Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Özlem Çerçioğlu’nun Ankara Temasları

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Salı günü sabahın erken saatinde Ankara’ya uçtu..

İddia doğruysa tam bir skandal…

Genellikle CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ile Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı şikayet için Ankara’ya giden Özlem Çerçioğlu, bu defa Söğütözü’ndeki parti genel merkezine değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen AK Parti’de etkili bir milletvekilinin ziyaretine gitti.

CHP’li bir belediye başkanının, iktidar partisi milletvekiliyle görüşmesi elbette normal. O zaman neden skandal dediğimi merak ediyorsunuz değil mi? Skandal görüşmenin gizli tutulması ile Çerçioğlu’na “Öncelikle muhatabın AK Parti Aydın milletvekilleridir” denilmemesidir.

Şimdi skandalı bir kenara bırakarak şu soruyu yöneltelim:

AK Parti’nin Aydın milletvekillerine el altından savaş açan Özlem Çerçioğlu, adı bizde saklı olan AK Partili bir milletvekiliyle ne konuşmuş olabilir?

 “Aydın’ın malları Aydın’da kalsın” teranesiyle Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı şikayet etmiş, sonra da CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ile Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı bahane ederek; “CHP ile olmuyor” serzenişiyle “AK Parti’ye geçeyim” mesajı vermiş olabilir.

İşte tam bu noktada bir hikaye ile yazımıza devam edelim:

Zengin bir adamın kızı çulsuz bir delikanlıya aşık olmuş. Babası kızını vazgeçirmek için her yolu denemiş ama başaramamış. En sonunda damat adayı ile yüz yüze konuşmaya karar vermiş. Kızına sevgilisini eve çağırıp kendisiyle tanıştırmasını istemiş. Kızı mutluluktan uçarak sevgilisini alıp eve getirmiş. Babası damat adayıyla özel olarak konuşmak istediğini söyleyip kızını mutfağa göndermiş. Ve başlamış damat adayını test etmeye.

- Genç adam güzel kızımı gerçekten seviyor musun?

Genç:

- Evet efendim hem de dünyalar kadar çok.

Adam:

- Kızım çok marifetlidir, elinden her iş gelir.

Genç:

- Evet efendim marifetini tüm mahalleli bilir, hem hünerli hem de güzel.

Adam:

- Peki benim kızım lüks yaşamaya alışık. Ona ev, otomobil alabilecek misin?

Genç:

- Efendim kredi çeker ev alırım. Evi aldıktan sonra biraz daha fazla çalışırım, Tanrı'da yardım eder, alırım bir otomobil.

Adam:

- Genç adam kızımı çok sevdiğine ve onu mutlu edeceğine eminim. Ama kızımın küçük bir tek kusuru var; hamile… buna ne diyeceksin.. deyince, genç adam evi terk etmiş.

Hikayeden sonra soru şu:

AK Parti, Özlem Çerçioğlu’nu kabul eder mi?

Özlem Çerçioğlu, milletvekilliği yapmış halen belediye başkanlığı görevinde bulunan başarılı bir siyasetçidir. Ama hikayedeki kız gibi küçük küçük (!) kusurları var.

Geçimsiz, kavgacı biri olarak bilinen Özlem Çerçioğlu’nun yolsuzluk, adrese teslim ihale, edimin ifası, doğrudan teminler, resmi evrakta sahtecilik, mobbing, mahkeme kararını uygulamama ve organize çete gibi konularda pek çok soruşturma dosyası bulunmaktadır. Bazılarına göre küçük olan bu dosyalar açıldığında yıllarca yargılama sürecek yüce yargı önünde hesap verecektir.

Gündüz hayalinde, gece düşünde hesap vereceği günü gören Özlem Çerçioğlu, girdiği girdaptan kurtulmak için AK Parti’ye geçmek dahil olmak üzere her yolu denemektedir.

Bu durumda AK Parti, Özlem Çerçioğlu’nu partiye alır mı?

Yoksa hikayedeki genç adam gibi masadan mı kalkar bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum