Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Süper İncir Filmi

Aydın, ilklerin şehridir derim hep ama, nedense abarttığımı düşünenlerde olmaz değil.

İşte bir ilk daha; Dünyada İlk notalı müziğin, Seikilos tarafından, Aydın Tralles’te yapıldığını öğreniyorum.

Nereden mi? Süper incir filminden.

Heredot un “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” dediği yer Aydın.

Evliya Çelebi’nin “ Dağlarından yağ ovalarından bal akan ” dediği yer Aydın. Bu sözleri, hepimiz genellikle söyler dururuz ama, kimin, ilk kez, nerede söylediğini, öğrendiğimiz film Süper İncir filmi.

Dün akşam seyrettiğim bu filmi Nazilli doğumlu, Babası Buharkent de oturan KEREM SARI yapmış.

Öncelikle Beynine, yüreğine sağlık kardeşim Kerem Sarı

Gelelim  nasıl yaptığına:

Babasının incir tarlasını, ve altındaki arabasını satarak yola çıkmış. Daha önce birkaç kez daha incirin tanıtımı için yola çıkmış olmasına rağmen; İncirden para kazananlar, yerel yöneticiler, idareciler, odalar, Kerem Sarı’nuın bu girişimine tabiri uygunsa “kulak şapırdatmışlar”

Kerem Sarı yılmamış, İncir reklamı yapan, kısa metrajlı bir deneme filminin internetde tıklanma rekoru kırmasının ardından, yukarıda söylediğim gibi Babasının tarlasını ve arabasını satarak yola çıkmış.

Kendinden öğrendiğimiz kadarıyla Aydın Valiliğinin 60 Bin lira Aydın Belediye başkanlığının 30 Bin lira desteğini de alabilmiş sonunda. Onlara teşekkürlerini de söyleşimizde belirtmeyi hiç ihmal etmiyor.

Manevi destekçi çokmuş! Yap bakalım gerekeni yaparız diyende çokmuş, ama, amasını sonra devam edelim. Gelelim filmin kalitesine.

Değerli okuyucularım, kendinizden bir şeylere, gülmek istiyorsanız bu filme muhakkak gidiniz.

Kazancınızın bol olmasına, yaşam standardınızın artmasına, cebinizde daha çok paranın olmasını istiyorsanız, bu filme gidin ve eşinize dostunuzun da gitmesini tavsiye ediniz.

Şimdi bir filme gidilince, nasıl kazancımız artar?

Nasıl yaşam standardımız yükselir?

Cebimizde daha çok para nasıl olur? Diye soruyorsunuz değimli? Söylüyorum.

Dünyanın en iyi incirlerinin yüzde sekseni bu topraklarda yetişiyor. Değerinde satılırsa, köylümüzde para olur. Köylümüzde olan para hepimize dolaylı olarak ulaşır. Daha fazla anlatmama gerek olduğunu zannetmiyorum.

Bu film Aydınımızı, Aydınımızın insanını, yani bizleri, güzel ama, çok güzel anlatmış bir film. Bu filmle Aydın incirinden başka, Aydın insanı da toplumumuzdaki popülerliğini artırmış olacak.

Sultanhisar Nysa- Didim- Afrodisias ve en çokta Aydın’ın Çakırbeyli köyünde çekilen bu film kelimenin tek anlamıyla harika olmuş.

Özellikle belirtiyorum bu film aynı zaman da Türkiye de çekilen İlk Türk Mumya filmi olmuş.

Şimdi gelelim madalyonun öbür yüzüne. Arkadaşlar bu film eğer 30 bin izleyici sayısına ulaşamazsa, yapımcı kerem sarının babası, incir tarlasını ve arabasını yerine koyamayacak.

Bu film yapımcısı odalarımız ve ilgili kurumlarca desteklenmezse, Kerem Sarı Film şirketine borcu olan Yüz Bin liranın üzerindeki borcu ödeyemeyecek.

Gelelim ne yapacağımıza, hepimiz bu filmi izlemeye çalışalım bu bir.

Meslek odaları, temsilcileri, lütfen pamuk ellerinizi cebinize atınız.

Yerel yöneticiler sizlerde tanıtım ve ikram harcamalarınızdan, bu filmin borcunun ödenmesi için destek olunuz. Sonuç olarak sizlere oy veren vatandaşların gelirine katkıda bulunacak bu Süper incir filmi, incirimizin ve yöremizin tanıtımını yapacak.

Başrol oyuncusu Coşkun Kemer ile yaptığım söyleşide; Aydında 50 yıldan beri film çekilmediğini, 50 yıl önce “9 dağın efesi” filmini Fikret Hakanların çektiğini, Kerem SARI nın yaptığı bu filmde oynamaktan gurur duyduğunu, dört günlük izleyici sayısının 6000 olduğunu, ancak 30 000 izleyiciye ulaştığında hedefe ulaşılmış olacağını söylediler.

Haydi beyler, haydi yetkililer, haydi film izleyicileri, Aydından bir Delikanlı çıkmış, Aydını İncirini tanıtmaya Ekonomimize katkıda bulunmaya kalkmış, desteğiniz esirgemeyin.

Bu çabayı gösterenlere, doğdukları şehre, bulundukları topraklara, köylüsüne, hizmet etmek için riske girenlerin, önünde eğiliyorum. Saygılarımla.

Not: Bizde dev bir incirden ev yapmıştık ama teşhir edecek bir belediye bulamadık. Hala elimizde ilgilenenlere duyurulur.           

     

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.