Nurhayat Yılmazer

Nurhayat Yılmazer

Siyasette Kadın Olmak

Seçilmiş bir kadın siyasetçiye , seçilmemiş bir adam sus diyebiliyor...Meclis çatısı altında..O Meclis ki yıllarca önce kadına seçme ve seçilme hakkını Yüce Önder Atatürk,ün sayesinde vermişti..

Türkiye’de Kadın olmak zordur..En zoru da siyasette olmaktır..Meclise seçilip te gelen kadın vekillerimiz erkek egemen bir toplumun içinden büyük badireler atlatarak gelmektedir..İstatistikler bunun kanıtıdır...Aydın gibi bir batı ilinde hiç bir partide kadın vekilimiz yoktur..17 ilçemizde kadın ilçe başkanımız yoktur..Hal böyle olunca kadına yaklaşım da bellidir..

Kadının suskunluğu muteberdir toplumumuzda..Hele eş seçiminde kriterdir çoğu erkekler tarafından..TMMB .de vekil olmak susmamayı ,fikirlerini milletin temsilcisi olarak susmamayı gerektirir..

Kadın, malum zihniyetin aracıdır..Hep onun üzerinden siyaset yaptılar..Yapmaya da devam ediyorlar..Kadını siyasetleri için gerektiği kadar yetkilendirdiler..Erkekler tarafından tasarlanmış bir siyasette kadına rol verdiler..

Siyasette ad yapmış ünlü kadınlarda erkek kuralları ile siyaseti yönlendirmişlerdir. Geçmişte.İngiltere Başbakanı Margaret Teacher Arjantin yakınlarındaki Falkland adalarını bombalarken bir anne kadın duyarlılığı ile yapmıyordu bu savaşı..

En güzel şair demiş "erkek dişi sorulmaz muhabbetin dilinde, Hakk’ın yarattığı her şey, yerli yerinde. bizim nazarımızda kadın, erkek farkı yok, noksanlıkla, eksiklik senin görüşlerinde."

Hacı Bektaş-ı Veli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum