Yanlışın Yanında Duramam Başkan!

Aydın Tarım Fuarı’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu gördüm, morali bozuk ve bitkin görünüyordu. Yazık!

Daha önce de belediye meclis toplantısında meclis üyelerinin karşısındaydı, o nam-ı değer ‘Topuklu Efe’ gitmiş, yerine bambaşka biri gelmişti. Yazık!

Bir süredir Özlem Çerçioğlu’nun randevulara tepkisiz kaldığını duyuyorum. O halkıyla kucaklaşan başkan gitmiş, yerini yakın çevresinin tutsağı olmuş birine bırakmış. Yazık!

Yakın çevresi konusunu biraz açalım: Yanı başında Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesinden aylık 250 bin liracık ödediğimiz süper danışman Erkan Karaaslan var sanmayın sakın! O ayda bir defa gelip, akıl satıyor. Paracıkları alıp gidiyor…

Yanında ise ‘yalancı’ lakaplı birinden tutunda ‘piç’ lakaplıya.. Rüşvet kasetlisinden, belediyeye alınan zabıtalardan, itfaiye erlerinden avanta alanlara.. Sahte diplomalılardan tutunda yankesicilere benzeyen tiplere.. ‘Bu Aydın CHP örgütleri kadar ahmak bir teşkilat yok” diyerek CHP’lileri aşağılayanlar.. “Kılıçdaroğlu derhal koltuğu Topuklu Efe’ye bırakmalı” diyen yalakalar.. “Bu ülkede iyi ki HDP var”, “Benim oyum HDP’ye” diye avaz avaz bağıran sonra da Özlem Çerçioğlu’na övgüler düzen asalaklara varıncaya kadar her türlü yaratık var. Daha çok şey yazabilirdim aslında ama sütun almaz… İşte böyle bir sarmal içinde Özlem Çerçioğlu. Yazık!

Yakın çevresindeki bu yamyamlar nedeniyle kendisini yalnızlaştırıyor, halka karşı yabancılaşıyor. Ve anlattıklarımın bir çoğunu kendisi de biliyor. Bile bile ‘lades’ diyor. Yazık!

Seni tanıdığımda milletvekiliydin, sonra kendini Aydın Belediye Başkanı olarak buldun. Sonrası büyükşehir belediye başkanı oldun. Hepimiz sana bu makamlara yakıştırdık. Bizlerin sana yakıştırdığı makamları bir sen yakıştıramadın kendine. Yakıştırmaktan kastım, sana sorsak sen bu şehre bile birkaç gömlek fazla gelen birisin, o değil yakıştıramadığın!.. Şu egodan kendini kurtarmalısın Başkan!

Aydınlılar senin bulunduğun makama, sana yakıştırdı, o makam sana altın tepside sunuldu. Geçmişin olan insanlar senin için çok emek sarfetti. Sana geldiğin makamı senin için hazırlayanlara ‘gebe kal’ demiyorum, sadece "insana teşekkürü olmayanın Allah’a şükrü olmaz" gerçeğini hatırlatıyorum.

Yukarıda saymaya çalıştığım kirli adamlarla muhabetini devam ettiriyorsun, temiz adamlardan uzaklaşıyorsun. Sana yakışmayan bu işte. Bunların kirlenmişliklerini sen de biliyorsun. Sana yakışmayan kirli adamcıkların tutsağı olmandır Başkan!

Tezcanlı biri olduğunu, ani kararlar verdiğini bilenlerden biriyim. Silkelenme zamanın geldi Başkan! Sen bu şehre geçen 20 ayda hiçbir şey veremedin. Sen kültür merkezleri yaptın ama kültüre önem vermedin. Sen Bilim Merkezi kurdun ama bilim adamlarıyla oturup kalkmadın.

Beceriksiz tayfaya uydun, Aydın'a bir çivi dahi çakmadın. Reklam karşılığı yılın başkanı seçilmen bizim gözümüzü boyamaz. Belediye hizmetleriyle ilgili eleştirileri tabii ki önemsiyorum ama benim dertlendiğim şey, geri dönüşü olmayan bir yola girmen Başkan!

Biliyorsun sana çok destek verdim ama yanlışın yanında da duramam Başkan!

Biliyorum sonunda silkineceksin ama o zaman iş işten çoktan geçmiş olacak Başkan!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum