Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Yazboz tahtası genelgeler

Taşıt camlarına kaplanan filmler, serbest olacak beklentisi içindeyken sürücüler, hepten yasak geldi. Sökülmesi için süre verilmedi. Hemen 400 TL gibi cezalar yazılmaya başlandı.

                  

Ey yetkililer!  Hiç eşlerinizi, kızlarınızı, gelinlerinizi, trafikte, kendini bilmez maganda, sürücüler sıkıştırmadılar mı?

                  

Hiç, taşıtınız kırmızı ışıkta durduğunda, arabanızın içine, öküzün trene baktığı gibi bakanlar olmadı mı?

                 

Yakınlarınızdan hiç dinlemediniz mi, uzun yollarda, altındaki son model arabalarla, bayan sürücülerin bir önüne bir arkasına geçip rahatsız ettiklerini?

                 

Trafikteki magandalar tarafından, bayan sürücülerin rahatsız edildiğini hiç duymadınız mı?

                 

Bir hatıramı paylaşayım sizlerle:

Daha bir ay kadar öncesiydi. Denizlili bayan sürücü durdu evimizin önünde, bölge trafik görevlisi arkadaşlarımla sohbet ediyoruz.

                  

Hışımla indi taşıtından, kendisini tanıttı. Öğretim görevlisi olduğunu, Kuşadası’ndan bir konferanstan geldiğini anlattı. Ağlamak üzereydi. Hava kararmak üzere, kendisini sürekli trafikte sıkıştıran bir taşıtın plakasını verdi ve polis arkadaşlarımdan yardım istedi.

                 

Görevli arkadaşlarım ileride ki görevli arkadaşlarını aradılar ve durdurmaların uyarmalarını söylediler.  O magandanın yaptığı eylemin cezasının olmadığını konuştuk. Çünkü ortada fiil yok!  Peki, ne olması gerekiyordu? Bu yapılan rahatsızlık fiili değil miydi, suç değil miydi?

                

Issız bir yerlerde o bayan kardeşimizi durdurup, suç mu işlemesi lazımdı?

                

Fiili gerçekleştirdikten sonra arama çıkarılacak. Tanık olmadığı için belki de ceza almayacaktır o kendini bilmez aşağılık herif.

               

Evimizden, hemen o tacize uğrayan bayan kardeşimize, su getirdim içtiler. Derdini anlatıp polis arkadaşlarıma telefon numarasını verdiler ve sakinleştikten sonra yollarına devam ettiler.

                

Şimdi taşıtlardaki filmlerin sökülmesi genelgesinde payı olan, devletin bürokratlarına, sesleniyorum: Durdurun bu genelgeyi, hiç değilse bayanlara ait taşıtlardan sökülmesini engelleyiniz.  

                

Tabi, sizin karılarınız, kızlarınız, devletin siyah plakalı araçlarında seyahat ediyorlar ve özel şoförlerinizde var sizlerin. Onun için kararnameleri çıkarırken vatandaşın ve trafikteki bayanların neler çektiklerini bilmeniz mümkün değil.

               

Diyeceksiniz ki, terör denilen bir şey var. Kardeşim terörist zaten 400 TL’lik cezayı düşünmeyecek ki, her zaman bir yolunu bulacak işine devam edecektir.

                

Filim kaplı araç yerine bakın şimdi neler yapacaklar teröristler.

              

1- Pazarlama taşıtı gibi, ünlü markaların reklamı ile taşıtları giydirecekler.

               

2-Camsız, kapalı kamyonetler kullanacaklar.

               

3-Camlı kapalı kamyonetleri bembeyaz giydirecekler.

              

Hâsılı, her türlü yeni yöntemi bulacaklardır.

              

Siz önlem aldığınızı zannede durunuz, bundan sonra trafikte, bayanlara karşı işlenebilecek her suçun sorumluları sizler olacaksınız. Bunun müsebbipleri sizler olacaksınız. Bunu aklınızdan çıkarmayınız.

              

O suçların, inşallah bazıları sizin bayan yakınlarınızın başına gelsin istemiyorum. Dilimin ucuna kadar geliyor söyleyemiyorum.  Yanlışlarınızdan dönmeniz faziletinizi gösterir. Yaptığınızın bilincine varınız diye dokundurmak istedim. Kamuoyu bu konuda acil çözüm beklemektedir.

             

Dönün efendiler bu yanlış uygulamadan dönünüz.

             

Şimdi kesin çözümü anlatıyorum. Öncelikle Annelerimiz, erkek çocuklarını eğitirlerken, sapık olarak eğitmeyecekler. Bu uzun vadeli bir çözüm yöntemi. Kısa vadeli çözüm yöntemi olarak da kadınlarımızın taşıtlarından filmlerin sökülmesini durdurmanızdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.