Yalakalık Kol Geziyor

Günlük yaşamımızda çok sık karşılaştığımız yalakalık Herkesin yapabileceği, öğrenebileceği bir şey de değildir. Bazıları için yalakalık bir yaşam biçimi olmuştur. Onlar yalakalık yaptıklarının farkında bile değildir. Onların kanına işlemiştir yalakalık yapmak. Büyük ihtimalle bu, onların genlerinden geliyor olsa gerek. Aslında Yağ çok değerli bir besin kaynağıdır, çok çeşitleri vardır. Zeytinyağı, Kanola, Tereyağı, Fındıkyağı, Çiçekyağı yağları vs. Bu yağları üreten ve satanlara da yağcı denir. Benim dedemde Susam yağı üretirdi Lakabımızda Yağcıdır. Konumuz tabii o yağcılar değil.
 

Yağcılıktan hoşlanan ve kullananlar vardır. Onlarda makamı mevkii ne olursa olsun, bence aslında çok uyanık kimselerdir ki O yalakalardan sonuna kadar yararlanıp kullanırlar. Ve onlara ufak tefek menfaatler sağlarlar. Kısaca her iki taraf içinde utanç verici bir durumdur bu.


Bir de sanal yağlarımız vardır. Bunlarda sadece güzel laf üretirler yazarlar. Bu yağcılarımız çok önemli kişilerdir. Bunlara yağcılık özellikle öğretilmiştir. Çünkü yağcılık kolay bir iş değildir. İnsanın onuru ile ters orantılıdır. Biri yükselirken diğeri alçalır. Hatta yağcılık öyle bir boyuta ulaşır ki ONUR kelimesinin bir mana ifade etmediğini açık olarak görürsünüz.

Bazı insanlar vardır çalıştığı kurumda işyerinde  yağcılık yapar. Genel Müdürüne, Belediye Başkanına veya İktidar vekiline yağ çeker. Eğer gerçekten iyi yağ çekebilmiş ise yükselir işini yürütür. İşte burada bilgi ve becerileri önemli değildir. Yağcılığı iyi yapmazlarsa işten kovulmaları da kaçınılmazdır.

Bürokrasi de beceri, konusunda kariyer sahibi olmak önemli değildir. Önce yağcı olacaksın üstlerine yağ çekerek el etek öperek yükselmenin yollarını arayacaksın. DSİ İl özel idaresine Belediye Sağlık Müdürlüğüne işemi girmek istiyorsun.
İktidar partisinin üst düzey yöneticilerine yağcılığı iyi yaparsan iş bulman garantidir. “HAMİLİ KART YAKINIMDIR” yazısını eline aldın mı kim tutar seni.

Milletvekili olmak ve milletvekili olduktan sonra partin iktidar olmuşsa bakan olmak için Parti liderine kul köle olursan, Sorgulamadan el kaldırır  yağcılığı başarıyla yürütebilirsen ilk seçimde yerin garantidir. Bu işler hayat bolu hep böyle devam eder.

Yağcılığın biraz daha ilerlemiş haline de dalkavukluk denir.

“ Dalkavukluğun sağladığı çıkar dürüstlüğün kazandırdığı faydadan daha fazla olursa o ülke batar”

Ülkemiz batıyor mu? Çıkıyor mu? Onu bilemem ama biz gerçekleri sadece gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.

Tuzağa koyduğun yem taneleri cömertlik sayılmaz nice insanlar gördük üzerinde elbisesi yok, nice elbiseler gördük içlerinde insan yok.

Yağ çekerek dalkavukluk yaparak semirenler bir gün gelir yediklerinizi kusmak zorunda kalırsınız haberiniz olsun..

Yalakalığın ırkı, dini, dili ya da mezhebi yoktur. İngilizcede “brown nosing” burun b..ku anlamına gelir ki bizdeki yalakalık deyimiyle aynıdır.

Allah Kimseyi “nokta kadar menfaatler için virgül gibi eğilenlerin durumu”na düşürmesin…

Yalakalık üzerine bir derleme yapmak istedim bugün. Bilin bakalım kimi tarif ettim? Aslında etrafımızda o kadar dalkavuk, yalaka var ki, bu şablon tümüne uyar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum