Nurhayat Yılmazer

Nurhayat Yılmazer

Yine Kadın..

Gün geçmiyor ki siyasi iktidar kadın üzerinden bir söylemde bulunmasın.. Bu söylem kadını yüceltici, onore edici değil, kadınlarımızı afallattıran bir söylem oluyor.

Bir bakan çıkıyor, kadının evde oturup çocuk bakmasının en büyük kariyer olduğunu açıklıyor.. Peki şimdiye kadar hem kariyer yapıp hem ,çok nitelikli çocuklar yetiştiren kadınlar nasıl becermişler...

Kadınlar büyük bir özveriyle çalışma hayatının olumsuz koşullarına rağmen,ekonomiye katkıda bulunmakta..Tarlada ,fabrikada, işletmede, bürokraside üretken olmakta..

Mevcut siyasi iktidar ne hikmetse hep kadına vuruyor.. İktidar olanakları ile kadının çalışma hayatının koşullarını iyileştireceğine,kolayı seçiyor, evde otursun deniliyor..

Ülke nüfusumuzun yarısı kadındır..Bu nüfusu atıl bırakarak mı..Atamızın dediği muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız..

Kadın bir bireydir..

Kul değildir..

Kendi kararlarını kendi verebilir..

Düşünebilir..

İktidar onun üzerinde tasarruf yapamaz.. Bu davranış son derecede onur kırıcı bir davranıştır..

Mevcut siyasi iktidarın gelişinde kadınların rolü büyük olmuştur..Gidişlerinde de rolleri olacaktır..

Bizim kadınlarımız son derecede cesur, girişimci ve becerikli kadınlardır.. Bu gelişmeyi engellemek kimseye yarar sağlamaz..Yapılan açıklamaların amacı bellidir..Sağır sultan bile bilmekte.. Kadını sadece kendi amaçları doğrultusunda kullanacaklardır..

Göstermelik kadın milletvekili aday adayları ile halkın gözünü boyama cihetine gidecekler..Bizim kadınlarımız bu oyuna gelmeyecektir..

Bizim kadınlarımız tarih yazan kadınlar...Nene hatunlar Çete Ayşelerdir..Bugün de onların temsilcileri mevcuttur.. Bugünün başarılı kadınları bütün kadınların ümidi olmuştur..

Onlar fırsat eşitliği olduğu sürece başarılarını göstereceklerdir..
Kadınlarımız kendilerine yapılan bu talihsiz açıklamalara tepkilerini örgütsel bir şekilde meydanlara çıkarak göstereceklerdir.. Susmayacaklardır, kabullenmeyeceklerdir..

Edip Cansever dizeleriyle diyoruz ki;
Ne gelir elimizden, insan olmaktan başka..
Ne çıkar siz bizi anlamazsanız da..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum