Siyaset Boşluk Kaldırmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri yani bir cümle siyasiler 16 Nisan’da yapılacak referanduma kilitlendi, ‘Evet’ çıkması için gecelerini gündüze katarak çalışıyorlar.

‘Evet’ yanlıları hedeflerine varmak için uğraş verirken ‘Hayır’ taraftarları da boş durmuyor. Her iki taraf da rakiplerinin zaaflarını kullanmaktan geri kalmıyor.

Doğrusunu yapıyorlar bence. Siyasetçi her zaman siyasetini yapmak ister. Bunun için uzun zemin buldu mu topu kaleye atar. O yüzden siyaset alanının hiçbir alanda boşluk bırakmayacaksınız. Aksi halde rakipleriniz karşısında zayıf düşersiniz.

Örnek mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel bir radyo kanalında “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” üzerinde konuşurken, iki ayrı partiden cumhurbaşkanı ve başbakan çıkması durumunda kavga çıkacağına dikkat çekerek, bir de “Neden millete anlatılmıyor?” demişti. 

Bu söz üzerine Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak cumhurbaşkanlığı sistemiyle başbakanlığın kaldırılacağı dahi bilmeden “Hayır” kampanyası başlatmakla suçlandı.

Şimdi gelelim Aydın’a…

Aydınlılar referandum kapsamında Aydın’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ağırladı. Aydın’ın Nazilli ve Çine ilçesinde sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya gelen Bakan Soylu, Efeler ilçesi AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin (SKM) açılışını gerçekleştirdi. 

Ben de oradaydım ve baştan sona programı takip ettim. AK Parti il yönetimi 50 kişiden oluşuyor. Buna Efeler ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarının yöneticilerini de katarsak bu sayı 200’ü buluyor.

Parti yöneticileri bile SKM açılışına gelme zahmetinde bulunmamış ki açılışın yapıldığı alanda 250 kişi toplandı. Haliyle bu durum sosyal basın ve medyada eleştiri konusu oldu.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bunun miting değil, açılış olduğunu ve bu haberin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden servis edildiğini söyleyerek konuyu izah etmeye çalışsa da bu katılımın azlığı gerçeğini değiştirmiyor.

Eee siyaset bu. Siyaset dediğin boşluk kaldırmıyor, olay bu…

HOLLANDA’YI KINIYORUM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik yapılanlar için Hollanda hükümetini kınıyorum. Bir gazeteci olarak, her şeyden önce bir kadın bakana karşı yapılanları izlerken utandım. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.