Özlem Çerçioğlu’na Açık Mektup!

Açıkça söylüyorum, ben Özlem Başkanın hayranıyım.

O, belediye başkanı seçildiği ilk günden başlayarak Aydınımızın çehresini değiştirdi. Geçmişte hiçbir belediye başkanının kaldırmaya cesaret edemediği çirkin olan tüm büfeleri kaldırdı.

Bu büfelerin kaldırma olayından sonra birçok tehdit aldı. Ama o hiç birine aldırış etmedi. Haksızlığın hırsızlığın soygunun karşısında dik durdu. Aydın halkı ona “Topuklu Efe” dedi. Kimsesizlerin kimsesi olan Çerçioğlu’na halkımız büyük bir destekle, en yakın rakibine 100 bin farkla Büyükşehir belediye başkanı seçti.

Çalışmaları ile Aydınımıza daha ileri daha çağdaş bir kent görünümü kazandıran başkanımıza, biz gazeteciler medeni cesareti nedeniyle ona “topuklu efe” dedik. Onunla gurur duyduk. O Fakirin fukaranın hamisi oldu. “Aydın’da aç yatağa girmeyecek” diyerek aç ve yoksul bırakmadı.

Aydın’ın mallarının Aydın’da kalması için yoğun bir mücadele verdi. Bu mücadeleden de başarı ile çıktı.

Çerçioğlu’nun hizmet dökümünü yapmak niyetinde değilim. Ama Aydın için çok çalışan başkanımızın hizmetleri partisine yansıdı. CHP 2015 genel seçimlerinde 4 milletvekili çıkardı. Özlem başkanın bu katkısını kimse inkâr edemez.

O CHP ve Aydın halkının Topuklu Efesi ve önderi.

Önderliğin sözlüklerdeki kısaca tanımını açarsak:

ÖNDER  İNSAN

Önderlik, insanoğlunun çağlar boyu özlemidir. Neden? Çünkü her şey onunla yükselmiş, olmayınca düşmüştür. Ulusların ve devletlerin güçleri tarih boyunca çıkarabildikleri önderler kadar olmuştur.

Önder yol üzerinde olup da nereye gittiğini bilmeyenlere bu yolun ilerisinde neler olduğunu ve sonunda nereye çıkacağını söyleyerek onların ruhsal ve fiziksel gücünü artırır. Artık onlar kendilerini iyi hissedeceklerdir.

Önder büyük dertleri küçültür ve küçükleri yok eder. Önderlik otorite kullanımı değildir. O insanların duygularını mahmuzlayarak onları güçlendirir. Ulus ve toplumlar, önderin heyecan, tutku ve isteklerini yakalayınca, amaçlarını da sahiplenmeye başlar; amaca ve hedefe kendilerini adamaları sonunda sınır tanımayan bir dürtüyle de hareket etmeye başlarlar.

Önder ufak tefek hataları görmez ama topluma zararı olan, zarar veren yalan, talan, dolan ve hırsızlara asla göz yumamaz.

Sayın Başkanı da biz böyle bildik bilmeye de devam edeceğiz.

Ama son günlerde yerel basında bazı olaylar gerçekten bizleri üzdü.

YAŞANANLAR HERKESİ ÜZDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu’nun yeğeni Fatih Kılıçdaroğlu üzerinden yapılan olumsuz yayınlar gerçekten üzüntü kaynağı oldu.

Makamda kurulan sorgulama ve Fatih Kılıçdaroğlu’nun verdiği cevaplar bütün açıklığı ile ortaya dökülmüştür. Yazılanların ne kadarı doğru bilemiyorum ama yanlış işlere bulaşanlar kim olursa olsun asla affedilemez.

Fatih Kılıçdaroğlu’nun cebindeki 3 lira 75 kuruşu çıkarıp makamda bulunanların önüne atarak hakarete varan sözler söylemesi çok aşırı tepki göstermesi iyi bir durum değil. Ama bu tepki suçsuz olduğunun kanıtı ve delili değil mi?

Önceki gün CHP üyesi bir arkadaşımın telefonuyla irkildim. Telefondaki arkadaş, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde danışmanlık hizmeti veren Erkan Karaarslan ve ona yakın isimlerden oluşan üst düzey yöneticilerin Başkan Çerçioğlu’nu yanlış bilgilendirdiklerini; tutum ve davranışlarıyla belediye personelleri arasında huzuru bozduklarını” söylüyordu.

Son zamanlar danışman Erkan Karaarslan hakkında çok olumsuz bilgi alıyorum. Belediyeden maaş alan danışman ve üst düzey yöneticilerinin böyle olumsuzluk içinde bulunmaları çok çirkin bir davranıştır. Sonra Aydınlı olmayan danışman ve genel sekreter Aydın’ı ne kadar tanır.

Aydın halkı gibi bizler de Sayın Çerçioğlu’nu çok seviyoruz. Onun zarar görmesini asla istemeyiz. Onu üzecek bir hareketi asla tasvip etmeyiz.

Yılların CHP’lisi bir başka arkadaşım da Başkan Çerçioğlu’nun Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan başta olmak üzere birçok CHP’li belediye başkanları ile arasının açık olduğunu bu yüzden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları ile yaptığı toplantıya katılmadığını anlattı.

Mesut Beyi 25 yıldır tanırım dürüst temiz çok onurlu biri Sayın Başkan Özakcan’la her konuşmamızda Sayın Özlem Başkandan övgü ile söz ettiğin bizzat ben tanığım. O nedenle bu iddiaya itibar etmedim.

SİZ ÜZÜLÜRSENİZ, BİZ DE ÜZÜLÜRÜZ

Aydın’ın Topuklu Efesi!

Değerli başkanım Çerçioğlu!

Sizi seviyoruz.

Danışmanlarınız başta olmak üzere yakın çevrenizin sizi yanlış yönlendirmelerine asla izin vermeyiniz. Bilmelisiniz ki siz üzülürseniz, biz de üzülürüz.

HİKMET SAATÇİ, CHP’LİLERİ ÜZDÜ

Bayram öncesi CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP’lileri üzdü. Duydum ki Saatçi, CHP’yi sade üyeliğinden - belediye meclis üyeliğine, il başkanlığından-milletvekilliğine-belediye başkanlığına kadar her makamda başarı ile temsil etmiş Mesut Özakcan hakkında Büyükşehir belediye meclis üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenlemiş. Aslı astarı olmayan, gerçek dışı bir iddiayı gündeme getirip, Özakcan ameliyat masasındayken toplantı yapmasını doğru bulmadım.

Ayrıca Ulu Önder Atatürk’ün koltuğunda oturan bir il başkanının görevi birleştirici bütünleştirici olması gerekir.

Efeler ilçemizde büyük bir oyla seçilen bir belediye başkanı ameliyat masasında yatarken il başkanının belediye başkanı hakkında olumsuz konuşması asla doğru değildir.

Yukarıda da belirttiğim üzere Sayın Mesut Beyi 25 yıldır tanırım onda yanlış iş olmaz dürüst ve uyumlu insan.

Koalisyon kurulamazsa önümüzde mutlaka genel seçimler ufuk da görünüyor. Sizler birbirinize düşerseniz bundan partiniz büyük zarar görür.

Her yetkilinin yetkisini bilerek birleştirici bütünleştirici olması gerekir.

Son olarak derim ki Sayın Özlem Başkanım lütfen topuklu efe

algısına zarar vermeyiniz.

Çünkü siz bütün Aydınımızın belediye başkanısınız.

Herkesi kucaklamanız gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum