Özgür Özel Söylenmeyip, Söyledi

Değerli okurlar geçen hafta Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda CHP Manisa Milletvekili Sayın Özgür Özel CHP Aydın Örgütü ile bir toplantı yaptı. Tabi her zaman olduğu gibi değerli basın mensupları da vardı.

Oldukça kalabalık salonda bazı dinleyiciler Özgür Özel’i ayakta izlemek mecburiyetinde kaldı. CHP Aydın İl Başkanı Sayın Hikmet Saatçi kısa bir konuşma ile toplantıyı açtıktan Özgür Bey mikrofona geldi.

Özgür Bey’in konuşmasını çok etkileyiciydi… Dinleyenleri umut ve moral verdi. Genç yaşına rağmen dinamik, bilgili, donanımlı ve konulara hâkim bir izlenim verdi. Bir söz vardır: “Gençler düşünebilse, yaşlılar yapabilse” diye. O zaman dünya daha güzel olabilirdi sanırım.

Cesur, düşünce tutum ve davranışların neler ise, onları söylenmeyip söylemeli ve göstermelisin” derler. Özün ve sözün bir olarak: “ya bir yol bul, ya bir yolda yürü” derler. Özgür Özel’de söylenmedi, söyledi. Yürünecek yolu gösterdi.

CHP’de yetenekli, bilgili, donanımlı gençler var. Bunlar partinin temel taşları.. Örneğin İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da bu gençlerden biri. CHP’lilerin de halkın da umudu bu genç değerlere inanıp güveniyorlar.

Özgür Özel, CHP’nin halka umut olarak, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde iktidar olacaklarını söylediğinde kendisini dinlemeye gelenler gibi beni de heyecanlandırdı. AK Parti’yi kendisine has üslubu ile eleştirdi ama korku salmadı, hakaret etmedi. 

CHP iktidarında asla ve asla baskı ve zulmün olmayacağını, halkın yaşam seviyesini yükselteceklerini, ülkeye barışı ve huzur tekrar getireceklerini ve daha nicelerini uzun uzun anlattı. Bunlardan biri CHP iktidarında emekli maaşlarına 2 kat artıracaklarıydı. “Bu seçimin iki belirleyicisi olacak. Bir tanesi Ermenek’teki Recep amcanın yırtık ayakkabıları, diğeri Kaçak Saray’da oturan Recep amcanın yaptığı harcamalar” sözü büyük alkış aldı.

AK Parti’nin “90 yılda yapılmayanı yaptık” şeklindeki söyleminin bir yalandan ibaret olduğunu söyleyen Özel, “90 yılda yapılmayanı yaptıkları doğrudur. 90 yılda Türkiye Cumhuriyeti yaptıkları ne varsa son 10 yılda hepsini sattılar. AKP kendisinin ekonomiyi iyi yönettiğini söylüyor. . Ancak AKP döneminde Türkiye yüzde 4,2 büyümüştür ve son 7 yıla baktığımızda Türkiye’nin büyümesi sadece yüzde 3,5’tir. Atatürk döneminde ise Türkiye Cumhuriyeti ortalama 10 yılda her yıl yüzde 10 büyüdü. Şimdi diyorlar ya ‘CHP kriz demektir, AKP istikrar demektir’, senin istikrar hükümetlerin Türkiye’yi yüzde 3,7 büyüttü, dil uzatmaktan utanmadığın Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk 10 yıllık iktidarı Türkiye’yi her yıl üst üste yüzde 10 büyüttü” sözleriyle AK Parti’nin “90 yılda yapılmayanı yaptık” söylemini eleştirdi.

6–7 Ana proje ile vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. İktidarımızda dul ve yetim aylıkları, şehit ve gazi aileleri maaşlarında yüzde 150 oranında, SGK, emekli aylıklarının CHP iktidara geldikten üç ay sonra yüzde 100 zam gelecek. Emeklilere yılda bir maaşta ikramiye vereceğiz. Çalışmak zorunda kalan emeklilerden sağlıkta katılım payı alınmayacak sağlık ücretsiz olacak. Emekli oldukları halde çalışmak zorunda olan esnafımızdan sosyal güvenlik destek primlerini kaldıracağız. Türkiye’de 3 milyon kredi kartı borçlusu var. CHP iktidarında bunların faizleri silinecek. Sosyal yardımlar 2 kat daha artırılacak. Hem de dinimize göre sağ elin verdiğini sol elin haberi olmayacak. Halka gerçekleri anlatacağız. 2015 yılı Cumhuriyet Halk Partisinin yılı olacak. 2015'te Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapacağız” diye sözlerini tamamladı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN BEKLEDİM, AMA…

Facebook’ta bir video izledim. Önceki Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Hollanda başbakanı ile görüşmeye giderken belki yedi sekiz araç ve o kadarda koruma vardı. Hollanda başbakanı ise o görüşmeye bisikletle geldi. Yeni kurulan Yunanistan hükümetinde maliye bakanı makama motosikletle geldi. Özel’den de, “iktidara geldiğimizde bütün makam arabalarını satacağız” demesini bekledim, ama demedi.

HİKMET SAATÇİ’YE YAKIŞMADI

Duydum ki CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan ve milletvekili aday adayı Hüseyin Yıldız Romanya’ya bir geziye gitmişler. Orada yiyip-içip fotoğraflarını da sosyal paylaşım sitesinde yayınlamışlar.

Şimdi “ne var bunda” diyenler olabilir. Ancak bir il başkanının bir milletvekili aday adayı ile yurt dışı gezisine çıkmasını doğru bulmuyorum. “Her gönülde bir aslan yatar” bunu biliyorum. Hikmet Saatçi’nin de gönlünde Hüseyin Yıldız yatabilir. Gidip ona oy da verebilir. Ama seçim önü milletvekili aday adaylarına eşit mesafede olmalıdır. O nedenle ailesini ve kendisini iyi tanıdığım, Atatürk’ün kurduğu partinin il başkanlığını yapan Saatçi’ye bu yaptıklarını yakıştıramadım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum