Siyasette Vefa

Bu konu günlük hayatta çok tartışılır.

Siyasette vefa var mı?” diye…

Siyasete yön veren siyasetçi değil mi?

O halde soru yanlış…

Siyasette vefa var mı yok mu?

Siyaset yapanların birçoğu ‘en güvenilir’ arkadaşının ‘vefasız’ çıkmasından şikayetçi değil midir?

Siz en yakınınızdaki ‘vefasızlara’ güveniyorsunuz. Gecenizi gündüzünüze katıp mücadele veriyorsunuz, en yanınızdakinden vefasızlık görüyorsunuz. O zaman sormak gerekiyor bu soruyu siyasetin ne günahı var?

Siyasette vefa aramanın gereği yoktur. Çünkü vefasızlık siyasette değil, siyasetçidedir. Önceki dönem Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, eşi Fevziye Ortekin’in isminin verildiği parkın açılışında bu gerçeği ‘ahde vefa politikacıda olmaz’ diyerek dile getirdi.

HERKESİN HARCI DEĞİL

Siyaset zor, yorucu, pahalı ve meşakkatli bir iştir. Bu zorlukların yanında bir o kadar da zevkli yanları vardır. Şöyle bir söz vardır; ‘Siyaset dosta önerilmeyecek kadar kötü, düşmanına ise bırakılmayacak kadar iyi bir şeydir.'

Siyasetçinin parası pul karısı duldur.’ Sevdiğin insana siyaset yap dersin, ailesinin ve sevenlerinin vebaline girersin, düşmanına bırakırsan ülkene, yaşadığın kente kötülük etmiş olursun.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ortekin döneminde yapılan bir parkı ‘restore ederek, geliştirerek, çağdaşlaştırarak’ Aydın Belediyesi eski başkanlarından İlhami Ortekin’in Şubat ayında evinde çıkan yangında hayatını kaybeden eşi Fevziye Ortekin’in ismini yaşatacak.

Sayın Ortekin’in dediği gibi siyasetçide ‘ahde vefa her babayiğidin harcı değildir.’ Özlem Çerçioğlu, Aydın’a 7 yıl belediye başkanı olarak hizmet eden İlhami Ortekin’e ‘Aydın Belediyesi Fevziye Ortekin Parkı’ ile vefasını göstermiştir.

ZOR GÜNDE YANINDA OLMAK

Sadece iyi günde değil, zor günde de yanında olmaktır vefa…Bazen gülümsemek, dost eli uzatmak, bazen de bir damla göz yaşıdır vefa… İnsan olmak insanlık dersi almakla olmaz, vefada bozacıda satılmaz.

Özlem Hanım’ın vefası ise, ‘Aydın Belediyesi Fevziye Ortekin Parkı’ ile sınırlı değildir. Parkın açılışında gözyaşlarını tutamayan Orkekin’i dinlerken Çerçioğlu’nun gözlerinden süzülen yaş, en büyük vefadır.

Hayatta vefasızlığı dost dediklerinizden, dost gördüklerimizden reva görülürsünüz. ‘Değmez boş ver’ diyerek geçiştirmek istersiniz ve eklersiniz ‘geçti bitti, üzerinde durma artık.’ Ne yapalım ‘kader’ der, kendinizi bununla avutursunuz.

Son söz, rahmetle andığım Metin Tokdemir’den vefasızlara olsun.

‘Ahde vefasızlık, imansızlıktır.’

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum