Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Şu CE HA PE Var Ya, Şu CE HA PE

Başlıklı bir yazı geldi okurlarımın birinden “Yayınlar mısınız“ diyor. Yayınlarız dedik. Bakalım beğenecek misiniz dostlarım?

          ŞU CE HA PE VAR YA ŞU CE HA PE

-Sayın üst düzey yetkilimiz ne olmuş Ce Ha Pe ye?

- Üstadım işimizi o kadar kolaylaştırıyor ki sorma gitsin. Şimdi şöyle arkana yaslan ve düşün.

Ce Ha Pe olmasaydı biz ne yapardık? Ce Ha Pe yi öcü yerine koyamazdık. Ortalıkta öcü olmayınca, Millet onlardan korkmaz ( yani korkuları ile harekete geçmez) ve avucumuza düşmezdi.

Biliyorsun insanlarımızın iki ana hareket noktası vardır. Birisi KORKU diğeri ÜMİT tir. Korkutmak en ucuz ve kolay yoldur.

TAKTİK ve GÜNİZ sokakta oturan BABAMIZ (!) 40 yıl böyle yapıp iktidarda kalmadı mı? Sol geliyor, aman SAĞA ve SAĞCILARA (!) sıkı yapışın diye iktidarda kalmadı mı? Biz de aynı taktiği uygulamak zorundayız. Çünkü insanları korkuları ile harekete geçirmek, hem ucuz hem kolaydır. İnsanları ÜMİT leri ile harekete geçirmenin ciddi maliyetleri vardır.

Caddeye çıkan küçük bir çocuğa, ya çukulata göstererek ( bunun maliyeti vardır) yanınıza çağırırsınız, yada ÖCÜ GELİYOR (diye korkutarak) bedava yanınıza getirirsiniz.

Ayrıca “YUNANİSTAN GİBİ OLURUZ HA” diyerek de insanımız korkutuyoruz. Niçin? Çünkü bu korkutmanın maliyeti yok. Yunanlılar Adaları satıyorlarmış. Bizde yol ve köprüleri satıyoruz. Yok aslında birbirimizden farkımız, ama biz Osmanlı bankasıyız.

-Bu Ce Ha Pe olmasaydı ne yapacaktık.

-İşte o zaman işimiz zorlaşırdı. GÜNİZ sokakta oturan BABAMIZ(!) gibi 40 yıl korkutup bize sımsıkı yapışmasını sağlayamazdık. Milletlin gözünü ve cebini dolduracak icraatlar yapmak mecburiyetinde kalırdık.

Şimdi işimiz çok kolay. Çat Ce Ha Pe ye işler tamam, oylar tamam.

Ayrıca Ce Ha Pe de yeterli muhalefet yapamadığı için, işler daha da kolaylaşıyor. Adamlar bir uyansa “ Kardeşim sen gece gündüz Ce Ha Pe  ye çatıyorsun da Ağustos 1942 yılında yürürlüğe soktuğumuz VERGİ KANUNUNA neden dokunamıyorsun?” Halen Türkiye’nin maliyesini merhum liderimiz İsmet İnönü nün mezardan yönetmesine izin veriyorsun?

Merhum Ecevit'in bir yıllığına çıkardığı GEÇİCİ VERGİ KANUNU ile mezardan Türkiye MALİYESİNİ YÖNETMESİNE neden izin veriyorsun?

Ce Ha Pe nin kapattığı Ruhban okullarını açıyorsun da, Fatih Sultan Mehmet in emaneti olan AYASOFYA'yı Cami haline neden getirmiyorsun?

Ruhban okulunu ve Vakıfların arazilerini iade ediyorsun da 28 Şubat da kapatılan Vakıfların açılışına ve mallarının iadesini neden yapmıyorsun?

Ce Ha Pe nin müracaat edip, ilk başvurusunu yaptığı AB ye girmek için can atıyorsun da, Merhum Lideriniz Erbakan Hocanın kurduğu D-8 leri neden güçlendirmiyorsunuz?

Tohumculuk ta dönen dolapları(!) niçin önlemiyorsunuz?

HİBE ve TEŞVİK adı altında dağıtılan paraların ne kadarının geri döndüğünü takip etmiyorsunuz?

Patates tohumunda ve Şeker de dönen dolapları (!) niçin durdurmuyorsunuz?

İnsanımıza asgari ücretle yaşamayı mahkum edip 3-5 çocuk istiyorsunuz?

Bir çocuğa bir gemi, İki çocuğa iki gemi, Üç çocuğa üç gemi neden vermiyorsunuz? 

Yol ve köprülerde Kamuya Gel Sisteminden (KGS)  Hatırlama Gel Sistemine (HGS) niçin geçtiniz?

Beş yılda yatırdıkları paraları geri alan hatırlıları(!) 25 Yıllığına neden ihale yapıyorsunuz?

Yüz aileye Milli gelirin üçte birini verirken 21 Milyon aileye kalanını dağıtmak ADALET mi?

Böyle bir taksimi kurt bile yapmaz kuzulara şah olsa; gelir dağılımındaki ADALET sizliği niçin düzeltmiyorsunuz?

Yer altı sularına saat takarak milyonlarca adet, 1500-2000 liralık su saatlerinden kimlerin ne kazanacaklarını hesaplamıyorsunuz?

Türkiye nüfusunun ne kadarının, ne kadar bankalara borcunun olduğunu biliyor musunuz?

40 Milyon insanımızın adliyelerde uğraştığından haberiniz var mı?

Ankara Bürokrasisinin (yabancı sermayeli bir kuruluş ile bütçe açığını ve cari açığı kapatmak için) NEFESMATİK isimli bir cihaz geliştirerek hem nefes alıp vergisini kayıt altına almak, hem de 75 milyon insanımızı ( banka kredisi  ile) NEFESMATİK  satmak, hem de hava kirliliğini önlemek için (!) ve boynundaki NEFESMATİK ile Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının yurt dışında kolayca tanınmaları için çalışmalar yaptığını biliyor musunuz?

Her tavuk kümesinde birer veteriner hekim mecburiyeti yokken, Fidancılığa( 100 000 lira cironun üzerinde olabilir) Birer Ziraat Mühendisi zorunluluğunun getirildiğini; Tohum üretene ve tohum dikene teşvik ve destek verildiği halde FİDAN ÜRETİCİ lerine neden destek verilmediğini biliyor musunuz?

Meyve Fidanlarına neden 3 yıllığına sertifika verilmediğini, 2 yıllığına verildiğini biliyor musunuz?

Palamut, Meşe, Çiçek ve süs bitkilerine masraf yazma, gider gösterme hakkı verilirken MEYVE fidanlarına neden bu hakkın verilmediğini biliyor musunuz?

Ce Ha Pe döneminde görülen başörtüsü sorununun, Kuranı okutmama (!) durumlarının şimdi de devam ettiğini (Şimdi ki gençlik hiçbir şey okumuyor) O zamanda camiler boştu şimdi de boş. Öğrencilere dağıtılan TABLET (Hap) BİLGİSYAR lar için ne kadar paranın hangi şirketlere dağıtıldığını, bütçemizin ne kadar HAPI YUTTUĞUNU (!) biliyor musunuz?

İmam Hatip Okullarının da diğer liseler ile birlikte şehir dışına taşınma çalışmalarının sürdürüldüğünü, Bu okulların arazilerinin üzerinde kuran eğitimi verilmek koşuluyla vakfedildiğini; Sizler hiç hüthüt kuşu ile hazreti Süleyman’ın kısasından hisse almadınız mı? Derlerse biz ne yaparız?

 

Şu Ce Ha Pe var ya, Şu Ce Ha Pe, BİZİM VELİ NİMETİMİZDİR. 

Çat, Ce Ha Pe ye,

Doldur oyları heybeye.

Çalışmak yok haybeye.

Yaşasın Ce Ha Pe, İyi ki Varsın.

Türkiye Bizimle Gururu duyuyor.(!)

 

Duyacaksın önce gür sesle Van Minut.

Sen gelir dağılımındaki adaleti Unut.

Adaleti unutunca, kalkınmayı da unut.

Haksız ve yanlış icraatları sıkı tut.

 

Boğaz köprüsünden geçtiğiniz lüks ciplerle

Acaba sırat köprüsünden de geçebilecek misiniz?

Dün daha bakkal borcunu ödeyemeyenler,

Para ve döviz dolu kasalarınızın hesabını verebilecek misiniz?

                                            Abdullah GÜZELBAKAN.

 

Saygıdeğer okurlarım mektubu aynen aktardım. İlgililerin anlayacağı ve değerlendireceği kanısındayım.

 Ben bu mektubun hiçbir noktasına dokunmadım. Siz ne dersiniz? Saygılarım Adaletli olanlara. Sırat köprüsünden geçeceğini unutmayanlara.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.