Ramazanda Eleştiri Bombardımanı Hız Kesmedi

AK Parti Aydın merkez ilçe Başkanlığı’nın ardından MHP Nazilli ilçe Teşkilatı da büyük bir iftarla ramazan ayının son kitlesel organizasyonuna imza attı.

AK Parti İftarı, Adnan Menderes Stadı’ndaydı.

Bu kadar kalabalık bir iftarda ciddi aksaklıklar olabilirdi.

Ancak AK Parti’li yöneticiler işi sıkı tutmuş olsa gerek, ciddi bir aksaklık olmadan binlerce misafir şikâyet etmeden alandan ayrıldı.

İktidar partisiyle bir şekilde ilgisi olan herkes sanki stadyumdaydı.

Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, yöneticiler, mahalle temsilcileri, gençlik ve kadın kolları, sade üyeler...

İftar sadece partililere değildi.

Nitekim sivil toplum örgütleri de davet edilmişti.

AK Parti’deki birlik görüntüsü kürsü konuşmalarına da yansıdı.

Sırasıyla AK Parti merkez ilçe Başkanı Gökhan Ökten, milletvekilleri; Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş'ün konuşmalarındaki ortak vurgu birlik ve beraberlikten başka bir şey değildi.

İl Başkanı Mehmet Sadık Atay, sadece partililere değil bu satırların yazarına da mesaj yolladı.

Hatta ana mesajı AK Parti’nin aday belirlemede geç kaldığı düşüncemizeydi. 2009 seçimlerinde yaşanan olumsuzluklardan örnekler verdi, “Adayımız seçim sürecinde ameliyat oldu, vefat etti buna rağmen seçimi 500 oyla kaybettik, 2014 yerel seçimlerinde bu olumsuzlukları yaşamayacağız” dedi.

Yaşanıp yaşanmayacağını Allah bilir ama iftarı birkaç cümleyle özetlersek...

Gezi Parkı olaylarıyla oylarında bir miktar düşüş yaşandığı söylenen iktidar partisi, Aydın’da moral buldu diyebiliriz.

Nitekim bu kadar büyük bir kalabalığın toplanması, sadece yemek yemeye gelmiş bir topluluk olarak izah edilemez.

****

MHP Nazilli İlçe Teşkilatı, Sümer Rekreasyon Alanı’nda bulunan Şehit Akın Kurtoğlu Yazlık Düğün Salonu’nda büyük bir organizasyona imza attı.

Eski-yeni milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, yöneticiler, mahalle temsilcileri, gençlik ve kadın kolları, STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, sade üyeler iftar sofrasında buluştu.

Nazilli’nin MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın “Bizim Büyükşehir Belediye Başkan adayımız da bellidir. Adayımız ağabeyimizdir, Ali Uzunırmak’tır” şeklindeki sözleri damgasını vurdu geceye…

Gözünün içine baka baka söylenen “adayımız Ali Uzunırmak” sözüne Ali Bey duymazdan geldi. Adayım ya da değilim deme yerine Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmeyi tercih etti.

Özlem Çerçioğlu ise, binlerce vatandaşın katıldığı sokak iftarlarını artık gelenekselleştirdi. Ramazan boyunca her gün 3 iftar sofrasına konuk oldu ancak rakipleri hakkında tek söz etmedi.

İftar sofralarında her yaştan, her kesimden, her sosyal gruptan ve her meslek kuruluşlarından yurttaşlar vardı.

Son yıllarda sertleşen siyaset iklimi, Gezi Parkı direnişiyle sokağa yansımıştı. Ramazan ayıyla birlikte tansiyonun düşeceği, siyasilerin ılımlı mesajlar vereceğine dair umutlarım vardı.

Ancak nafile...

İstisnalar dışında, iftarlardaki kürsü konuşmalarının birçoğunda siyasi mesajlar havada uçuştu, eleştiri bombardımanı hız kesmedi.

Mevlana ne der: "Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."

Son söz:

Bir ramazan daha böyle geçti. Bayramınız kutlu olsun!

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum