Savaşa Hazır Olun

"Çözüm süreci bitince iç savaş" diyen PKK'lı yetkililer, şehirlerde savaşacak milis kuvvetlerini oluşturuyorlar.

Cemil Bayık'ın, Karayılan'ın ve Sabri Ok'un istikrar arz eden "Büyük savaş olur" tehditleri barış sürecinde göz ardı edildi. PKK Terör Örgütü halka  örgüt olarak iç savaşa hazırlandıklarını, çözüm süreci bittiğinde derhal iç savaş başlayacağını, savaş başlayınca pikap araçların getirilmesi gereken yerleri ve zamanı, kimlerden talimat alacaklarını söylemişlerdir. Pikapların üzerine ellerinde hazır olan uçaksavarları raptedeceklermiş. Uçaksavar ve füzelerin raptedileceği pikap araçların plakaları bile çoktan belirlenmiş.

Araştırma kuruluşu Eurasia Group 2014 raporunda Başbakan’ın Kürt meselesinde tavır değişikliğine gittiğini belirterek Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden sonra PKK ateşkesinin bozulması ihtimali için “çok yüksek” olduğunu “Eğer öyle olursa, yaz aylarında gerilla faaliyetleri yeniden başlayabilir” değerlendirmesi yaptı.

PKK. "Ramazan Bayramını Şehit cenazeleri için tören yapacağız" diyerek Laleş yaylasında kutladı. PKK 20-30 civarında terörist cenazesini Laleş yaylasına topladı. Halkı her defasında cenaze merasimine zorlamak ve propagandaya tabi tutmak için bu cenazeleri toplu olarak değil, birer ikişer Faraşin yaylasına naklederek merasim yaptı.Çaresiz halk yine Laleş'in yolunu tutuyor. Gelmezlerse arabası olanın arabasını yakıyorlar. Evi olanın evini basıyorlar, molotof atıyorlar, dövüyorlar, esnafın işini bozuyorlar ya da kaçırıp dağa götürüyorlar. Daha önce devlete koruculuk yapan 7 korucu 6 ay içerisinde sözüm ona PKK tarafından infaz edildi. Onlar T.C Devletine inanmışlardı.  Ne yapsın halk? Güveneceği bir Devlet yok. Halk içinde PKK'ya bağlı Glock taşıyan ve kendine bağlı Kalaşnikoflu milisler olan kişiler var artık.

O gün  Beytüşşebap Belediye Başkanı'nın kızı da PKK silahlı gücü HPG'ye katılanlar arasında.Faraşin'de 220 kişiyi daha alıp dağa götürüyorlar.

Faraşin'de toplanan takriben 20.000 kişi (BDP'liler de var) karşısında silahlı PKK/HPG yetkililerinin yaptıkları açıklama şu: "Suriye'de çok elemana ihtiyacımız var şu ara. Örgüte adam lazım. Hepiniz adam toplayın örgüte. Karşılığını alacaksınız." Bir PKK'lı örgüte 40 eleman kazandırırsa, KCK onu örgütte terfi ettiriyor. Bu kişiler KCK/PKK silahlı mücadelelerine katılmak için etrafında milisler oluşturuyor.

Ayrıca örgüte eleman kazandıran kişilere, yakın istikbal için 'Kürdistan'da kaymakamlık, hâkimlik, savcılık, yöneticilik ve bürokratlık gibi seçkin meslekler ve makamlar vaat ediliyor.

Örgüte 40 eleman kazandıran ve kendisine bu sebeple askeri bir statü verilen kişilere/vatandaşa Glock marka tabancalar dağıtılıyor. Bu kişilerin etrafında oluşturdukları/topladıkları milislerin her birine KCK tarafından Kalaşnikof otomatik tüfek dağıtılıyor.

PKK iç savaş için bir sistem  kurmuştur.

PKK'ca, kendi milislerine kendi binalarında nasıl çarpışacaklarına dair silahlı eğitim veriliyor.

Sadece Cizre'de PKK'nın iç savaşa hazırladığı, silahlı eğitim verdiği, silah dağıttığı milis sayısı 1500-2000 civarında.  Şırnak'ta 1500 dolaylarında. 5400 civarında nüfusu olan Beytüşşebap'ta PKK'nın teşkil ettiği milis sayısı 600-700 civarında.

İç savaş için teşkil edilen milis kuvvetleriyle PKK'nın gençlik yapısı YDGH birlikte silahlı eğitime tabi tutuluyor.

HPG yetkilileri "Hem Suriye için hem Türkiye için güçlü olmamız lazım. Suriye'de netice alıncaya kadar Türkiye'de savaşmadığımız her gün kârdır. İki cephede birden savaşamayız" açıklaması yaparak zaman kollamaktadırlar.

 

Kaynak :Gültekin AVCI Bugün gazetesi  22.08.2013

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum