Siyaset mi Riyakârlık mı?

Aydın Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı sonrası MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse meclis salonunda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu izin vermeyince gerginlik yaşandı.

Olayı tekrardan anlatacak değilim, gazetelerden okudunuz, TV’lerde izlediniz. Olayın yaşandığı mecliste yoktum ama video kayıtlarından izledim. Kargaşanın görüntülerini dikkatlice bakınca, MHP’lilerin meclise hazırlıklı geldiklerini anlamak zor olmuyor.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, merkez ilçe başkanını, parti yönetimini ve 2014 yerel seçimlerinde aday belediye meclis üyeliğine aday olmak için partideki görevlerinden istifa edenler ile temizlik işinde taşeron olarak çalışırken işine son verilen 3 şahsı peşine takarak belediyeye şov yapmaya gelmiş. Ancak görüntülerden anladığımız kadarıyla Köse’nin yanında gelen birçok partilinin şovdan hoşnut olmadığını anlıyoruz. Ki bunu ifade edenler var.

İYİ ADAYLAR ÇIKMALI

Aslında MHP’li Köse, Meclis Salonu’nda basın açıklaması yapma yerine, ‘oturumu Çerçioğlu yönetmez’ beklentisiyle meclisi terk edip şov yapmayı planlamıştı. Belediye meclis toplantılarına bazı meclis üyelerinden bile fazla katılan biri olarak, Çerçioğlu’nun toplantıya katılmama gibi bir alışkanlığı olmadığını söyleyebilirim. Göreve geldiği 2009 yılından bu yana katılmadığı toplantı sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Böyle olunca Köse’nin beklentisini siyasi tecrübesizlik olarak değerlenmekten başka yol görmüyorum.

Kim ne derse desin, Özlem Hanım Aydın halkının gönlünde taht kurmayı başarmış bir siyasetçi… Bu gerçeği açıkça dillendirmeseler de muhalefet partileri de kabul ediyor. İşte o nedenle “Özlem Çerçioğlu’nun maskesini indireceğiz” diyorlar. Aday bile açıklayamazken, “Özlem Çerçioğlu’ndan daha iyi bir aday çıkaracağız” diyerek avunuyorlar.

Yaşadığımız kent için dileğimiz iyi adayların çıkmasıdır elbette… Ama bunu hukuk dışı yöntemlerle başaramazsınız.

Evet, MHP İl başkanı Belediye Meclis Salonu’nda basın açıklaması yapmaya kalkışmasıyla komik duruma düşmüştür. Daha kötüsü hukuksuzlukta ısrar edince, Özlem Çerçioğlu tarafından kapı dışarı edilmiştir.

HER ALANDA DÜRÜSTLÜK

Sen 4,5 yıl uyumlu çalışacaksın, Özlem Hanım’ın karşısında yayılıp yağlayıp ballayacaksın, partiye davet edeceksin, olmadı aracı kullanmaya kalkışacaksın… Ama seçime 7 ay kala demediğini bırakmayacaksın. Buna kim inanır? Kadir inanır! Şimdi bir an düşünüp yanıt verin, buna ne denir? Siyaset mi riyakârlık mı?

Belirtmek istediğim kişilerin şu ya da bu olması değil, herkesin herkese karşı net, dürüst ve mert davranması; ikircikli olmaması, kafasında bin bir tilki dolaşmamasıdır.

Bu belirdiğim kriterlerde siyasetçilerin olması demek, siyasette dürüstlük kadar hayatın her alanında da dürüstlük demektir.

Bu konuyu özelikle değinmek istedim.

Kimler bundan kıssadan hisse çıkarır bilemem…

Benden hatırlatması…

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum