Özlem Çerçioğlu Klasiği

Yeniden yerel seçim anketleri başladı. Aydın’da kimine göre “görünen köy klavuz istemez” kimine göre ise “hava puslu.” Tüm siyasi kulisler karamsar.

ORC Araştırma’nın, 81 ilde 13 bin 500 kişi ile yaptığı araştırmaya göre en başarılı belediye başkanları sıralamasında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu birinci sırada yer aldı. Birincilik bir Özlem Çerçioğlu klasiği haline geldi.

ORC’nin yaptığı ankete göre, en başarılı il belediye başkanı sıralamasında AK Parti’ye mensup 5 başkan yer alırken, listede CHP’Lİ 3, 2’de MHP’li başkan bulunuyor.

AK Parti, CHP ve Özlem Hanım’ın yaptırdığı anketlerde de durum bundan farklı değil. MHP’nin yaptırdığı-yaptırmakta olduğunu öğrendiğimiz ankette de önde gidiyor.

Önde olmasına rağmen Özlem Hanım boş durmuyor. Çalışıyor, ziyaretler gerçekleştiriyor, yerel seçimlere yönelik mesaj veriyor. AK Parti “ya kazanırsak” diye atak yapmayı düşünüyor. MHP ise AK Parti’ye tepkili olanlar ve Demokrat Parti oylarından medet umuyor.

AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a; MHP Ali Uzunırmak’a güveniyor. Uzunırmak ise, geçmişten gelen kariyerine ve bugüne kadar birlikte hareket ettiği Demokrat Parti lobilere güveniyor. Ama adaylığı garanti değil. Yani Ali Bey “Meclis İdare Amiriyim, genel başkanımın bana Ankara’da ihtiyacı var, genel başkan yardımcısı olmalıyım. Zaten aday olduğumu söylemedim” deyip bir kenara çekilirse büyükşehir için ikinci bir isim maalesef yok.

Yani CHP saflarında hareketlilik artarken, AK Parti ve MHP camiasında kıpırtı bile yok.

Bu belirsizlik hayra alamet değil...

Birileri artık renk vermeli. Aydın halkı adayları önceden tanıma fırsatı bulmalı.

Her fırsatta Çerçioğlu’nu eleştiren, halkın ondan mutlu olmadığını ifade eden lobiler, söylediklerine kendileri de inanmıyor, vatandaşlarda. Çünkü Ak Parti ve MHP’nin elindeki kartları bilmiyor, görmüyor.

Bugünlerde eski belediye başkanlarından Hüseyin Aksu “yenilen horoz güreşe doymaz” misali yeniden arzı endam ediyor. Anavatan Partisi, CHP ve MHP’den sonra AK Parti’nin etrafında dolaşıyor. Boyuna - posuna, “projelerine” bakılırsa Aksu biçilmiş kaftan. Ama benim beklentim AK Parti’nin aday yapmayacağı yönünde.

Bir ezan bir sela… İnsan hayatının özeti bu aslında…

Öyleyse dünyalık makam, mevki, şan ve şöhret için bunca yalan ve dolana ne gerek var?

5 yıl boyunca arayıp sormayacak, seçimlere 7 ay kala ‘bana destek verin’ çağrısı yapacaksın.

Çok yazık.

Bu insanlar neyin kafasını yaşıyorlar?

Vekillik, başkanlık gömleği giymek için seçimden seçime kapı kapı gezenleri; bir gün sıkıntıya düşmüş, zor günler yaşayan, akşam evine götüreceği ekmeği, üniversitede okuyan çocuğuna nasıl harçlık vereceğini düşünenlere ziyaret ettiklerine şahit olmadım. Bunlar bizi çok affedersiniz ama enayi mi sanıyorlar; nedir bu yaptıkları?

İpe sapa gelmez eleştirilerle ortalıkta gezinenleri, hizmet aşkı ile ortaya çıktıklarına artık halkımız inanmıyor. İnanmadığı için de kendine yakın bulduğu Özlem Hanım’a yüzde 65’lik bir oranla destek veriyor. Çerçioğlu ise oyların tamamına talip, yüzde 35’in neden destek vermediğini araştırıyor.

KISSADAN HİSSE

Size yaşanmış bir olayı aktaracağım. Aydın’ın bir ilçesinde görev yapan kaymakam, bir belde belediye başkanını da yanına alarak ilköğretim okuluna ziyarete gider.

Ziyaret ettiği sınıfta başkanın 6 yaşındaki ikiz oğulları öğrenim almaktadır.

Kaymakam ikizlerden birine sorar...

-Baban kimdir ne iş yapar?

-Başkan!

Sıra diğer ikize gelir...

-Baban kimdir ne iş yapar?

-Öküz müsün yanında duran adam benim babam!

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum