Vali Ayyıldız’ın Tavrı Siyasi mi?

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği hiçbir etkinlikte görmedik.

Görmediğimiz gibi Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında yaşanan herhangi bir tartışmaya da tanık olmadık.

Sayın Vali’nin, İl Özel İdare mallarının paylaşımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın dışında Büyükşehir Belediye Başkanını doğrudan hedef alan basın açıklaması da yok…

Ancak Başkan Çerçioğlu, İl Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne haksızlık yapıldığına inanıyor. Aydın’ın en önemli iki kurumunun başında olan Sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı arasında yaşanan mal paylaşımı tartışmalarını aylardır yazıp çizdik.  Bu iki önemli şahsiyetten bir tanesi atama, diğeri ise halkın oyları ile geldi.

Milletvekili, Aydın Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 12 yıldır Aydınlılara hizmet eden ve Aydınlıların “Topuklu Efe” sıfatı verdikleri Özlem Çerçioğlu’nun bu süreçte yaptığı açıklamalar bir siyasi açıklama değil, tam tersine bir haykırışın sesiydi. CHP üyelerinin bazılarının ağır eleştirilerine muhatap olsa da o, belediye başkanlığı döneminde hiç siyasetçi gibi davranmadı.

Belediye yardımlarının AK Parti’lilere gittiğinden şikayet eden ismi bende saklı CHP’li bir meclis üyesine Başkan Çerçioğlu’nun söylediği; “Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımıza AYBA sosyal projesi ile yardımda bulunduk. Bunları yaparken hiç kimsenin siyasi kimliğine bakmadık. Annesini emen kundaktaki bebeğin babasının salladığı parti bayrağı ile hiç ilgilenmedik. Biz anneyi düşündük, bebeğin sağlıklı büyümesini istedik” sözleri bunun kanıtı niteliğindeydi.

Şimdi anlatacağım olayın Aydın Valisi ile tam olarak bir alakası var mı bilmiyorum. Belki var belki de yok. Ama Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği Başkanı Necati Ünal’ı hayretler içinde dinledim. Sayın Vali, güya “Bu etkinliğe bir şartla katılırım ve destek veririm. Bu dosyadan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin logosunu kaldıracaksın. Ayrıca biz Büyükşehir Belediyesinin katıldığı etkinlikte olmayız…” demiş.

Sayın Vali bu sözleri söyledi mi doğrusu bilmiyorum...Ancak iddia yalanlanmadığı için doğru olarak kabul ediliyor. Devletin ilimizdeki en tepe noktasında yer alan kişisi olan Vali Ayyıldız’ın bu sözleri Aydınlılar tarafından “Özlem Çerçioğlu’na karşı alınan siyasi tavır” olarak algılanıyor…Bu tavır hükümetin ve devletin illerdeki temsilcisinin değil, bir AK Parti milletvekilinin tavrı olarak değerlendiriliyor.

NEDEN BU TAVIR…

Vatandaşın salladığı parti bayrağı ile ilgilenmeyen Özlem Çerçioğlu’na karşı bu siyasi tavır niye? Sorun Özlem Çerçioğlu’nun İl Özel İdare’nin malları konusundaki mücadelesiyse… Yanı başımızdaki Denizli’de Özel İdare malları büyükşehir belediyelerine devredilirken, Sayın Valinin de Aydınlıların hakkını koruması gerekmez mi?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile kol kola girilerek, AK Parti’nin iktidar olduğu yerlerde olduğu gibi, Aydın’da da İl Özel İdare’nin mallarının Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi için mücadele edilmiyor.

Denizli emsal alınarak Aydın’da aynı uygulamanın yapılması için girişimlerde neden bulunulmadı? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum