Sahte Avni, Sen Kimin Adamısın?

Çocukluğum Avanak Avni’nin maceralarına gülerek geçti. Gırgır dergisinin en matrak tiplemesiydi, Avanak Avni… Oğuz Aral’ın bu saf kahramanı iyi niyetliydi.

***

Şimdi bir başka Avni tiplemesi peydah oldu. Bunun adı da “Fuat Avni”… Fuat Avni, twitter’da ortaya çıktı. Gerçek kimliği belli olmayan biri tarafından oluşturuldu. Recep Tayyip Erdoğan’a dair iddialarıyla dikkat çekti. Bu matrak değil, agresif. İddiasına göre kendisi Erdoğan’ın yakın çevresinden ama twitter adresinden atılan tweetlerin yurt dışından atıldığı biliniyor. Fuat Avni isimle sahte hesaptan atılan tweetler ile Erdoğan köşeye sıkıştırılmak isteniyor.

***

Buraya kadar olanlar bizi pek ilgilendirmiyor. Ancak bu “sahte Avni” bu kez Aydın’a ve Aydın’ın Topuklu Efesi Özlem Çerçioğlu’na da dil uzattı. Bilindiği gibi Özlem Çerçioğlu, büyükşehir belediye başkanı olmak sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ilimize gelen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamış ve ikili AK Partili milletvekillerinin bile alınmadığı 15 dakikalık bir görüşme yapmışlardı. Bu görüşme olay oldu… İddiaların bini bir paraydı. Gerçeği ben dahil bazı gazeteciler yazmıştı. Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın sorunlarını aktarmıştı; özellikle Özel İdare’nin mallarının dağıtılmasındaki adaletsizlikleri anlatarak çözüm için adım atılmasını Erdoğan’dan istemişti.

***

Çerçioğlu’nu eleştirecek mesele bulamayanlar için bu özel görüşme biçilmiş kaftandı ama işin Fuat Avni isimli sahte kahramana kadar uzanması, üstelik tam da CHP kurultayının olduğu günde bunların yaşanması çok manidar oldu. Birileri hem Erdoğan’ı eleştirmek hem de Çerçioğlu’nu yıpratmayı bir kefeye koydu. İddialar yenir yutulur gibi değil. Hiçbir vicdan sahibi bunu yapmaz. Normalde çok yıpratıcı olan bu sahte iddialara karşı Topuklu Efe yine efeliğini yaptı. Fuat Avni’nin yazdıklarını yalanlamakla kalmadı bir de avukatı Evrim Karakoz aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

***

Şimdi bizlere düşen şey; Aydın’ı ve Aydınlıları bu suni gündem ile kim neden meşgul etmeye çalışır; Bu sahteci Avni’yi kimler yönlendiriyor; Bu Avni kimin adamı; Aydın’ın karıştırılmasından kimlerin çıkarı var; Bunları öğrenmektir… Bunları öğreneceğiz elbet ama benim çok iyi bildiğim bir şey var: kötü niyetliler ne yaparsa yapsın Özlem Çerçioğlu’nun başarısını gölgeleyemeyeceklerdir. Benim tanıdığım Topuklu Efe için böyle müdahaleler çerez kalır. Hep beraber göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum