Siyasi Çekişmeler Aydın'a Bir Şey Kazandırmaz

Tarıma elverişli, bereketli toprakları nedeniyle ''Dağlarından yağ, ovalarından bal akar'' diye anılan tarihi ve kültürel değerleri barındıran Aydın'ın bu değerlerinin yanı sıra jeotermal gibi çok önemli kaynağı da ev sahipliği yapmasına rağmen hala kabuğunu kıramaması Aydınlıları düşündürüyor.

Aydın Adnan Menderes, İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Ali Rıza Gönül, Cengiz Altınkaya, Yüksel Yalova, Atilla Koç gibi isimleri siyasetin zirvesine taşıyan başbakan, bakan çıkarmış bir ildir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın siyasetinin son 20 yılına damgasını vuran MHP'li Ali Uzunırmak, 11 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidarı temsil eden Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç Aydın'dan çıktı.

Siyasetin zirvesine taşıdığı bu isimlere rağmen Aydın kabuğunu kıramadı. Çünkü Aydın ne çekiyorsa hep siyasi çekişmeler yüzünden çekiyor. Ne kaybediyorsa yine bu siyasi çekişmeler yüzünden kaybediyor.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kentsel dönüşüm çalışmalarına 2 bin kişinin yaşadığı Ilıcabaşı Mahallesi’nden başlayacaklarını açıklamasının ardından, yeni bir tartışma başladı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ilıcabaşı Mahallesinde Roman vatandaşlarla yaptığı toplantıda, projenin tartışmaya açılmasını istedi. “Seçim öncesi bu proje belediye tarafından oldu-bittiye getirilmemeli” diyerek de çekincelerini dile getirdi.

Çerçioğlu, Ilıcabaşı Mahallesinin Afet ve Acil Yardım Yönetimi tarafından afet riski altındaki alan olarak tespit edilip bakanlar kurulunca onaylandığını belirterek, “Milletvekili Mehmet Erdem kentsel dönüşüm için seçimi bekleyelim ifadesini kullanıyor. Bu ifadeler gösteriyor ki, Sayın Erdem olası bir depremde vatandaşın canını değil, seçimdeki oyunu düşünüyor. Benim bazıları gibi oy hesabım yok. Öyle bir hesap içerisinde olsam kentsel dönüşüm çalışmalarına girişmem. Ben oy kaybetmeye razıyım, yeter ki Ilıcabaşı Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın bir tekinin bile canına zarar gelmesin. Buradaki konutların depreme dayanıksız olduğu bilindiği halde oy hesabıyla vatandaşın canını hiçe saymak izah edilebilir bir durum değildir. Sayın Mehmet Erdem vatandaşın mağduriyeti üzerinden oy devşirme hesabı içerisine girmiştir” diye karşılık verdi.

Sayın Erdem ve Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürü Selahattin Varan'ın 'projeyi bilmiyoruz' şeklindeki sözlerine ise Çerçioğlu şöyle karşılık veriyor:  'Bakanlığın onayladığı bir proje gizli olur mu? Eğer bilmiyorlarsa bu onların ayıbı. Her şey yasa ve yönetmeliklere uygun." 

Aydın'ın girişinde bulunan Ilıcabaşı Mahallesinde kentsel dönüşüme kimsenin itirazı yoktur, olmamalıdır. İtiraz, seçimlerden önce başlatılmasınadır. Zira şehrin girişleri kentin aynasıdır. Kaldı ki Çerçioğlu'nun da açıkladığı gibi buradaki konutlar depreme dayanıksızdır.

Kentsel dönüşüm projesini Türkiye için çok önemli bir adım olarak görüyorum. Hükümet bu anlamda doğru ve itiraz edilemez bir karar aldı. Bunun için Aydınlı bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. Fakat Sayın Erdem'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayladığı ve yetkisini Aydın Belediyesi'ne verdiği kentsel dönüşüm projesini desteklemesi ve bir an önce hayata geçirilmesi konusunda çaba göstermesi gerekirken, seçim sonrasına bırakılması çağrısını anlayabilmiş değiliz.

Sayın Erdem bu girişimleriyle, "Aydın Belediyesi'nin çalışmalarını engelleniyor" algısı veriyor. 'Ben önce eleştireyim sonra çıkar vatandaşa şikâyet ederim' mantığıyla da hareket ediliyor olabilir. Ama bu, ne AK Parti'ye yarar sağlıyor ne de vatandaşa.

Şu hizmet mevzuları konusunda siyasi çekişmeleri bir kenara bıkın artık. 2014'te yapılacak yerel seçimlerle beraber büyükşehir olacak Aydın'ı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapın. Siz de biliyorsunuz ki siyasi çekişmeler Aydın'a bir şey kazandırmaz. Aksine kaybettirir. El ele verin Aydın için bir şey yapın.

 NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum