Taşların Dili sergisi

Geçen hafta Efeler ilçesi sanatseverleri dünyada ilk olma özelliğine sahip ‘Taşların Dili’ Sergisine tanık oldu.

Efeler belediye başkanı Sayın Mehmet Fatih Atay’ın onurlandırdığı ve açılışını yaptığı sergi sanatçı Ahmet Keleşoğlu’nun sanatsever dost ve arkadaşlarından yoğun ilgi gördü.

Belediye Başkanı sergideki bütün eserlerin hikayesini Keleşoğlu’ndan dinledi. Gösterdiği ilgi ve hayranlığı, memnuniyeti görülmeye değerdi.

Başkan’ın açılışa katılan vatandaşların tek tek ellerini sıkması onun mütevazı kişiliği ve sevecen hali vatandaşları mutlu etti.

Ahmet Keleşoğlu 40 yıllık dostumdur. Şiirlerini ve nesir yazılarını zevkle okurum. Toplumsal düşüncelerini her zaman takdir ettim ve saygı duydum. ‘Taşların Dili’ Sergisindeki eserleri çok büyük çalışmanın, azmin ve sabrın ürünüdür.

Sanatçı toplumu şekillendiren, toplumun görüp ifade edemediğini konuşturan, toplumu inşa eden kimsedir. Sanatçısı olmayan ve sanatı yüceltmeyen toplumlar meyvesiz ağaca, çiçeksiz bahçelere benzer. Sanatçı evrensel düşünür, yerel uygular bu açıdan sanatçının eserleri insanlığın ürünü ve değerleridir. Onu korumak insanlık görevidir. Evrensel olmayan sanatçı ve sanat eseri eksiktir.

Güzel Sanatların konusu resim, heykel, mimari, edebiyat, müzik, bale, opera bir ulusun gelişmişliğini, insanlık ailesinin bir parçası olduğunu hatırlatan değerlerdir.

Bu açıdan Ahmet Keleşoğlu’nun ‘Taşların Dili’ Sergisi yepyeni bir sanatın ayak sesleridir. Gelecekte bu sergi Avrupa Başkentlerinde açılımı hak etmiştir.

Ahmet Bey’in büyük özveri ve emek isteyen bu çalışmasında resim öğretmeni olan eşi Türkan Keleşoğlu’nun çok büyük katkısı olduğu görülüyor, kendisini katkılarından dolayı kutlarım.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in bu sanat olayına kayıtsız kalmaması sanat çevrelerince memnuniyetle karşılanmış, üniversitede sergiyi öğrenci ve öğretim üyelerinin ilgisine sunmuştur.

Kendilerine sanat olayına olan ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Efeler ilçemizin kültürel zenginliğine katkıda bulunan sergiye emeği geçen sanatçı Ahmet Keleşoğlu’na, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’a, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Sayın Osman Selçuk Aldemir’e teşekkürü halkımız adına borç bilirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum