10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Değerli okuyucular her yıl olduğu gibi bu yılda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlanmaya çalışıldı.

Çalışıldı diyorum bu çok önemli gün sadece CHP il başkanlığında Cuma günü saat 14.00’da verilen bir kokteylin yanında her gazeteciye ayırım yapmadan bir kutunun üzerine  gazeteci arkadaşlarımızın isimlerini yazarak güzel bir dolma kalem verdi.

Bu ikramın maddi değerinden çok manevi bir değeri var. Bu nedenle bu inceliği ve güzelliği yaratan CHP il başkanı Sayın Hikmet Saatçi’ye ve ekibine teşekkür ediyorum.

Aynı gün akşam saat 17.00’da Efeler Belediye Başkanı Sayın Mesut Özakcan’ın belediye binasında yoğun bir katılımla gazeteciler gününü kutlaması çok güzel ve anlamlı bir düşünceydi.

Sayın Özakcan çok güzel bir konuşma yaparak demokrasinin dört ayağının bulunduğunu bunun da yasama, yürütme yargı ve basın olduğunu detaylı bir şekilde anlattı.

Ayrıca bütün gazeteci arkadaşlarla tek tek ilgilendi.

Belediyedeki bu organizasyonda çok emeği geçen Efeler Belediyesi Basın Müdürü Sayın Ahmet Varlık’a da teşekkür ediyorum.

Gerçekten toplumu bilinçlendirmek ve haber almalarını sağlamak için basın çok önemli. Ama bunun yanında basın mensubu da daha da önemli.

Çünkü;

Zevkli, zor ve yıpratıcı bir meslek olan gazetecilik;  halkı, kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme mesleğidir. Bu nedenle. Muhbirlikle muhabirliğin birbirinden kesin olarak ayrılması gerekliliği,

Kendi düşüncesine göre gazetecilik yapılamayacağı,

Gerçek haberle yalan haberin ayrıştığı,

Birilerinin çıkarlarına göre haber olamayacağı,

Irk, din ve mezhebe göre gazeteciliğin sürdürülemeyeceği,

Yanıltıcı yönlendirici haber yapanların birçok yıkıma yol açtığı günümüz de açıkça görülmektedir.

Dürüst, namuslu, ahlaklı, mesleğin tarafsız yansız temel özelliğini her türlü olumsuzluklara rağmen yürüten gazetecilerin onur savaşı verdikleri bu süreçte; gazeteciler günü kutlanıyor.

Gazetecilik mesleği çok zor bir meslektir.

İfade özgürlüğü ve Haber Alma Özgürlüğü en değerli haklardandır.

Özgür basın olmadan demokrasi olamaz.

Gerçek bir gazeteci eğilip bükülmez, toplumu ezenlere yandaşlık ve yalakalık yapmaz; her zaman halktan ve haklıdan yana olur.

İktidar yandaşlığı yapan gazeteciler yaptıkları yanlı haberlerle toplum gözünde değerini kaybetmeye mahkûmdurlar.

Sanatçı Kayahan bir müzik ödül töreninde şu konuşmayı yapınca salonda bulunanlar ayağa kalkarak dakikalarca alkışlıyorlar.

“Burada birlikte toplanmamıza ve burada böyle şeyler yaşamamıza sebep olan, bunları bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz rahmet ve selamlar olsun!”
İşte gerçek sanatçı bu…

İçimizden yetişen kendilerine gazeteci denilen bazı sözde gazeteciler, ülkenin her türlü nimetlerinden yararlandıkları halde ülkeye kötülük yapmak için nerdeyse bir birleri ile yarış halindeler.

Bazıları iktidarın kalemşorluğuna soyunarak iktidarın istediği yalan yanlış haberleri yazarak mesleğin yüz karası oluyorlar.

Bunlar için hiçbir zaman ülkenin yönetiminin iyi veya kötü oldukları fark etmez. Bunlar her dönemin adamıdır. Dikta yönetimi gelir onun karşısında şapka çıkarırlar. 12 Eylül faşist yönetimini canı gönülden alkışlar. Rahmetli Özal’ın kadrolu elemanları idiler. Şimdide bu iktidarın yalakalığını yapıyorlar.

Geçen bir arkadaşımla gazetecilik hakkında konuşurken bana şunları söyledi. “Bazı gazeteci geçinenler sütunlarında dedikodu yapmaktan işine gelmeyeni karalamaktan başka ne yapıyorlar”.

Gerçekten Aydınımız da böyle arkadaşların olacağını sanmıyorum.

Sayın okuyucular sahi Aydınımızda gazeteciler cemiyeti var mı acaba duyanınız bileniniz varsa lütfen haber versin.

Kendi hakkını koruyamayan gazetecinin hakkını nasıl koruyacak.

Gazetecilik bayramı nedeni ile yobazlar ve karanlık yarasalar tarafından katledilen değerli Prof Muammer Aksoy, Prof. Bahriye Üçok, Prof. Cavit Orhan Tütengil, Prof. Ahmet Taner Kışlalı. Duayen gazeteci Uğur Mumcu, Hürriyet başyazarı Çetin Emeç ve Milliyet gazetesi başyazarı Abdi İpekçi ülkeyi orta çağ karanlığına sürüklemek isteyen gericiler tarafından katledildiler.

Işıklar içinde yatsınlar.

Bu duygular içinde bütün basın emekçi arkadaşlarımızın basın bayramlarını kutlarım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum