Yetsin artık!

Saltanat devrinin bu ülkeye verdiği tahribatın büyüklüğünü ölçecek cihaz henüz keşfedilmedi. Türkiye'ye 1 milyar 500 milyon dolar petrol cezası. Şirketin ortakları arasında eski ekonomiden sorumlu devlet bakanımız damat da var.

T24 yazarı Mehmet Yılmaz, Paris Uluslararası Tahkim Mahkemesinin Türkiye’nin Irak Merkezi yönetimine 1milyar 500 ABD doları tazminat ödemesine karar verdiğini yazdı. Yılmaz zarara yol açan şirketin ortakları arasında Berat Albayrak'ın olduğunu belirtti.

Yazıda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimindeki petrolün taşıma işini 2011’den bu yana Powertrans adlı şirketin üstlendiği ifade edildi. Ayrıca Berat Albayrak'ın bu şirketin ortakları arasında görüldüğü ifade edilmiştir.

İşte o yazıdan öne çıkan kısımlar:

Türkiye Merkezi yönetimi 3 milyar 500 milyon dolar civarında parayı tazminat olarak ödeyecek. Bunun nedeni Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine ( Kuzey Irak Kürdistan Merkezi yönetiminden bağımsız olarak yaptığı petrol ihracatına olanak ve zemin sağlaması ."

TC Enerji Bakanlığının açıklamasına göre iktidar cezayı ödeyeceğini Tahkim Mahkemesine de bildirmiş bulunuyor. Bu durumda bu cezayı şirketin ödemesi yerine Devletin üstlenmesi günahların ve ayıpların en büyüğü aynı zamanda kul hakkıdır. Bu hesap yanlıştır. 14 Mayıs'ta halk bu yanlışı oylarıyla düzelecektir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.