ilginç sahneler yaşandı.

İlkokul birinci sınıf öğrencilerinden Yağız Uçkan kendi değimi ile “Yağış”ın piyanoda icra ettiği Sevinç Ereren’ın Güneş Ana ve kara Tren, adlı eserini dinlemek ayrı bir zevkti. Yagız’ın ayakları oturduğu tabureden yere değmediği halde, bir profesyonel edası ile eseri seslendirmesi oldukça ilginçti.

Diğer yandan sanat merkezinde ikinci yıllarını tamamlayan öğrencilerden Furkan Taşkınsakarya isimli öğrencinin, Nihan Kızılaslan öğretmeni ile gerçekleştirdiği “Czerny 4 el”eseri dinlerken, kendinizden geçmemeniz mümkün değildi.

Hele bir keman üstadı var di ki adının “Arda İkiz” olduğunu öğrendiğimiz bu öğrenci yi ayakta alkışlamamak mümkün değildi.

Alışılmış konserlerdeki, Türk sanat yada, Türk Halk müziği eserlerin olmadığı ve dünya ca ünlü Vivaldi ve Mozart gibi sanatçıların eserlerinin özenle seçildiği ve öğrencilerin bu eserleri icra ederek izleyenleri büyüledikleri görüldü..

Sanat merkezinde eğitim alan Resim bölümü öğrencileri, Zeynep Gül - Mustafa Arslan - Furkan Yaylagül’ün yaptıkları resimlerin tiyatro salonunun girişinde ki özel alanda sergilenmesi ayrı bir güzellikti.

Süheyla Kızılaslan Sanat merkezinde,  Güzel sanatlar lisesi öğrecisi gibi profesyonalce eserleri icra eden Doğa Taka’ yı, piyanoda izlemek harikaydı.

Melis Pehlivan’ın Keman da gösterdikleri performans mükemmeldi.  

Yiğit Korkmaz, bir yıllık öğrenci olmasına rağmen, 3 eseri birden mükemmel yorumlaması harikaydı. Yağmur Fatma Demirci piyanoda iki yıllık öğrenci olmasına rağmen kusursuz tekniği ile hızlı parmakları ile görülmeye değerdi.

Bir Minik Lara Uluhan vardı ki, o minik parmaklarıyla piyanoda yaşıtlarından çok ileri bir başarı sergiliyordu. Orada olsaydınız her halde sahnede onu öpmeden yapamazdınız.      

Ceylin Tunay Piyanoda güzeldi, ciddiyetiyle harikaydı.

Arda İkizin sergilediği eserlerin Eğitim fakültelerinde final eseri olarak çalınan Vivaldi nin, solmajor konçertosu olduğunu öğrendiğimiz de şaşırmamanız elde değil.

Fevzi Göncü, piyanoda çok başarılıydı, profesyonelleri aratmayacak şekildeydi.

Yine Piyano da Bir sanatçı var dı ki, adı Elif Özenoğlu Bir çok eğitimcinin öğrencisine çaldırmaktan korktuğu hız ve teknik gerektiren Mozart ın Türk marşı’nı icra etmesi harikaydı.

Bir güzel öğrenci daha vardı ki Zeynep Ertürk heyecanı gözlerinden okunmasına rağmen yaşıtlarından, birçoklarının gösteremediği cesaretle sahnedeydi ve piyanoda harikaydı.

Konuralp Köseoğlu sahneye çıktığında gitarı kendisinden büyüktü ama o, bir profesyonel edasıyla gitarına hakimdi.

Mert Değirmenci gitarda akıcı çalışıyla, enstrüman tutuşu, duruşu ve kusursuz icrasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Sıla Abacı, gitar eğitiminde ilk yılı olmasına rağmen izlenmeye değerdi.

Ayşe Ilgın Ocak piyanoda ilk yılı olmasına rağmen enstrümanıyla bütünleşen dikkatleri üzerine çeken mükemmellikteydi.

Orkun Ocak kemanda ilk yılı olmasına rağmen neredeyse üç yıldır keman eğitimi almış gibi profesyonelleşmiş gibiydi.

Gecenin sunucusu, Gazi üniversitesi Edebiyat ve drama bölümü mezunu Doğa kolejli öğretmenlerinden “Ayla Gedik” Usulü ve üslubu ile harikaydı.

Yan flüt ve saksafon öğretmeni Berat Gür ile, gitar öğretmeni Ulaş Keskin’in icra ettikleri eserler harikaydı.

Bu performans konserinde, yurt dışında olduğunu öğrendiğimiz, Sezin Tuner adlı öğrencinin de başarılı olduğunu, ödülünün kendisini beklediğini öğreniyoruz.

Tüm öğrenciler, her yıl olduğu gibi, bu yılda ödüllerini alkışlarla aldılar.

Öğrencilerin performans ödüllerini Dr. Ferda Erkut Çağlar. Kuyucak belediye Başkanı Metin Ertürk. ve Sanat merkezinin Müdiresi Süheyla Kızılaslan tarafından verildi.

Not: Süheyla Kızılaslan Sanat Merkezinin öğrencilerinin birçoğunun dünyaca ünlü, Royal Akademi  (ABRSM)sınavlarına katılacağını öğrendik. 

Nice yıllar, performans konserlerinde değerli sanatçılar yetiştirmeleri dileğimizle başarılarının devamını diliyoruz.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.