Özlem Çerçioğlu Haksız mı?

İslâm ve onun yüce kitabı Kur'ân, her şeyden önce insanı muhatap almakta ve her şeyi ile ona hitap etmektedir. Yüce kitapta üç meyve isminin geçtiği ve bunların hurma, incir ve zeytin olduğu bilinmektedir.

Günümüzde Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada kullanılan zeytinyağı, yaygın olarak gıda, kozmetik, ilaç ve sabun yapımında kullanılır. Bizim kuşak zeytinyağı lambası ile aydınlanmadı ama atalarımızın lamba yakıtı olarak da kullandığını biliyoruz.

Kur’an’da üç meyveden ikisi olan incir ve "zeytinin başkenti Aydın’dır." Peygamber Efendimiz, incirin Cennet meyvelerinden olduğunu bildirerek onu şu sözleriyle övmüştür. "İncir yiyin. Eğer Cennet'ten inen bir meyve söyleyecek olsaydım, bunun incir olduğunu söylerdim. İncir yiyin, çünkü o, basuru keser, eklem ağrılarını yok eder."

Peygamber Efendimiz'in zeytinyağı ile ilgili hadîsi: "Zeytinyağını yiyin ve onunla yağlanın. Çünkü o, bereketi bol ve mübarek bir ağacın meyvesinden çıkartılmaktadır."

Son zamanlarda faaliyete geçen barajlar Aydın’da nemli hava oluşmasına neden olurken, inciri de yok ediyor. Aydınlılar olarak ‘Aydın İnciri’nin yok olmasına maalesef seyirci kalıyoruz.

ZEYTİNİMİZE, ZEYTİNYAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Aydın İnciri’nin yok olmasına seyirci kalıyoruz bari zeytinimize, zeytinyağımıza sahip çıkalım. Bu amaç için Aydın Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk kez ‘Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği’ düzenledi. Yapılan sembolik hasat sonrası Atatürk Kent Meydanı’nda bir dizi etkinlik yapıldı.

GÖZLER VALİ VE MİLLETVEKİLLERİNİ ARADI

İslam Peygamberi’nin “bereketi bol ve mübarek bir ağaç” diye övgüyle söz ettiği… Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’da sayısı 24 milyon olan zeytin ağacının 50 milyona çıkarılması hedefini verdiği ve üç gün devam eden ‘Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği’nde gözler Aydın Valisi ile milletvekillerini aradı. Vali ve 7 milletvekilinin 7’si de açılış törenine katılmamıştı. Doğrusu Vali Erol Ayyıldız’ın Aydın’la ilgili önemli bir projenin açılışına katılmaması beni şaşırttı. Bu tür etkinliklere katılmayan Sayın valimiz, bir yardımcısını görevlendiremez miydi?

Nedeni nedir bilemiyoruz ama AK Parti ve MHP milletvekilleri belediyenin öncülük ettiği etkinliklerin hiçbirine katılmıyor. Hadi onlara yerel iktidar CHP’ye muhalefet diyelim. CHP’li vekiller neden katılmazlar anlamıyorum. Hakkını yemeyelim.. CHP Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar etkinliğin ikinci gününde katıldı. Bülent Tezcan ve Osman Aydın neredeydi?

NEDEN KATILMADILAR

Acaba diyorum; Sayın vali ve milletvekilleri içine sindiremediği için mi etkinliklere katılmıyor? Yoksa Özlem Çerçioğlu’nun açılışını yaptığı bu projeyi önemli bulmadığı için mi katılmıyorlar? 

Bu duruma Başkan Çerçioğlu şu sözlerle sitemde bulundu: “Basın mensubu arkadaşlarımız bizim ile beraber Zeytin-Zeytinyağı Hasat Şenliği’ndeydi. Aydın’ın ekonomisi için çok önemli olan böyle bir konuda, yer aldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Ama Aydın’da maalesef herkes orada değildi. Keşke Aydın’ı bu kadar ilgilendiren bir konuda, birlik ve beraberlik olabilseydi. Kimi kastettiğimi sorarsanız, söylemem. Üstüne alınan alınsın.

Bu noktada soru şu; Özlem Çerçioğlu haksız mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum