Vatandaşa eziyet eden kurum

Değerli okurlar şimdiki devlet kurumları öyle bir hale gelmiş ki tam manasıyla hizmetten uzak vatandaşa hizmet yerine vatandaşa eziyet eden bir kurum haline gelmişler.

Devletime 35 yıl hizmet ettikten sonra emekli oldum.  O zamanki yasalara göre ne kadar hizmetin olursa olsun otuz yıl üzerinden ikramiye ödüyordu. Ben de otuz yıl üzerinden ikramiye alarak devletime ve milletime şükür ettim.

Daha sonra Anayasa Mahkemesi memurların kaç sene çalıştıysa çalıştıkları yıllara göre ikramiye alacaklarına karar verdi, Bu yasa uyarınca otuz yıl üzerinde çalışan emekliler bu fazla çalışmalarının karşılığını aldılar.

Fazla çalıştığım beş yıl için ben de Aydın Sosyal Güvenlik Kurumundan aldığım müracaat formunu doldurarak sicil numaramı da ekleyerek “Sosyal Güvenlik kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne” gönderdim. Genel müdürlük bu dilekçemi 16.03.2017 günü aldığını bildirdi.

Değerli okurlar sekiz ayı aşkın bir süre bekledim. Emekli Genel Müdürlüğünden bir yanıt alamayınca 1 Aralık 2017 tarihinde hizmet belgeleri mi de ekleyerek tekrar müracaatta bulundum. Bu müracaatımı 08.12.2017 günü alındığı tarafıma bildirildi.

Fakat internette sorguladığım zaman karşıma “ varide no'ya ait ayrıntı kaydı bulunamadı.”

Diye bir yazı çıkıyor.

Bunun ne anlama geldiğini en yakınımda olan Aydın Sosyal Güvenlik Kurumuna sorayım dedim. Keşke demeseydim. O nedenle hemen Aydın SGK telefonlarını buldum. Sözde bu yararlı kurumumuza telefon açtım.

Karşıda cevap veren banttan yayın SGK kurumuna hoş geldiniz dâhili numarayı biliyorsanız tuşlayın bilmiyorsanız şu iş için şu numarayı şu şube için bu numarayı diye belki onun üzerinde numara sıraladı. Hiç birini bilmiyorsanız santrala bağlanmak için bekleyin.

 Elinde telefon bekliyorsun karşıdan ne açan var ne de ilgilenen, Tekrar telefon açıyorsun aynı işlemlerden sonra zar zor santrala bağlanıyorsunuz. Derdini anlatıyorsun ilgili şubeye bağlıyorum diyor santral aradan çıkıyor. İlgili şubenin telefonu uzun uzun çalıyor yanıt alamıyorsunuz.

Bu durumu inanın en az on defa tekrar ettim maalesef istediğim şube ile görüşemedim.

Ankara’daki yetkililerin umursamaz durumları ile Aydın Sosyal Güvenlik kurumunun bu kadar görev bilincinden uzak olmalarının üzüntüsü duydum.

Ülkem adına ve buralara işi düşen vatandaşlar adına bu kurumların bu durumlarına üzüntü duyuyorsunuz.

Topluma gerçek hizmeti veren kuruluşlara teşekkür ederek şükran duyuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.